Side 1 af 1

Månedens Akvarie Marts 2014 (pasex)

: fre 28. feb 2014 22:42
af Marco R
[center]Månedens Akvarie (pasex)[/center]
[center]Marts 2014 Af Marco R[/center]

[center]
FTS
FTS
[/center]

[center]Lidt om Rasmus[/center]

Jeg er 28 år gammel, og bor i Næstved (Menstrup) på Sydsjælland sammen med min kone og vores dreng på knapt 3 år. Jeg har en del uddannelser bag mig. Mit nuværende arbejde er som ”stribe mand” for Eurostar Vejmarkering, der ligger i Køge. Vi laver alt i vejmarkeringer, striber, fræsning, spærreflader, boldbaner samt små veje med hajtænder osv. osv. 

[center]
FTS
FTS
[/center]

Min interesse for vand i stuen begyndte, da jeg flyttede i hus for snart 6 år siden. Jeg fik foræret et Axolotl par (Aksel & Lotte), og dette blev starten på en tid med alt i akvarier - fra rejer, alm prydfisk, planteaklvarier med co2-tilførsel, selvblandede tilsætninger og til sidst et Akvastabil Effektline 530 liters med Rock solid klippemodul-opbygning, norsk sort granit og Malawi Cichlider. Jeg solgte i slutningen af 2012 mit 530 liters, og købte derefter mit nuværende 500 liters af melau (Kim), der dengang lige var stoppet med at have saltvand.


[center]Displaytanken[/center]

Displaytanken:
Akvariet er oprindeligt et AquaMedic Percula 120 på 440 liter udført i sort finer. Den interne sump er fjernet, og det gav et mål på L120 x D65 x H65 = 500 liter. Efterfølgende er der boret 3 huller i venstre bagerste hjørne til overløb, retur og sikkerheds rør, og der er lavet et overløbskammer. Der er monteret bølgebryder på front og bagglas - begge 10 mm hærdet glas.


[center]
FTS
FTS
[/center]

Sumpen:
Min sump indeholder 160 liter, og måler L100 x D40 x H40 cm, og den er inddelt i 3 rum. Første rum er til filtersok på nedløbet samt skummer. Andet rum er refugium med et par LS samt min Rowa-reaktor og til sidst returkammer med slangerne fra dosseringsmaskinen.


[center]
Sump test
Sump test
[/center]
[center]
Sump på sin plads
Sump på sin plads
[/center]
[center]
Sump nyopstartet
Sump nyopstartet
[/center]
[center]
Sumpen
Sumpen
[/center]

Dekoration:
Hele min stensætning er opbygget af levende sten. Begge opbygninger i hjørnerne er stablet op lidt ude fra kanterne, så der er god plads til vandbevægelse bagved samt som skjulested for fisk og andet. Det hele er fæstnet med pu-lim og silikone, så der ikke kan gå skred i det. Midt i akvariet har jeg lavet en stor søjle med 3 ben og lidt udhæng. Denne giver en fantastisk 3D-effekt i forbindelse med de to hjørneopbygninger. Har prøvet at fremme looket fra en canyon, og syntes sådan set, det er blevet ret godt. Alle sten var tørre døde levende sten, også fra Kim (melau), og de blev ved opstart podet med et par levende sten fra Morten (Mog) herinde fra. Bunddække er ca. 20 kg Aragonit 1-2 mm fra Moby (Deepocean.dk) - dette er Aqua Medic's Coral Sand.


