Side 1 af 1

Forskellige nybegynderspørgsmål

: fre 30. jan 2015 12:59
af Kuri
Hej til alle jer saltvandselskere,
vi håber, I vil/kan hjælpe os :)

For to måneder siden besluttede vi at gøre vores Fluval Edge 23l til et saltvandsakvarie.
Vi er bevidste om, at mange er af den overbevisning, at det kan være sværere at køre en lille tank med saltvand. Men pga. plads og udstyrsomkostninger bibeholdte vi det lille akvarie fremfor at købe et stort.

Efter nogle ugers drift med ren saltvand og sand, tilføjede vi nogle levende sten. Disse vrimler med liv, bl.a. med røde børsteorm, tanklopper og genstridige glasroser.

Primo januar, da vi testede værdier, lå Kalcium og Magnesium helt perfekt, mens KH var alt for høj. Da vi testede i sidste uge var alle værdier desværre uden for de rette intervaller igen.. Skal vi foretage flere vandskift måske? Pt. skifter vi ca. 4 liter vand hver til hveranden uge. Det kan desuden være vanskeligt at dosere de her flydende hjælpemidler til at få et sundt akvarie.

Vi har store udfordringer med vores piccolo skummer. På flere forums taler folk meget rosende om dem, specielt det vores lille akvarie. Men jo længere tid den har kørt, jo mere vand og bobler ryger ud af toppen ud på væggen og ned ad siderne. Det kan vel næppe bare skyldes den lille træ/iltsten, som skal skiftes? Derudover synes vi den larmer meget, så vi har overvejet at købe en motordrevet skummer, men kan ikke finde en, som er lille nok. Er der nogle der har erfaringer med sådan en Piccolo skummer eller har et bud på, hvad vi gør forkert?

Sidst men ikke mindst er vi i tvivl om, hvordan vi i praksis indkører en koral i tanken, når vi en dag er klar til det. Det er svært at finde noget på nettet, da der virker til at være en vis indforståethed omkring køb af koraller. Skal de bare sættes på en levende sten, limes eller noget helt tredje afhængig af type koral?

Der er mange flere spørgsmål, men vi vil på forhånd sige tak for hjælpen med ovenstående :)

Re: Forskellige nybegynderspørgsmål

: fre 30. jan 2015 13:11
af AndersGS
Hej

Nu har jeg selv haft et Pico akvarium i ca 3,5 år og må bare indrømme, at den nemmeste og bedste måde jeg kunne køre det på var med ugentligt 10-20 % vandskifte - på den måde kunne jeg holde næringsværdier og KH, Ca og Mg i nogenlunde niveau.

Lad være med at investere i en masse gejl til pico, det meste fungerer ikke ordentligt når det er så småt. "Keep it simple",er den bedste filosofi til pico akvarier efter min mening.

Behold skummeren, den sørger for vigtig iltning af vandet, hvilket er nødvendigt i et Fluval edge. Om den så hiver en masse snavs ud af vandet er sekundært, det kan I klare via vandskiftene.

Re: Forskellige nybegynderspørgsmål

: fre 30. jan 2015 13:13
af Johnny
jeg ville ikke måle noget endnu udover salt vent en en månd og lad være med af tilsætte noget som helst ud over erstatte fordambet vand med osmose vand måske skifte lidt vand grunden til vand i skummerkop er sikkert svingende vandnivo ?

Re: Forskellige nybegynderspørgsmål

: fre 30. jan 2015 13:14
af Wiinberg
Velkommen til.

Først, hvad er det for flydende hjælpemidler der er tale om? Hvis i endnu ikke har andet end sand og sten i akvariet, så skulle der ikke rigtig være behov for at tilsætte noget. Udover osmosevand.
Eftersom i tilsyneladende ikke har koraller i, er der intet forbrug af Ca, kH og Mg. Og derfor burde jeres værdier heller ikke svinge bemærkelsesværdigt. Dertil er jeg nødt til at spørge om i husker at tilsætte rent osmosevand uden salt, når der fordamper vand fra akvariet? For hvis i ikke gør det, så har i nok svaret på jeres svingende værdier. Ligeledes hvis i bruger vandhanevand, det kan også give forkerte værdier, bl.a. en høj kH.

Re: Forskellige nybegynderspørgsmål

: fre 30. jan 2015 13:15
af AndersGS
Mht til korallen så sættes den bare ned i vandet, man kan så vælge at lime den fast med sekundlim(cyanoacrylat læs bagpå tuben - vigtigt!).

Der er som sådan ikke en indkøring af koraller eller afklimatisering om man vil - den skal bare i vandet.

Men læs om de forskellige arter inden du køber, koraller er dyre nok og der er ingen grund til et fejlkøb hvis man kan undgå det.

Re: Forskellige nybegynderspørgsmål

: fre 30. jan 2015 14:24
af PederP
AndersGS skrev:Mht til korallen så sættes den bare ned i vandet, man kan så vælge at lime den fast med sekundlim(cyanoacrylat læs bagpå tuben - vigtigt!).

Der er som sådan ikke en indkøring af koraller eller afklimatisering om man vil - den skal bare i vandet.

Men læs om de forskellige arter inden du køber, koraller er dyre nok og der er ingen grund til et fejlkøb hvis man kan undgå det.
Enig :y . Som det eneste får posen lov at flyde i sumpen, hvis de er blevet kølige under transport.