VSV blandinger, fordele og ulemper...
-
- Kejser fisk
- Reactions:
- Indlæg: 517
- Tilmeldt: fre 23. jun 2006 22:30
- 19
- Postnummer: Ikke angivet
- Saltvand siden?: 2009
- Geografisk sted: kbh ø
VSV blandinger, fordele og ulemper...
fordele og ulemper hved de forskellige VSV blandinger, læste at sukker kunne give anledning til hvidt bakterie slimlag.. Eddiken er det en 3,5,10(til madlavning) eller 35%(flydende eddikesyre fra supermarkedet) ? Går udfra at vodkaen er en 37,5%(bruger selv ren alcohol, fordi jeg får det MEGET billigere)..
I know that you think you heard what you thought I said; however; I don't think you realise that what I said is not what you thought you heard.
http://youtube.com/watch?v=SSX5hCsjwVo
http://youtube.com/watch?v=yC23vaKchac
http://youtube.com/watch?v=SSX5hCsjwVo
http://youtube.com/watch?v=yC23vaKchac
- StarF
- Rev haj
- Reactions:
- Indlæg: 6663
- Tilmeldt: fre 6. apr 2007 15:04
- 18
- Postnummer: 9530 Støvring
- Saltvand siden?: 2007
- Geografisk sted: Støvring
Re: VSV blandinger, fordele og ulemper...
Vodka = Slave vodka fra Aldi
Sukker siger sig selv
Eddike er klar mad eddike.
blandning:
200ml vodka, 1½ ske fuld sukker, 50ml eddike.
og så justere du blandningen alt efter hvordan dit akvarie reagere, om der kommer hvidt bakterie lag eller ej. Det er evt også derfor man tilsætter bakterier, via en bakterie kilde.
Sukker siger sig selv
Eddike er klar mad eddike.
blandning:
200ml vodka, 1½ ske fuld sukker, 50ml eddike.
og så justere du blandningen alt efter hvordan dit akvarie reagere, om der kommer hvidt bakterie lag eller ej. Det er evt også derfor man tilsætter bakterier, via en bakterie kilde.
-
- Picasso aftrækker
- Reactions:
- Indlæg: 639
- Tilmeldt: tors 3. jul 2008 23:14
- 17
- Postnummer: Ikke angivet
- Saltvand siden?: 1999
Re: VSV blandinger, fordele og ulemper...
Vel..siden det her skal komme frem både fordeler...og ulemper,,så mener jeg at denne "vodka kur",favoriserer enkelte arter bakterier,på bekostning av andre viktige bakterier.
( les..fare for monokultur).
I ett sunt kar som er i god balanse(bliver mere stabilt,og ting fungerer bedre da i baljen),så ser jig det som en svakhet med denne Vodkakur.
I det mindste mener jig at en da bør kompensere dette med å tilbakeføre mangfold i bakteriesubstans ved å tilføre f.eks. konsentrerte kulturer som prodibio,eller andre merker.
Det jig er litt usikker på er Hvor mye/fort denne stadige tilførsel av vodka klarer å ødelegge mangfoldet av bakteriestammene i baljene våres.
Har selv forsøkt litt forskjelligt gjennom tidene,og sier dette utifra det jeg har sett og merket.
Det er mikroskopiske økosystem vi prøver å efterligne i baljene våres,og vil påstå det er helt umuligt å få samme forrhold i baljene våres som ute på reefene,så det er bare å være udmyk her,og prøve å opptimalisere forrholdene på beste måde,og det viktigste moment her er så absolutt renest muligt vann/balansert næringstilførsel,og mangfold i bakteriefloraen i mikrosystemene våres.
Det er en skjør balansegang vi streber efter her.
( les..fare for monokultur).
I ett sunt kar som er i god balanse(bliver mere stabilt,og ting fungerer bedre da i baljen),så ser jig det som en svakhet med denne Vodkakur.
I det mindste mener jig at en da bør kompensere dette med å tilbakeføre mangfold i bakteriesubstans ved å tilføre f.eks. konsentrerte kulturer som prodibio,eller andre merker.
Det jig er litt usikker på er Hvor mye/fort denne stadige tilførsel av vodka klarer å ødelegge mangfoldet av bakteriestammene i baljene våres.
Har selv forsøkt litt forskjelligt gjennom tidene,og sier dette utifra det jeg har sett og merket.
Det er mikroskopiske økosystem vi prøver å efterligne i baljene våres,og vil påstå det er helt umuligt å få samme forrhold i baljene våres som ute på reefene,så det er bare å være udmyk her,og prøve å opptimalisere forrholdene på beste måde,og det viktigste moment her er så absolutt renest muligt vann/balansert næringstilførsel,og mangfold i bakteriefloraen i mikrosystemene våres.
Det er en skjør balansegang vi streber efter her.