[center]
Akvariet bliver testet, om det er tæt før påbegyndning af dekoration
Akvariet bliver testet, om det er tæt før påbegyndning af dekoration
[/center]
[center]
Akvariet på sin plads og klar til dekoration
Akvariet på sin plads og klar til dekoration
[/center]
[center]
Dekoration til overløbet
Dekoration til overløbet
[/center]
[center]
Dekoration til overløbet færdig
Dekoration til overløbet færdig
[/center]
[center]
Dekorationen til overløbet limes fast derpå og holdes i spænd indtil det er tørt
Dekorationen til overløbet limes fast derpå og holdes i spænd indtil det er tørt
[/center]
[center]
Starten på stenopsætningen
Starten på stenopsætningen
[/center]
[center]
Den færdige stenopsætning
Den færdige stenopsætning
[/center]
[center]
Det færdige resultat lidt på afstand
Det færdige resultat lidt på afstand
[/center]
[center]
FTS af den færdige stenopsætning
FTS af den færdige stenopsætning
[/center]

[center]Teknik[/center]

Er lidt af en teknik nørd. Er uddannet elektrofagtekniker, og roder med alt, jeg kan få fingrene i. Dog sætter det hele sine begrænsninger i akvariet. For det første koster teknik kassen, og jo mere du er afhængig af teknik - jo mere kan gå galt. Dog er jeg selvfølgelig ikke på den lade side alligevel ;)

Styring:
Målinger udføres manuelt. Decideret styring har jeg ikke, og de enkelte ting har indbygget styring såsom lamper og Multicontroler. Jeg tilkøber helt sikkert en form for computer en dag, men indtil da syntes jeg, at det fungere fint, som det er nu.

Osmoseanlæg:
Rent Postevand's Uranus 125 GPD med booster pumpe og tank. Jeg bruger selv osmosevand i det daglige. I mit køkken har jeg under vasken monteret den medfølgende 11 liters menbran modtryks tank, og derfra føres det rene osmosevand gennem først et kulfilter, og dernæst et mineralfilter som tilfører vandet gode mineraler og hæver ph’en. Dette vand kommer ud af en ekstra vandhane på min vask. Dette bruges til kaffebrygning, espressomaskinen og alt muligt andet. Det gode ved det er, at jeg slipper fuldstændig for at afkalke maskinerne.

Ozon:
Sander Ozonizer Certizon Model C100 der kan levere op til 100 mg/t. Kan justeres fra 10-100 mg/t. Tilgangsluften suges direkte fra en hjemmelavet lufttørre med en ½ liters flaske fyldt med fugtabsorberende materiale. Den rene tørre luft suges så gennem ozonisatoren og videre ned til skummeren, som har indbygget tilslutning, der selv suger an via venturien. Styring af ozonen klares af en Aqua Medic mV-Computer med tilhørende redox-probe.

Osmolator:
Tunze osmolator klare den daglige efterfyldning af ro-vand. Dette suges fra en 12 liters ekstern tank.

Lys:
3 stk. Maxspect Razor 120 W, 16.000 k. Jeg startede op med en ATI Sunpower T5 lampe med 6x54 W. En helt igennem fantastisk lampe. Brugte ATI’s rør: 2 stk. Purple plus, 2 stk. Aquablue Special og 2 stk. Actinic. Super lys der virkelig kunne lave pang på farverne. Dog manglede jeg den mulighed at kunne justere lyset op og ned i styrke. Kunne hurtigt se med de nye Maxspect-lamper, at jeg fik meget større polypudfoldelse grundet det mindre lys, jeg nu kunne give og ikke bare 100 % fra morgen til aften.

Skummer:
ATI Powercone 200 IS. Rated til omkring 1500 liter. Smider op til 2700 liter luft igennem maskineriet pr. time. Denne udskiftes til en Skimz SL 183 Leopard med ekstern DC-pumpe der smider mellem 600–1200 liter luft igennem pr. time., men er MEGET lydløs og endnu mere stabil grundet sin DC-pumpe.

Returpumpe:
Tunze Silence 2400 l/t. Bliver i næste måned skiftet ud med en DC-pumpe fra Carsten (Decocean.dk), der kan levere op til 6000 l/t. Fuld justerbar i flere trin. Dette skulle gøre det hele yderst lydløst.

Fosfatreaktor:
Bruger en Deltec FR 509 til min Rowaphos. Dette har jeg brugt siden opstart. Ca. 3 dl skiftes 1 gang pr. måned. Den trækkes af en lille Tunze Silence der giver 800 l/t.

