Chiloscyllium punctatum

Forum for snak om fisk, bløddyr og lignende.
Besvar
ChristianK
Palet kirurg
Palet kirurg
Reactions:
Indlæg: 271
Tilmeldt: søn 17. sep 2006 10:10
18
Postnummer: Ikke angivet
Saltvand siden?: 2009
Geografisk sted: Aalborg

Chiloscyllium punctatum

#1

Indlæg af ChristianK »

Hvis nogen har erfaring, kendskab eller lign. til hold af denne "lille fyr" ville det være rart at høre lidt om.
Brugeravatar
mads-fisk
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 3794
Tilmeldt: tors 29. jul 2004 23:28
20
Postnummer: 2400 København NV
Saltvand siden?: 2003
Geografisk sted: 2400, KBH. NV,
Kontakt:

#2

Indlæg af mads-fisk »

Jeg har skam haft dem flere gange.

De kan, som du sikkert ved, både købes som æg, men også som klækket. Fordelen ved at købe en, der allerede er klækket, er at de på den måde allerede er vant til at spise dødt foder, hvilket er hele problematiken omk. disse hajer. Dog koster de en del mere, når de allerede er klækket, og du mister den sjove oplevelse, det er selv at klække en haj. Hvis man vælger selv at klække hajægget, skal man sørge for at forberede en masse foderemner, inden den klækker, hvilket sker når den er 12-16 cm. Et godt foder i starten er levende ungplattyer, som holdes ned foran den, når kun det blå overgangslys er tændt. Når først man er sikker på, man kan holde den kørende på de levende ungplattyer, kan man gå i gang med at få den til at spise frost. Gode frostvarer kan være sild- eller laksefileter og små blæksprutter.

Når først den tager foder til sig, har man en rimelig fredelig fisk, som primært er nataktiv, lige indtil den vokser ud af akvariet.
-Mads
Indehaver af AcroFarm DK
Brugeravatar
Johnny
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 2598
Tilmeldt: søn 29. jan 2006 20:08
19
Postnummer: 3760 Gudhjem
Saltvand siden?: 2006
Geografisk sted: Bornholm

#3

Indlæg af Johnny »

flotte er de men der må skulle en pæn heftig skummer til sviner de ikke næsten for meget?
Hilsen Johnny

630l inbygget woha balje
Brugeravatar
Billund
Sommerfugl fisk
Sommerfugl fisk
Reactions:
Indlæg: 188
Tilmeldt: søn 1. maj 2005 08:11
20
Postnummer: 7190 Billund
Geografisk sted: Danmark, Billund

#4

Indlæg af Billund »

Har selv klækket et æg, hvilket i sig selv er en oplevelse. Den spiste fra dag 1, små stykker sild og blev hurtig kræsen og vil kun have friske sildemadder. Det at fodre dem er specielt, de er utrolig hurtige og kan lugte fodret bare det berører vandet, hvilket gør at man bør have stor balje. Inden længe kan man forsøge sig med håndfodring (hvis man tør) de kan squ bide. Der skal utrolig god afskumning til specielt pga. fodring og deres hømhøm, som iøvrig nem kan samles op.
Mvh. Jan


1400ltr, 200 ltr. Sump, RD 10m3 retur, 2x6100 med 7095 controller + Osmose, UV 40W, Nitratfilter.
ChristianK
Palet kirurg
Palet kirurg
Reactions:
Indlæg: 271
Tilmeldt: søn 17. sep 2006 10:10
18
Postnummer: Ikke angivet
Saltvand siden?: 2009
Geografisk sted: Aalborg

#5

Indlæg af ChristianK »

Har I nogen pejling på hvor hurtigt sådan en fyr vokser?

Overvejer at søsætte planen, i en "pentagon-kasse" på 180x70x67, tror I det er nok eller bliver det hurtigt for lille?
søvnig
Naso kirurg
Naso kirurg
Reactions:
Indlæg: 413
Tilmeldt: tirs 16. maj 2006 19:35
19
Postnummer: 6700 Esbjerg
Saltvand siden?: 2006
Geografisk sted: Esbjerg/Nordsøen
Kontakt:

#6

Indlæg af søvnig »

Hvor stor bliver sådan en fætter? Og hvad gør i ved den når den bliver for stor?

Vh

Søvnig :twisted:
Journalist på www.andeposten.dk
Brugeravatar
Carsten
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 35611
Tilmeldt: tirs 1. jun 2004 22:51
21
Postnummer: 3650 Ølstykke
Saltvand siden?: 1976
Geografisk sted: 3650 Ølstykke

#7

Indlæg af Carsten »

Sådan en karl, bliver knapt 1 meter. Hajer kan spises og smager udemærket.
Brugeravatar
Johnny
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 2598
Tilmeldt: søn 29. jan 2006 20:08
19
Postnummer: 3760 Gudhjem
Saltvand siden?: 2006
Geografisk sted: Bornholm

#8

Indlæg af Johnny »

er der ikke noget med de urinerer gennem huden? så smager de vel ikke så godt endag ?
Hilsen Johnny

630l inbygget woha balje
Brugeravatar
Carsten
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 35611
Tilmeldt: tirs 1. jun 2004 22:51
21
Postnummer: 3650 Ølstykke
Saltvand siden?: 1976
Geografisk sted: 3650 Ølstykke

#9

Indlæg af Carsten »

Haj kød smager trods "tis" udemærket. Har en let syrlig smag, som om det er marineret i citron
Brugeravatar
Mathias_C
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 2678
Tilmeldt: tors 27. apr 2006 16:05
19
Postnummer: 9330 Dronninglund
Saltvand siden?: 2006
Geografisk sted: Nordjylland

#10

Indlæg af Mathias_C »

Har en let syrlig smag, som om det er marineret i citron
ja gad vide hva det er der gør det syrligt :D har dog aldrig smagt det men op af baljen og op på panden når den bliver for stor :D
MVH
Mathias
STATUS:
300 l waterbox opstartet primo 2022 - mixed reef
Brugeravatar
muldfred
Rev haj
Rev haj
Reactions:
Indlæg: 2267
Tilmeldt: søn 18. dec 2005 10:23
19
Postnummer: Ikke angivet
Saltvand siden?: 2009
Geografisk sted: 3300 Frederiksværk

#11

Indlæg af muldfred »

Har en let syrlig smag, som om det er marineret i citron
ja gad vide hva det er der gør det syrligt

Jeg har hørt at de drikker citronvand :D
Mvh Morten Rønde

160 liter http://www.saltvandsforum.dk/viewtopic.php?t=2513
840 liter http://www.saltvandsforum.dk/viewtopic. ... highlight=

Se mine indbygget akvarier lige oppe over

Billede
Besvar

Tilbage til "Fisk og bløddyr"