Kogt vand.?

Forum for generel snak omkring saltvand.
Besvar
Tykki
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 3724
Tilmeldt: tors 25. feb 2010 15:47
15
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden?: 2009

Kogt vand.?

#1

Indlæg af Tykki »

Er vand rent når det er kogt? Rent, som eks. Osmose vand. Eller er der stadigvæk en masse skidt i det som kan forpeste vores baljer? Mvh Dan
dyr200
Reactions:

Re: Kogt vand.?

#2

Indlæg af dyr200 »

Det var enlig et godt spørgsmål, følger lige med her
Brugeravatar
AndersGS
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 5279
Tilmeldt: søn 22. jun 2008 19:13
17
Postnummer: 9300 Sæby
Saltvand siden?: 2008
Kontakt:

Re: Kogt vand.?

#3

Indlæg af AndersGS »

Altså vand med fx en TDS på 350 ppm vil stadig have en TDS på 350 efter det er kogt.

Kogning gør ikke andet end at slå bakterier ihjel. Skal du rense vandet for salte skal det igennem et omvendt osmose- eller demineraliseringsanlæg.
Tykki
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 3724
Tilmeldt: tors 25. feb 2010 15:47
15
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden?: 2009

Re: Kogt vand.?

#4

Indlæg af Tykki »

Tak Anders , er jo ikke kemiker .
Brugeravatar
Carsten
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 35611
Tilmeldt: tirs 1. jun 2004 22:51
21
Postnummer: 3650 Ølstykke
Saltvand siden?: 1976
Geografisk sted: 3650 Ølstykke

Re: Kogt vand.?

#5

Indlæg af Carsten »

Det er da også en noget dyr og besværlig måde at forsøge at få 0 vand på
Brugeravatar
crazy seahorse
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 3975
Tilmeldt: ons 30. nov 2011 23:39
13
Postnummer: 3660 Stenløse
Saltvand siden?: 2005
Geografisk sted: Ganløse

Re: Kogt vand.?

#6

Indlæg af crazy seahorse »

Uden at være 100% sikker, så mener jeg at du kan få 0 vand ved at afkøle dampen, så den fortættes til en væske igen.
Men, som Carsten skriver, så er det besværligt.

Erik
"Most of the failures with marine aquaria are due to lack of knowledge of the biological processes that occur in the aquarium." Martin A Moe Jr.

Mit akvarie: viewtopic.php?f=138&t=56762" onclick="window.open(this.href);return false;
Tykki
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 3724
Tilmeldt: tors 25. feb 2010 15:47
15
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden?: 2009

Re: Kogt vand.?

#7

Indlæg af Tykki »

I sandhed en dyr og besværlig måde, og det var heller ikk e for at brug det fast, kun nysgerrighed
Brugeravatar
MoG
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 4105
Tilmeldt: fre 6. apr 2012 22:00
13
Postnummer: 4684 Holmegaard
Saltvand siden?: 2012

Re: Kogt vand.?

#8

Indlæg af MoG »

Som Erik er inde på..

Hvis du koger vandet og fanger det damp/vand der drypper ned fra låget eksempelvis, så må det vel svare til destilleret vand? = helt rent... Skulle jeg mene! :wink:

Men nok en anelse besværligt! :biggrin:
Morten
Brugeravatar
nbd
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 2071
Tilmeldt: man 27. aug 2007 21:47
17
Postnummer: 6000 Kolding
Saltvand siden?: 1988
Geografisk sted: Kolding

Re: Kogt vand.?

#9

Indlæg af nbd »

AndersGS skrev:Altså vand med fx en TDS på 350 ppm vil stadig have en TDS på 350 efter det er kogt.

Kogning gør ikke andet end at slå bakterier ihjel. Skal du rense vandet for salte skal det igennem et omvendt osmose- eller demineraliseringsanlæg.
Ja - næsten :wink: I en gryde udfældes kalk i form af keddelsten, som er kalciumkarbonat. TDS burde derfor blive lavere.
Brugeravatar
PoulD
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 4045
Tilmeldt: søn 15. jan 2012 12:22
13
Postnummer: 2640 Hedehusene
Saltvand siden?: 2012

Re: Kogt vand.?

#10

Indlæg af PoulD »

MoG skrev:Som Erik er inde på..

Hvis du koger vandet og fanger det damp/vand der drypper ned fra låget eksempelvis, så må det vel svare til destilleret vand? = helt rent... Skulle jeg mene! :wink:
Det kommer da vist an på hvad der er i vandet. Prøv f.eks. bare at blande 8 kg sukker i 25L vand og tilsæt så lidt gærceller og lad det stå 4-5 dage ved ca. 25 C, inden du varmer det op og opfanger dampen. Hvis resultatet = helt rent vand, så har jeg sgu været pinlig ædru hver eneste aften fra jeg var ca. 17 til jeg var ca. 25. Det håber jeg fa... ikke er tilfældet, for hvordan skal jeg så forklare alle de sindssyge ting jeg gjorde i den periode?
I went to the Jatujak Market last week. Got a Frogfish for my wife . . . best trade I've ever made.

Kan man skabe sig en mindre formue på saltvand?: viewtopic.php?f=93&t=52791" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
AndersGS
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 5279
Tilmeldt: søn 22. jun 2008 19:13
17
Postnummer: 9300 Sæby
Saltvand siden?: 2008
Kontakt:

Re: Kogt vand.?

#11

Indlæg af AndersGS »

nbd skrev:
AndersGS skrev:Altså vand med fx en TDS på 350 ppm vil stadig have en TDS på 350 efter det er kogt.

Kogning gør ikke andet end at slå bakterier ihjel. Skal du rense vandet for salte skal det igennem et omvendt osmose- eller demineraliseringsanlæg.
Ja - næsten :wink: I en gryde udfældes kalk i form af keddelsten, som er kalciumkarbonat. TDS burde derfor blive lavere.
Ja - det er rigtigt :) men måske ikke så relevant i sammenhænget..
Brugeravatar
AndersGS
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 5279
Tilmeldt: søn 22. jun 2008 19:13
17
Postnummer: 9300 Sæby
Saltvand siden?: 2008
Kontakt:

Re: Kogt vand.?

#12

Indlæg af AndersGS »

crazy seahorse skrev:Uden at være 100% sikker, så mener jeg at du kan få 0 vand ved at afkøle dampen, så den fortættes til en væske igen.
Men, som Carsten skriver, så er det besværligt.

Erik
Jep - det er sådan man laver demineraliseret vand (dog under vacuum for at sænke kogepunktet og derved spare på energien)
Besvar

Tilbage til "Generel saltvandssnak"