Cirkulation/ pumper:
Min cirkulation består af 3 stk. Tunze Turbelle Nanostream 6055, der hver især flytter fra 1000–5500 l/t. Alle tre er modded, så de har bedre og bredere flow. Pumperne styres af en Tunze Multicontroler 7095.

Varmelegeme:
300 W Eheim Jäger.

Køler:
Ingen da jeg aldrig har haft brug for det. Jeg har dækglas over, og kommer jeg over 26º C - kan jeg tage dette af. Så stiger min afdampning, og min temperatur falder til de normale 25º C igen.

Kalkreaktor:
Jeg har ikke kalkreaktor. Jeg havde ellers indkøbt en fin GroTech HCR 150 komplet med co2 flaske, styring osv., men ved nærmere eftertanke hvorfor lave om på noget der kører 100%. Blev jeg enig om at sælge den til en, der havde mere brug for den end mig. Jeg skal ikke afvise, at jeg en dag kobler en på, men det bliver ikke foreløbig.

Doseringsmaskine:
Marine Sources Dosing Pump DSP-1 med 3 kanaler. Sørger for min daglige tilsætning af Balling Lite.

UV-filter:
36 W Deltec med T5. Er kun tilsluttet ved sygdom eller andet. 7-9-13 har det ikke været i brug.


[center]
Skummer
Skummer
[/center]
[center]
Doseringsmaskine
Doseringsmaskine
[/center]
[center]
Sump og teknik
Sump og teknik
[/center]

[center]Vandværdier[/center]

- Ph: 8,0-8,2 ppm (Salifert)
- Temperatur: 25 ºC
- KH: 9,2 ppm (Salifert)
- Ca: 450 ppm (Salifert)
- Mg: 1400 ppm (Salifert)
- Salinitet: 1.026 (Refraktometer)
- No3: 3-5 ppm (Salifert)
- No2: 0 ppm (Salifert)
- Po4: under 0,02 (Hanna HI 713)


[center]Vedligeholdelse[/center]

Generelt gør jeg ikke meget. Renser ruderne en gang om ugen.

Tilførsel (automatisk):
Balling Lite:
KH: 144 ml pr. dag.
Ca: 40 ml pr. dag.
Mg: 120 ml pr. dag.

Tilførsel (manuelt):
Jod: sango chem-ioF. 10 dråber pr. dag.
SPS foder: shoku nutricoral zx liquid I HED (SPS). 8 dråber pr. dag.

Vandskifte + rengøring:
Jeg skifter ikke særlig tit vand. Ikke en fast dag i hvert fald. I gennemsnit bliver det vel ca. hver 2. måned, og der skifter jeg, i forbindelse med støvsugning af sump og rensning af skummer, i alt 60 liter. vand. Jeg bruger Dejong Marine Life salt.

[center]Foder[/center]

Fodre godt og blandet - ikke faste dage med bestemte produkter. Nogen gange kun enkelte produkter, andre gange lidt blandet.

- Ocean Nutrition Spirulina Flakes
- Omega One Super Veggie Kelp Flakes.
- Omega One Super Color protein
- Div. frost.
- Nori tang.
- shoku nutricoral zx liquid I HED (SPS)
- ReefPerls 5-200 micron


[center]Koraller[/center]

SPS:
- Acropora millepora
- Acropora humilis
- Acropora valida
- Acropora Formosa
- Stylophora pistillata
- Stylophora subseriata
- Seriatopora hystrix
(pink)
- Seriatopora caliendrum (Bird nest, 5 forskellige slags og farver)
- Montipora confusa
- Montipora danae ("reverse pokerstar")
- Montipora digitata
- Montipora danae ("rainbow")
- Montipora (rød, grøn, lilla og brun plade-koral)
- Hydnopora (skrig grøn)
- Pavona Cactus
- Pocillopora


LPS:
- Caulastrea Grøn (lys brun)
- Euphyllia glabrescens
- Euphyllia ancora
- Favia
- Turbinaria
- Lobophyllia
- Chalice

- Herpolitha (Tungekoral)

