Det Carsten i sit førte indlæg kalder et ionbytte anlæg er præcis det samme som det jeg kaldte et DI anlæg. Det er en rensemetode som renser vandet langt finere end man kan med et RO (reverse omsose) anlæg.
Til brug for saltvandsakvarier kombinerer man ofte de 2 rensemetoder så det bliver et RO-DI anlæg. Vandet bliver dog præcis ligeså rent hvis man kun bruger et DI anlæg alene. Der er ikke noget spildevand ved et DI anlæg da alle urenhederne sætter sig i filtermediet. Dette gør så til gengæld, at levetiden på DI mediet er kort hvis vandet der skal rense er meget urent. Det kan blive lidt dyrt i længden at skifte DI medie hyppigt. Årsagen til at vi sætter et RO anlæg foran DI filtret er reelt kun for at forlænge levetiden på DI mediet.
I dit tilfælde har du jo kun brug for meget små mængder vand (måske kun 5 liter om ugen) og så vil DI mediet selvfølgelig holde meget længere end hvis man bruger 100-200L vand om ugen. Om det så kan svare sig økonomisk på den lange bane, at undvære RO delen, skal jeg ikke kunne sige. Gætter dog på, at et lille DI filter vil holde til max 100L vand uden et RO anlæg og max 2000L vand med RO foran. 20 skift a' 75 kr. = 1500 kr. Så hvis RO anlægget koster 500 kr.. . . . (ser bort fra vandspild som kun kan have emotionel betydning)
Du kan lave dig et DI anlæg for godt 200 kr. Et filterhus koster 125 kr. og medie 75 kr.:
http://rent-postevand.dk/shop/index.php ... ry&path=55" onclick="window.open(this.href);return false; og dertil skal du så bruge lidt slanger og fittings. Med det lille filterhus bør du dog nok ikke have et flow på mere end 200L / 24 timer
Som tidligere sagt, beslutter du dig for at investere i et RO anlæg bør du, efter min mening, under alle omstændigheder udbygge det med et DI filter.
PS: Inden nogen falder over mig m.h.t. den tekniske virkemåde af et DI filter: Jeg ved godt hvordan det virker men har blot forsøgt at beskrive det lidt mere tilgængeligt