"MÅNEDENS AKVARIE" Se denne måneds akvarie HER.

Kraftig stigning i miljøskader på koralrev

Forum hvor du kan se og dele links og andet www relateret, med andre.
Besvar
Brugeravatar
Brian
Æresmedlem
Æresmedlem
Reactions:
Indlæg: 6410
Tilmeldt: tors 27. maj 2004 21:16
20
Postnummer: 7171 Uldum
Saltvand siden?: 2001
Kontakt:

Kraftig stigning i miljøskader på koralrev

Indlæg af Brian »

En femtedel af verdens koralrev er så ødelagte, at de ikke kan reddes. Det dokumenterer en ny international rapport, der dog også viser, at flere rev end tidligere får det bedre.

240 forskere fra 96 lande peger i ny undersøgelse på, at koralrevene er truet af udryddelse på grund af forskellige former for forurening. Klik for større foto Nogle af denne verdens mest farverige og unikke økologiske systemer, Koralrevene, er udsat for store trusler disse år. Visse steder er de tæt på udryddelse.

Det viser en ny international rapport, der dog ikke kun bringer dårlig nyt.

Det er 240 forskere fra 96 lande, som i undersøgelsen The Status of Coral Reefs of the World 2004 har sat fokus på sundhedstilstanden i koralrevene. Undersøgelsen blev præsenteret mandag på en konference afholdt af organisationen WWF, World Wildlife Fund.

Undersøgelsen er udarbejdet af Australian Institute of Marine Science.
Blandede nyheder
»Det er lidt blandende nyheder, vi bringer,« siger Clive Wilkinson, der er hovedforfatter på rapporten og koordinator hos Global Coral Reef Monitorung Network.

Han fortsætter:
»Vi er glade for at kunne oplyse, at næsten halvdelen af de rev, der blev alvorligt skadet på grund af blegning er i bedring. Til gengæld er andre rev så slemt skadet, at de er fuldstændigt uigenkendelige som koralrev.«
Stigning i ødelagte rev på 21 procent
Omkring en femtedel af verdens koralrev er nemlig så ødelagte, at de er uden mulighed for oprettelse, hedder det i rapporten. 70 procent af revene er enten truet eller ødelagt i forhold til 59 procent for fire år siden.

Årsagerne er både økonomiske og økologiske, mener eksperterne.

Hovedskurken er den globale opvarmning, der også var bagmanden til den blegning af koralrevene, der sås i 1998 på grund af øgede vandtemperaturer.

Desuden er overfiskeri, udvikling langs kysterne og problemer med aflejringer, næringsstoffer og andre forurenere de store syndere i en proces, der især har ramt den Persiske Golf, Syd- og Sydøstasien samt Caribien.

Golfen har mistet 65 procent af sine rev, knap halvdelen af koralrevene i det sydøstlige Asien er ødelagt, og i Caribien er enkelte arter tæt på udryddelse.
Lille stigning i rev der kommer sig
Men midt i de triste nyheder dukker der også tegn op på en positiv udvikling. Procentdelen af koralrev, der kommer sig igen er stigende i forhold til sidste rapport.

De fleste af de rev ligger i det Indiske Ocean, dele af Great Barrier Reef ved Australien samt i det vestlige Stillehav.

»Rapporten er en temperaturmåler på koralrevenes tilstand og et godt arbejdsredskab for WWF og mange andre organisationer, der arbejder for at bevare revene,« sagde Brooke Yeager, direktør for afdelingen for globale trusler under WWF:

»Den viser, at en ordentlig behandling kan hjælpe disse utrolige rev med at overleve de trusler, de i øjeblikket møder.«

Sakset fra http://www.ing.dk - udarbejdet ud fra AIMS 2004 statusrapport der kan findes HER.
Mvh
Brian

Startede saltvand i 2001, startede forummet i maj 2004, solgte 1300 liters baljen i 2009-10 og venter nu på bedre tid om XX antal år til at starte igen :)
Brugeravatar
Engelquist
Site Admin
Site Admin
Reactions:
Indlæg: 4023
Tilmeldt: fre 28. maj 2004 20:19
20
Postnummer: 4600 Køge
Saltvand siden?: 1993

Indlæg af Engelquist »

Det er da i det mindste godt at der er nogen som holder lidt øje med koralrevene. En af de store syndere er også dynamitfiskeri. Spørgsmålet er om os saltvandakvarister ikke burde gribe lidt i egen barm. De fleste af de fisk vi køber er formentlig fanget ved hjælp af cyanid- der jo også dræber koraler. Måske skal vi begynde at stille krav til hvordan de fisk vi køber bliver fanget- og iøvrigt være forberedt på at betale dobbelt så meget for dem. koralerne vi køber kommer efterhånden fra farme allesammen, så det er ikke noget problem. De levende sten bør vi måske også forholde os til. Det er ikke for at spille hellig, men mener at vi nok bør tænke lidt på den natur der forsyner vores baljer med koraler og fisk.
Bo Engelquist Christiansen
”Modvind er en god ting – når man skal den anden vej”.– Storm P.

Min vandpyt: https://www.saltvandsforum.dk/viewtopic ... 93&t=95414
Brugeravatar
Brian
Æresmedlem
Æresmedlem
Reactions:
Indlæg: 6410
Tilmeldt: tors 27. maj 2004 21:16
20
Postnummer: 7171 Uldum
Saltvand siden?: 2001
Kontakt:

Indlæg af Brian »

Jeg sad lige og kiggede lidt i den rapport jeg har linket til !

Check lige den tabel jeg har vedhæftet - det er ikke pæne tal :(
Vedhæftede filer
Untitled-2.jpg
Untitled-2.jpg (71.6 KiB) Vist 2326 gange
Mvh
Brian

Startede saltvand i 2001, startede forummet i maj 2004, solgte 1300 liters baljen i 2009-10 og venter nu på bedre tid om XX antal år til at starte igen :)
ole kekkonen
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 8818
Tilmeldt: tirs 6. jun 2006 22:30
18
Postnummer: 5960 Marstal
Saltvand siden?: 1990

Re: Kraftig stigning i miljøskader på koralrev

Indlæg af ole kekkonen »

en lille eller stor kedelig opdate på den her
http://e360.yale.edu/digest/great_barri ... eedfetcher
great barrier reef er ca 4 gange på størrelse med danmark
fra forsker på aims (Australian Institute of Marine Science) The Great Barrier Reef has lost half of its coral cover since 1985, and they estimate that half of what remains will be lost by 2022. And since the starting amount of cover was only 28%, region is well on its way to becoming, instead of the Great Barrier Reef, the Great Reefless Barrier.
shimek:One can just see the eco-tourism trips of the 2030s, "Book your trip to the The Great Barrier... and dive to see if you can find a Coral. And what's a coral, you might ask???.....
Besvar

Tilbage til "WWW"