Blødkoraller:
- Sarcophyton elegance (neongrøn)
- Clavularia viridis (neongrøn)
- Ricordea yuma (poison green)
- Discosoma (blue)
- Gorgonier diodogorgia
- Sinularia
- Zoanthus
(8 forskellige slags som danner en stor zoa garden)
- Protopalythoa Sp. (Green Palythoa)


[center]
20
20
[/center]
[center]
21
21
[/center]
[center]
22
22
[/center]
[center]
23
23
[/center]
[center]
24
24
[/center]
[center]
25
25
[/center]
[center]
26
26
[/center]
[center]
27
27
[/center]
[center]
28
28
[/center]
[center]
29
29
[/center]
[center]
30
30
[/center]
[center]
31
31
[/center]
[center]
32
32
[/center]
[center]
33
33
[/center]
[center]
34
34
[/center]
[center]
35
35
[/center]
[center]
36
36
[/center]
[center]
37
37
[/center]
[center]
38
38
[/center]
[center]
39
39
[/center]

[center]Fisk og invertebrater[/center]

Fisk i DT:
- 1 stk. Siganus unimaculatus (Plettet rævehoved)
- 1 stk. Pomacanthus Imperator (Ægte kejserfisk)
- 1 stk. Pterosynchiropus splendidus (Mandarinfisk)
- 1 stk. Salarias fasciatus (Hugo)
- 1 stk. Chrysiptera parasema (Gulhalet jomfrufisk)
- 1 stk. Labroides dimidiatus (Pudsefisk - alm. pudsefisk)
- 1 stk. Zebrasoma scopas (Røgfarvet kirurg)
- 1 stk. Halichoeres chrysus (Kanariegylte)
- 1 stk. Zebrasoma desjardinii (Sejlfinne kirurg)
- 1 stk. Zebrasoma flavescens (Gul kirurg)
- 1 stk. Paracanthurus hepatus (Palet kirug)
- 2 stk. Amphiprion ocellaris (Alm. klovnfisk) (et par)

Invertebrater i DT:
- 2 stk. Lysmata amboinensis (Dannebrogsreje)
- 1 stk. Entacmaea quadricolor Bobble tip anemone.
- 1 stk. Fromia Elegans (Rød søstjerne)
- 2 stk. Eremitkrebs (Blåbenet)


[center]
Siganus unimaculatus, Zebrasoma scopas, Paracanthurus hepatus, Zebrasoma flavescens og Zebrasoma desjardinii
Siganus unimaculatus, Zebrasoma scopas, Paracanthurus hepatus, Zebrasoma flavescens og Zebrasoma desjardinii
[/center]
[center]
Amphiprion ocellaris
Amphiprion ocellaris
[/center]
[center]
Zebrasoma scopas og Zebrasoma flavescens
Zebrasoma scopas og Zebrasoma flavescens
[/center]
[center]
Zebrasoma desjardinii
Zebrasoma desjardinii
[/center]
[center]
Pomacanthus Imperator
Pomacanthus Imperator
[/center]
[center]
Pseudochromis fridmani og Amphiprion ocellaris
Pseudochromis fridmani og Amphiprion ocellaris
[/center]
[center]
Zebrasoma flavescens
Zebrasoma flavescens
[/center]
[center]
Chrysiptera parasema, Halichoeres chrysus og Zebrasoma desjardinii
Chrysiptera parasema, Halichoeres chrysus og Zebrasoma desjardinii
[/center]
[center]
Paracanthurus hepatus, Zebrasoma desjardinii, Zebrasoma scopas, Zebrasoma flavescens og Siganus unimaculatus
Paracanthurus hepatus, Zebrasoma desjardinii, Zebrasoma scopas, Zebrasoma flavescens og Siganus unimaculatus
[/center]
[center]
Paracanthurus hepatus
Paracanthurus hepatus
[/center]
[center]
Pterosynchiropus splendidus
Pterosynchiropus splendidus
[/center]

[center]Problemstillinger og udfordringer[/center]

