Kaper, jeg er ikke et sekund i tvivl om, at din beregner er korrekt

Jeg er i øvrigt særdeles imponeret af det enorme og fremragende materiale du har lavet på web og app. Du kan kun få for lidt ros for det
Dermed ikke sagt, at jeg har uret
Egentlig forstår jeg slet ikke trådstarters spørgsmål (for mig giver det ikke rigtig mening). Han spørger om saltindholdet, men oplyser så nogle tal der indikere,r at det han i virkeligheden spørger om er massefylde. Som saltnørder er det eneste vi normalt er interesserede i jo hvor meget salt der er i vandet. Og det ved trådstarter jo allerede, nemlig 6 ppt eller 6g/liter.
Når du og jeg ikke har samme svar er det fordi du udregner hvad Specific Gravity ville være HVIS vandet havde haft samme temperatur som referencen. Jeg taler om den sande vægtfylde / massefylde (kg/m3).
Men du har bestemt også ret i, at det er et kompliceret emne. Specific Gravity betyder vel egentlig direkte oversat til dansk, specifik tyngdekraft, men definitionen på SG er slet og ret forholdet mellem massefylden på emnet og massefylden på vand (1):
SG = ρsubstance / ρH2O
SG = Specific Gravity of the substance
ρsubstance = density of the fluid or substance (kg/m3)
ρH2O = density of water - normally at temperature 3.98 degree C (kg/m3)
Men vil andre influenter end temperatur - f.eks. tyngdekraft og atmosfærisk tryk - påvirke SG? Jeg ved det ikke.
I det konkrete tilfælde er der formentlig tale om en geotermisk kilde, sandsynligvis endda i højden så det atmosfæriske tryk er måske kun 0,95. De "Hot Springs" jeg har set (Hakone i Japan og Island) stinker også fælt af svovl, så jeg tænker det sandsynligvis også er en helt anden sammensætning af salte / ioner end der er i havvand. Man kan måske endda forestille sig at nogle af disse ioner har en helt anden massefylde end de ioner der er i havvand.
Jeg kan dermed ikke se man kan bruge viden om hverken SG eller vægtfylde til ret meget.