Nu er der ikke et facit for, hvordan det skal gøres korrekt. Det afhænger selvfølgeligt af økonomi, men også temperament hos den enkelte akvarist.
Et akvarium er selvfølgeligt nødvendigt

En størrelse på omk. 720 l. lyder meget fint, da det er nemmere med en sådan størrelse i stedet for de mindre. Det giver også mulighed for et godt udvalg af både fisk og koraller. Hvad du skal være opmærksom på, når du køber akvariet er, at der bør være bølgebrydere istedet for midterstivere, da midterstivere nemmere kommer i kambolage med lamperne. På et saltvandsakvarium er det også vigtigt at få en god dybde, så man har mulighed for at bygge et flot koralrev og ikke blot et lodret stengærde. Der skal være overløb i akvariet og helst også huller i overløbet, så der kan laves sump under akvariet.
Så skal der bruges en skummer.
Skummeren er enormt vigtig, da den opfanger så godt som alle proteiner før de nedbrydes til de giftige næringsstoffer som ammonium og nitrit. Skummeren skal have leveret sit vand fra overfladen, da det er i overfladen proteinerne samles. En god skummer til 720 l. kan være en Turboflotor 5000 Shorty II.
Lys er også nødvendigt.
Hvis du ønsker at holde de flotte småpolyppede stenkoraller kræves der en del lys. Dette vil kunne klares med 2 x 250 W. hqi. + 4 T5 rør. -Husk at du aldrig kan få for meget
Ligesom i havet, skal der også være cirkulation i vores akvarier.
De bedste pumper til at skabe cirkulation er streampumperne fra Tunze. Disse flytter en masse vand uden at bruge ret meget strøm. Disse pumper giver en blød cirkulation og ikke en spulende stråle som andre powerheads. 2 stk. Tunze turbelle stream 6100 (12000 l/t.) vil være passende. Disse bør tilsluttes en multicontroller for at simulere bølgernes gang.
Derudover skal der en returpumpe til, som løfter vandet retur fra sumpen og op i akvariet. Det kan f.eks. være en RedDragon 4500.
Når man får en masse koraller, skal der også tilføres kalk.
Kalk kan tilføres ved hjælp af en kalkreaktor eller kalkvandsmixer. Hvad der vælges, er igen en smagssag. Jeg har altid foretrukket klakreaktorer. Korallin 1501 har jeg selv rigtig gode erfaringer med.
Det er ikke strengt nødvendigt med noget computerstyring, men det kan bestemt være en god idé, da det kan sikre mod uheld. Især i sammenhæng med en kalkreaktor kan det være en god idé, at der sidder en sikkerhed, som lukker af ved for stor en tilførsel af CO2. IKS aquastar er jeg selv meget tilfreds med.
SKulle der være udtryk du ikke forstår i teksten, kan du prøve at finde dem her:
http://www.saltvandsakvarium.dk/forklarings_ordbog.htm Skulle du stadig være i tvivl, spørger du selvfølgeligt bare videre

Prøv også at læse denne artikel, hvis ikke du allerede har gjort det:
http://akvariet.terrabyte.dk/opstart01.htm