Jeg har endnu ikke oplevet de helt store problemer. De små ting der har været, har jeg kunne rette op på ved stille og roligt at nedsætte enten fodring, lys eller andet i små slag. Har lært en del af ikke at gøre en masse samtidig. Er min Mg eksploderet til over 1600 ppm, så slukker jeg ikke for dosseringen for eksempel - jeg skruer bare lige så stille ned, og lader den finde sin balance igen. Har jeg haft en belægning, har jeg rettet min cirkulation og sørget for skiftende retninger og flow. I det hele taget har jeg lært en masse ved at tage det helt roligt og holde nallerne oppe af vandet.


[center]
FTS
FTS
[/center]
[center]
52
52
[/center]

[center]Afslutning[/center]

Til slut vil jeg bare sige tak for det første år, der nu netop er gået. Det har været en fantastisk første tid med saltvand. Jeg og familien nyder vores lille rev hver dag til fulde, og jeg har været glad for den hjælp, jeg kunne få her på forum. Brugere herinde der ikke tøver et sekund med at give en hånd eller et råd, samt glæde mig over den service man kan få fra de få forhandlere, der er her i landet. Specielt til Carsten (Decocean.dk). Jeg har ikke brugt mange tusinde kroner derinde, men alligevel har han givet mig SÅ meget hjælp, hvis der har været noget med teknik der drillede, eller bare havde spørgsmål omkring noget.

At blive valgt som månedens akvarie er en stor ære, det havde jeg ikke set komme nu. Jeg har fra start sagt, at det nok skulle komme en dag. Så at det kommer nu, er en glædelig overraskelse 

Jeg står altid til rådighed, med den viden jeg nu har tillagt mig på det års erfaring, som jeg har indtil videre, og har i nogen spørgsmål omkring noget som helst med opbygning eller andet - er I mere end velkommen til at skrive en besked 

På forhånd tak.
Rasmus


[center]
FTS
FTS
[/center]

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 00:17
af Marco R
[center]Spørg endelig løs, hvis I har spørgsmål, ellers nyd Rasmus' meget smukke og harmoniske akvarie - god læselyst :happy:[/center]

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 00:20
af den_
Stort tillykke med titlen, den er sku fortjent.
Faktisk bajle

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 00:28
af jahn
Super flot balje stort tillykke Rasmus :GO

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 00:31
af pederrevnørd
Totalt stilrent, og fuldt fortjent udnævnelse :GO

Kh
Peder

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 00:34
af MoG
Stort Tillykke med udnævnelsen Rasmus ! :biggrin:

Det er jo et rigtig fint rev du har fået skabt dig må man sige !! :GO

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 00:41
af Raavig
Tillykke, fester en lækker balje du kan vise frem :) !

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 07:26
af ttkthomsen
Tillykke fantastisk flot akvarie! Kan læse du anvender Balling light, men har du da iblandet sporeelementer?

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 08:04
af Jamox
:GO
Ser sq godt ud

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 08:27
af AndersBoerglum
Det ser rigtigt godt ud, alderen taget i betragtning :GO
Glæder mig til at se det om endnu et år, for det bliver rigtigt godt, når det begynder at gro sammen.
Men flotte fisk og koraller du har dig.

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 08:48
af AndersGS
Det her viser jo bare at en sublim stensætning virkelig er vigtigt!

Jeg synes det er en helt fantastisk flot opsætning du har lavet og som Anders skriver, så bliver det helt genialt når korallerne får vokset til!

Der er bare nogen der har talent for den slags, det kan du godt være stolt af!

Well done :beer:

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 10:22
af Kewin
Super flot akvarium - tillykke med det!
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan dine lamper er programmeret, bare til inspiration :)

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 11:45
af Mic4700
Tillykke med det Rasmus :GO super flot rev.

