Side 1 af 1
VSV i køleskabet?
: søn 16. jun 2013 18:58
af Jones
Når nu jeg laver min blanding af
VSV, skal den så bare opbevares i en flaske i køleskabet? Eller kan den tåle at stå i skabet under akvariet? Har købt tingene og er klar til at blande, men skulle lige have styr på opbevaringen

Re: VSV i køleskabet?
: søn 16. jun 2013 19:00
af nbd
Det er altid en fordel at opbevare organiske stoffer på køl. Hvis
vsv forurenes med bakterier eller svampesporer bliver det hurtigere nedbrudt hvis det står lunt end hvis det står på køl. Akkurat som med mælk.
Re: VSV i køleskabet?
: søn 16. jun 2013 19:04
af Jones
super. den er nu blandet og ryger i køleren når jeg lige har hældt første dose i akvariet. tak for hurtigt svar
Re: VSV i køleskabet?
: søn 16. jun 2013 19:10
af nbd
Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor koncentreret du blander det. Husk at jo tyndere opløsning, jo lettere nedbrydes det af bakterier. Hvis
vsv er meget koncentreret, har det en konserverende effekt i sig selv.
Re: VSV i køleskabet?
: søn 16. jun 2013 19:49
af Jones
har brugt opskriften fra saltvandswiki
Re: VSV i køleskabet?
: søn 16. jun 2013 21:41
af amddurin
nbd skrev:Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor koncentreret du blander det. Husk at jo tyndere opløsning, jo lettere nedbrydes det af bakterier. Hvis vsv er meget koncentreret, har det en konserverende effekt i sig selv.
- Hvordan skulle det kunne blandes tyndt? - Det indeholder jo ikke noget vand...
Re: VSV i køleskabet?
: søn 16. jun 2013 21:56
af Benny
Hvad er det for noget vodka du har fået fat i, for normalt er der vand i vodka
PS: Jeg ser ikke nogen grund at sætte
VSV i køleskabet, med minder du blander en helt masse, og ikke hælder det på en ren flaske.
Re: VSV i køleskabet?
: søn 16. jun 2013 22:17
af Tobias
nbd skrev:Det er altid en fordel at opbevare organiske stoffer på køl. Hvis vsv forurenes med bakterier eller svampesporer bliver det hurtigere nedbrudt hvis det står lunt end hvis det står på køl. Akkurat som med mælk.
Med mindre der er så meget sukker i, at vandaktiviteten er for lav til at mikroorganismer kan overleve i blandingen (;
Jeg følger ikke nogen opskrift, men blander bare lidt eddike og vodka, hvorefter jeg tilsætter sukker indtil opløsningen er mættet. Så får det ellers lov til at stå i skabet over akvariet.
Re: VSV i køleskabet?
: man 17. jun 2013 19:31
af amddurin
Benny skrev:Hvad er det for noget vodka du har fået fat i, for normalt er der vand i vodka
- joo, men så kan du stadigvæk ikke fortynde blandingen, da alkoholen følger med jo mere vodka der kommes i...

Re: VSV i køleskabet?
: man 17. jun 2013 20:47
af Benny
amddurin skrev:Benny skrev:Hvad er det for noget vodka du har fået fat i, for normalt er der vand i vodka
- joo, men så kan du stadigvæk ikke fortynde blandingen, da alkoholen følger med jo mere vodka der kommes i...

Hvorfor kan du ikke det, jeg tager bare noget (RO)vand og hælder i, så bliver det vel fortyndet, jeg regner med at det også gør det i Næstved

Re: VSV i køleskabet?
: tirs 18. jun 2013 21:03
af amddurin
Nææ, her tager vi det rent og ufortyndet...
Efter opskriften skal man ikke komme ekstra vand i
VSV, men det er vel pga doseringsmaskine og lave doser at det kan komme på tale...

Re: VSV i køleskabet?
: ons 19. jun 2013 07:22
af nbd
Vær opmærksom på at alkohol fordamper hvis det ikke opbevares i en lufttæt beholder.