- StarF
- Rev haj
- Reactions:
- Indlæg: 6663
- Tilmeldt: fre 6. apr 2007 15:04
- 18
- Postnummer: 9530 Støvring
- Saltvand siden?: 2007
- Geografisk sted: Støvring
Re: VSV blandinger, fordele og ulemper...
for ikke at risikere monokultur, tilsætter man jo baktarier i en eller anden form, gør man jo også med zeovit.
-
- Picasso aftrækker
- Reactions:
- Indlæg: 639
- Tilmeldt: tors 3. jul 2008 23:14
- 17
- Postnummer: Ikke angivet
- Saltvand siden?: 1999
Re: VSV blandinger, fordele og ulemper...
Riktigt det StarF!StarF skrev:for ikke at risikere monokultur, tilsætter man jo baktarier i en eller anden form, gør man jo også med zeovit.

Kører jo selv med zeovit her,he-he,men siden zeoviten ikke va nevnt her av trådindlegger,så ville jig ikke inn på dette emnet

Det hadde lett blitt en avsporing på spørsmålet som blev stilt.
Men ja.. er godt fornøyd med zeovit,en så langt ja.


-
- Kejser fisk
- Reactions:
- Indlæg: 517
- Tilmeldt: fre 23. jun 2006 22:30
- 19
- Postnummer: Ikke angivet
- Saltvand siden?: 2009
- Geografisk sted: kbh ø
Re: VSV blandinger, fordele og ulemper...
det var ikke så meget det med monokulture jeg var ude efter, en balje er i mine øjne et DYBT unaturligt fænomen som har meget lidt med et havet at gøre. I havet har fisk millioner af liter vand pr. fisk, jeg vil ha at nitraten og fosfaten ikke er til at måle og 3,5% salt.
Det er mere forholdet mellem de 3 ingridienser, starF du siger 'justerer du blandingen efter hvordan baljen reagerer' hvad mener du præcis med det?
Anden ting, der er 3 typer mad eddike, en med 3% eller 5% og 10% eddikesyre i, er det en 3'er?.
Er der nogen der har overblik over hvad de 3 'kulkilder' gør hver især?
Det er mere forholdet mellem de 3 ingridienser, starF du siger 'justerer du blandingen efter hvordan baljen reagerer' hvad mener du præcis med det?
Anden ting, der er 3 typer mad eddike, en med 3% eller 5% og 10% eddikesyre i, er det en 3'er?.
Er der nogen der har overblik over hvad de 3 'kulkilder' gør hver især?
I know that you think you heard what you thought I said; however; I don't think you realise that what I said is not what you thought you heard.
http://youtube.com/watch?v=SSX5hCsjwVo
http://youtube.com/watch?v=yC23vaKchac
http://youtube.com/watch?v=SSX5hCsjwVo
http://youtube.com/watch?v=yC23vaKchac
-
- Rev haj
- Reactions:
- Indlæg: 8818
- Tilmeldt: tirs 6. jun 2006 22:30
- 19
- Postnummer: 5960 Marstal
- Saltvand siden?: 1990
Re: VSV blandinger, fordele og ulemper...
Du kan da sagtens holde akvariet i balance med kemi ved at formindske pH-ændringer forårsaget af syre- eller base tilsætning,modsatt naturen som du er inde på hvor dyrene sørger for kemien.
vodka sukker ethanol generelt fremskynder patogener såvel som "gode" bakterier og ved OD suges all oxygenen ud af vandet når de respirerer,man kan få et stygt mix også uden akvarie beboere.
vodka sukker ethanol generelt fremskynder patogener såvel som "gode" bakterier og ved OD suges all oxygenen ud af vandet når de respirerer,man kan få et stygt mix også uden akvarie beboere.