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 13:18
af pasex
Mange tak til jer alle for de flotte ord :)

prøver at svare så godt jeg kan på jeres spørgsmål :)
ttkthomsen skrev:Tillykke fantastisk flot akvarie! Kan læse du anvender Balling light, men har du da iblandet sporeelementer?
Jeg bruger Aquafair s egne sporelementer, blandet i som opskriften foreskriver ja :)

Ellers er jeg næsten lige startet på at tilføre jod eksternt, som skrevet længere oppe :)

Kewin skrev:Super flot akvarium - tillykke med det!
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan dine lamper er programmeret, bare til inspiration :)
Det er som følger:

1) 10:00 - 0/1
2) 12:00 - 85/100
3) 20:00 - 60/80
4) 21:30 - 20/40
5) 22:00 - 0/1
6) 23:30 - 0/0

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 13:26
af gnizten
Happy Dolphin...

Tillykke med udnævnelsen, ser rigtigt godt ud. :GO

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 13:39
af toni
Stort tillykke med tittelen :K

Super flot akvarium med flotte og sunde fisk og koraller. :beer:

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 14:11
af Carsten
Man bliver da helt rund tosset af at se det teknikskab. Sikke en orden!!
Ikke som hos mange af os andre hvor ledningerne hænger som guirlander.

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 14:43
af pasex
Carsten skrev:Man bliver da helt rund tosset af at se det teknikskab. Sikke en orden!!
Ikke som hos mange af os andre hvor ledningerne hænger som guirlander.
Det var sku godt jeg ikke gjorde som først planlagt så ;) der var kommet faste kabel kanaler op og bånd om alle kabel bunker ;) men det er nemmere at have næsten løse ledninger, en gang i mellem skal tingene jo op og serviceres osv så er det ikke til at skulle alle de kanaler osv ad :) men mange tak :)

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 17:10
af Gino
Stort tilykke med sejren!

Rigtigt flot balje og super flot i underskabet, sådan så mit også ud i sidste akvarie jeg havde :T

Mvh

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 17:33
af pederrevnørd
Spørgsmål.

Din Imperator, hvordan gebærder den sig overfor dine LPS?

Mvh
Peder

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 17:56
af pasex
pederrevnørd skrev:Spørgsmål.

Din Imperator, hvordan gebærder den sig overfor dine LPS?

Mvh
Peder
Endnu eksemplarisk :be: men som flere ved så kan de blive nogle banditter ved skift til voksendragt, jeg har endnu ikke set den røre noget som helst og x'er fingre, men igen, det er bestemt ikke alle der får smag for dem :y

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: lør 1. mar 2014 22:51
af amddurin
Jeg sagde jo for længe siden at dit akvarie burde indstilles til månedens akvarie...
Det er der så nogle der har gjort nu... :y

Jeg har set det live og den titel er meget velfortjent...

Jeg har endda fået så meget inspiration at jeg har valgt at gøre alvor af mine tanker om at skifte min sump ud, så derfor bliver mit 300L nedlagt og genstartet med flere LS, bedre og flottere opbygning af stensætningen samt pumper med bredere vandstråle i håb om at det både vil komme til at køre bedre (= mindre NO3) og tage sig bedre ud...

:GO

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: søn 2. mar 2014 15:37
af PoulD
Tillykke med titlen Rasmus, det ser godt ud :GO

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: søn 2. mar 2014 16:23
af Chrissy62
Stort tillykke med den flotte titel. :K :K :K

Den er fuldt ud fortjent. Sikke da en flot balje, og man kan se, der er lagt meget tid og kærlighed og ikke mindst penge i den tank. :beer:

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: man 3. mar 2014 10:57
af peder
Meget smukt akvarie, og på så' kort tid det er godt gået! tillykke herfra :GO

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: man 3. mar 2014 11:55
af pasex
Mange tusind tak til jer alle ;) det varmer at se og læse at det ikke kun er mig der nyder min lille rev til fulde ;)

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: man 3. mar 2014 12:22
af soffer
Det er dælme fortjent for det er godt nok flot det er helt sikkert :y

Stort tillykke med det :)

Re: Månedens Akvarie Marts 2014

: man 3. mar 2014 12:39
af OleJ
Tillykke! Super flot balje! :clap: