Side 1 af 1

Blåmusling som fodder

: tors 8. feb 2007 13:07
af Erik N
Jeg har lige været ved stranden for at hente nogle blåmuslinger til at fodre mine fisk med.

Men skal man gøre noget ved muslingerne først? altså andet end at åbne dem?

: tors 8. feb 2007 13:31
af Hvam
Du kunne jo koge dem i hvidløg og hvidvin. de skal bare have så de åbner sig. :T nums...

Jeg vil nok koge dem, så holder de længer også i fryseren.
Du skal kun tage de muslinger som er lukket og koge dem til de åbner sig. Dem der er åben før skal du ikke bruge, der er døde.

: tors 8. feb 2007 13:39
af Erik N
Oki, det vil så sige at jeg så bare skal gi dem den klump der er tilbage når de er kogt? evt i blendet tilstand?

: tors 8. feb 2007 14:01
af DLL-girl
Brug dem eventuelt i en god foderblanding.
Jeg lavede forleden en blanding af forskellige skaldyr (kan købes på frost i supermarked), ærter, c-vitamin, spirulina, lidt vand blendede det helt fint, husblas i så det hænger sammen når jeg fodrer, derefter i en frysepose, helt tyndt så det er nemt at knække af. og fiskene elsker det.
Lavede det egentlig til mine cichlider men det er godt nok også populært i saltvandet.

: tors 8. feb 2007 14:04
af Erik N
(kan købes på frost i supermarked)
Jeg har kigget i diverse supermarkeder her hvor jeg bor, og har aldrig fundet det endnu :-(

: tors 8. feb 2007 14:10
af DLL-girl
mystisk..... både kvickly og bilka har dem her i odense.... sådan en pose "blandet godt"

: tors 8. feb 2007 14:12
af jesper/aarhus
Erik N skrev:
(kan købes på frost i supermarked)
Jeg har kigget i diverse supermarkeder her hvor jeg bor, og har aldrig fundet det endnu :-(
Det er fordi Struer er en bonde-røvs by (det må man godt sige, når man selv er født og opvokset der 8) )

Start du traktoren op, og ta´turen til Bilka i Holstebro - der er de knap så store bonderøve (det må jeg også godt sige, siden konen er fra Holstebro :lol: )

: tors 8. feb 2007 14:15
af Erik N
Hehe, det ku godt være jeg skulle prøve bilka en gang :-)

: tors 8. feb 2007 14:19
af Carsten
Netto plejer også at have sådan en pakning til knapt 20 kroner.
Men det kan da også skyldes at ude på landet der skal man have mad men har set på marken. Alt andet kan man ikke forholde sig til :D

: tors 8. feb 2007 14:21
af DLL-girl
jeg kan i hvert fald kun anbefale ovenstående opskrift.... har aldrig set vores fisk gå så meget amok. og så er det vel værd at tage i bilka for.

: tors 8. feb 2007 14:25
af Carsten
Jeg har lavet rigtigt mange kilo af det der "ciklidemix" Fiskene er glade for det, men efter hvad jeg har hørt så skulle spinaten i mixet, ikke være så godt for akvariet. spinaten skulle indholde fosfat, og det er jo som vbekendt ikke så smart i saltvand, i ferskvand er det jo totalt ligegyldigt, da man som regel med cilider blot hælder friskt vand på akvariet.

: tors 8. feb 2007 15:22
af jesper/aarhus
Carsten skrev:Men det kan da også skyldes at ude på landet der skal man have mad men har set på marken. Alt andet kan man ikke forholde sig til :D
Tror da muligvis Carsten også er lidt af en bonderøv - geografien har han da i al fald ikke styr på :lol:
Struer ligge jo ved (nærmest i) Limfjorden, så den mad man får her, behøver man ikke kun have set på marken først - man kan også have taget et kig på den i strandkanten. :GO

: tors 8. feb 2007 15:29
af DLL-girl
carsten: man behøver nu ikke lave cichlidemixen med spinat, har jeg i hvert fald ikke gjort..... men det kommer selvf an på hvilken opskrift man bruger.

: tors 8. feb 2007 16:20
af Carsten
Der er markant flere vitaminer i spinat end ærter

: tors 8. feb 2007 16:22
af Carsten
Jeg har et ret godt indblik i den jyske geografi. Har udstået min tid som "ulandsfrivillig" i Jylland.

: fre 9. feb 2007 12:57
af Erik N
Nu fandt jeg endelig noget seafood cocktail :-) må åbenbart ikke ha kigget ordentlig sidste gang.

Så nu har jeg lavet en portion hvor jeg blænder seafood cocktailen + lidt spinat

Og en portion uden spinat.

Så nu skal det bare ha lidt tid i fryseren inden fodring :-)

Er dog lidt i tvivl om hvor meget det skal blendes. Er bange for at blende det så meget at det bare bliver noget grums der kommer ud i akvariet.
Men det får jeg nu at se når jeg skal fodre


En anden ting er.

Når jeg nu tager en klump mad af det fodder man køber i akvarie butikkerne og lader det tø op i et glas hvor efter man røre rundt. så Er vandet i glasset stadig temmelig rent.

Men er sikker på at hvis jeg gør det med denne blanding jeg har lavet her, vil vandet komme til at ligne
:wc: pga den saft der kommer ved blendningen. Kan det på nogen måder fjernes? eller er det slet ik nødvendig?

: fre 9. feb 2007 13:00
af Erik N
Kan det på nogen måder fjernes?
Det kan vel fjernes ved at hælde min blanding mad ud i en balje vand hvorefter man fanger kødstykkerne med fangstnet bagefter :idea:

Men er det nødvendigt at fjerne? tænkte på om måske koraller havde godt af det?

Eller om min skummer bare kom på overarbejde

: fre 9. feb 2007 13:20
af Carsten
Korallerne vil da tage hvad de kan, resten ryger så i skummeren.
Og den vil også komme på overarbejde.

: fre 9. feb 2007 13:30
af Erik N
Oki, så der vil ikke være den store ide i at fjerne grumsen?

: fre 9. feb 2007 13:32
af DLL-girl
det er jo så det man bruger husblas eller gelatine til, at holde lidt sammen på sagerne..... ellers kan man bruge filetter af fisk, det indeholder også en smule stivelse. og ja, blend det dog så småt som muligt, så koraller og diverse andet liv også får noget udaf det.
I min balje er den en fin ordning, rejerne sidder og piller et større stykke, de små stykker der flyder væk spiser fisken og det mikroskopiske regner jeg med at diverse liv og koraller tager.

: fre 9. feb 2007 13:53
af Carsten
Erik N skrev:Oki, så der vil ikke være den store ide i at fjerne grumsen?
Det kommer jo både an på hvor fint du har blendet det, samt hvor mange korlaler og muslinger der er til at tage det.
Du kunne jo tage stykkerne med et net og så hælde en smule af "saften2 i akvariet. Vent så 5-10 minutter med at kommer mere i, for så er korallerne vågnet op og har bredt polypperne mere ud.

: tors 15. mar 2007 20:47
af Killioten
måske et dumt spørgsmål, men nu bor jeg jo hvor der er fastlands klima :D :D

Kan man købe blåmuslinger i bilka eller kvickly. Jeres fordermix lyder fint, men jeg kunne godt tænke mig den rene vare til at foder min C. rostratus med

: tors 15. mar 2007 21:45
af Carsten
Killioten skrev:måske et dumt spørgsmål, men nu bor jeg jo hvor der er fastlands klima :D :D

Kan man købe blåmuslinger i bilka eller kvickly. Jeres fordermix lyder fint, men jeg kunne godt tænke mig den rene vare til at foder min C. rostratus med
Ja, det kan du. der er også mulighed for at både Netto og Kvikly har en seafoodmix, der er alt muligt blandet, lige klar til blenderen.

: tors 15. mar 2007 22:25
af Koralshoppen
Øøøøh.. er der ikke persille i det fra netto?

: tors 15. mar 2007 22:41
af Carsten
Det var der ikke i den jeg købte, det var de rene varer. Men de har det jo med at skifte sortimentet ud ret hurtigt, så det kan da godt være at der er det nu

: fre 16. mar 2007 08:13
af herzberg
Jeg har også en pose fra netto, det er også, som Carsten siger, "den rene vare".

Sådan lige hvad jeg kan huske, så er der rejer, blæksprutte og muslinger i.

: fre 16. mar 2007 08:15
af Killioten
det var nu ikke meningen det skulle blendes. Jeg har hørt om en der har bundet hele stykker muslingekøf fast på en sten med elastik, så pincet kunne gå og nippe af det. der er vil ingen grun til at koge er der.
jeg mener vil man ikke fjerne for mange vitaminer ved det

: fre 16. mar 2007 09:51
af jesper/aarhus
Killioten skrev:det var nu ikke meningen det skulle blendes. Jeg har hørt om en der har bundet hele stykker muslingekøf fast på en sten med elastik, så pincet kunne gå og nippe af det. der er vil ingen grun til at koge er der.
jeg mener vil man ikke fjerne for mange vitaminer ved det
Tja, min pincet gad hverken æde det mix jeg havde lavet (seafood mix + hele rejer), og friske muslinger fra fiskehandleren blev ligeleeds ignoreret.
Bæstet holdt i under 2 uger :(

NB. F. Longristrus

: fre 16. mar 2007 14:11
af Killioten
det lyder sgu ikke for opløftende. Min pincet har ellers taget frosne artemia pænt, men det er ligsesom om den bliver mager, og derfor vil jeg igang med noget alternativ