Kogt vand.?
: man 14. sep 2015 13:43
Er vand rent når det er kogt? Rent, som eks. Osmose vand. Eller er der stadigvæk en masse skidt i det som kan forpeste vores baljer? Mvh Dan
Ja - næstenAndersGS skrev:Altså vand med fx en TDS på 350 ppm vil stadig have en TDS på 350 efter det er kogt.
Kogning gør ikke andet end at slå bakterier ihjel. Skal du rense vandet for salte skal det igennem et omvendt osmose- eller demineraliseringsanlæg.
Det kommer da vist an på hvad der er i vandet. Prøv f.eks. bare at blande 8 kg sukker i 25L vand og tilsæt så lidt gærceller og lad det stå 4-5 dage ved ca. 25 C, inden du varmer det op og opfanger dampen. Hvis resultatet = helt rent vand, så har jeg sgu været pinlig ædru hver eneste aften fra jeg var ca. 17 til jeg var ca. 25. Det håber jeg fa... ikke er tilfældet, for hvordan skal jeg så forklare alle de sindssyge ting jeg gjorde i den periode?MoG skrev:Som Erik er inde på..
Hvis du koger vandet og fanger det damp/vand der drypper ned fra låget eksempelvis, så må det vel svare til destilleret vand? = helt rent... Skulle jeg mene!![]()
Ja - det er rigtigtnbd skrev:Ja - næstenAndersGS skrev:Altså vand med fx en TDS på 350 ppm vil stadig have en TDS på 350 efter det er kogt.
Kogning gør ikke andet end at slå bakterier ihjel. Skal du rense vandet for salte skal det igennem et omvendt osmose- eller demineraliseringsanlæg.I en gryde udfældes kalk i form af keddelsten, som er kalciumkarbonat. TDS burde derfor blive lavere.
Jep - det er sådan man laver demineraliseret vand (dog under vacuum for at sænke kogepunktet og derved spare på energien)crazy seahorse skrev:Uden at være 100% sikker, så mener jeg at du kan få 0 vand ved at afkøle dampen, så den fortættes til en væske igen.
Men, som Carsten skriver, så er det besværligt.
Erik