Hongkong
: tirs 17. apr 2007 21:07
Får snart mange år siden var jeg i Hongkong 2 gange.
Første tur var på vejen hjem fra Fidi. Vejret var ikke særligt godt(især ikke efter at have været på Fiji i knapt 3 uger). Og da jeg fandt at Hongkong var en meget spændende by, ville jeg gerne opleve den igen, og det inden kineserne tog over. Så jeg smuttede lige en tur til HK og Kina i april måned 97. Vejret var blevet markant anderledes end første gang, nu var temperaturen 30 grader og luftfugtigheden 95-98%.
Jeg fandt en gade hvor 90% af butikkerne var akvariehandlere, og det var en lidt anderledes oplevelse end at gå en tur rundt til de danske forhandlere.
Butikkerne var et studie i sig selv! Hvad ville I sige til en butik hvor hele fronten er 2 store akvarier?? Det ene af dem, gik sågar omkring 3 meter ind i butikken også.
De har jo nogle helt anderledes forhold derude end her.
Mange af fiskene og korallerne kan de selv hente i de lokale farvande, og så ligger Philipinerne kun 3 timers flyving derfra.
En ting som slog mig, og som jeg spurgte om i en af butikkerne, det var det store antal af voksne kejserfisk. Jeg fik at vide at det ikke var et problem af sælge dem, da der var mange som havde akvarier på omkring 3000 liter! Nogle havde lavet svømmebassiner om til akvarier!
I en butik havde de indført "fang selv" betjening. Fiskene gik i meget lave akvarier, 1 i hver, og så var det blot at fange dem op man ville have.
Jeg spurgte om der ikke var mange af dem der røg på gulvet, og fik at vide det næsten aldrig skete, da der var så lav vandstand at de ikke kunne få fart nok på til springet.
En anden butik, havde lavet små poser med 10 fisk i hver, ferskvand forståes, og de hang lige midt i solen udendørs, klare til at blive solgt og fiskene så ud til at have det fint.
Kinesere er jo kendt for at spise hvadsom helst, blot det har levet på et tidspunkt. Det kan man så hos deres fiskehandlere, som har et lidt anderledes udvalg end herhjemme.
Og så er der garanti for at det er frisk fisk
Første tur var på vejen hjem fra Fidi. Vejret var ikke særligt godt(især ikke efter at have været på Fiji i knapt 3 uger). Og da jeg fandt at Hongkong var en meget spændende by, ville jeg gerne opleve den igen, og det inden kineserne tog over. Så jeg smuttede lige en tur til HK og Kina i april måned 97. Vejret var blevet markant anderledes end første gang, nu var temperaturen 30 grader og luftfugtigheden 95-98%.
Jeg fandt en gade hvor 90% af butikkerne var akvariehandlere, og det var en lidt anderledes oplevelse end at gå en tur rundt til de danske forhandlere.
Butikkerne var et studie i sig selv! Hvad ville I sige til en butik hvor hele fronten er 2 store akvarier?? Det ene af dem, gik sågar omkring 3 meter ind i butikken også.
De har jo nogle helt anderledes forhold derude end her.
Mange af fiskene og korallerne kan de selv hente i de lokale farvande, og så ligger Philipinerne kun 3 timers flyving derfra.
En ting som slog mig, og som jeg spurgte om i en af butikkerne, det var det store antal af voksne kejserfisk. Jeg fik at vide at det ikke var et problem af sælge dem, da der var mange som havde akvarier på omkring 3000 liter! Nogle havde lavet svømmebassiner om til akvarier!
I en butik havde de indført "fang selv" betjening. Fiskene gik i meget lave akvarier, 1 i hver, og så var det blot at fange dem op man ville have.
Jeg spurgte om der ikke var mange af dem der røg på gulvet, og fik at vide det næsten aldrig skete, da der var så lav vandstand at de ikke kunne få fart nok på til springet.
En anden butik, havde lavet små poser med 10 fisk i hver, ferskvand forståes, og de hang lige midt i solen udendørs, klare til at blive solgt og fiskene så ud til at have det fint.
Kinesere er jo kendt for at spise hvadsom helst, blot det har levet på et tidspunkt. Det kan man så hos deres fiskehandlere, som har et lidt anderledes udvalg end herhjemme.
Og så er der garanti for at det er frisk fisk