Side 1 af 1

NO3

: tors 24. jan 2013 18:24
af Mikki
Kan måle 0,3 i NO2 og 0 iammoniak men NO3 på 12,5 til 13
Hvad kan der gøres foruden vandskifte ? Burde det ikke også kunne ses på NO2?

Re: NO3

: tors 24. jan 2013 18:32
af mikkeljacobsen89
Det er ikke usandsyneligt.
NH4 omsættes til NO2 som igen omsættes til NO3. (Nemt beskrevet)
Hvis der så ikke er nogle koraller, alger mm. til at bruge af NO3'en falder den jo ikke.
Du kan evt. prøve at dossere noget vodka, da dette vil booste væksten af de nitrificerende bakterier - Pas dog på ikke at overdossere ;)

Re: NO3

: tors 24. jan 2013 18:52
af Mikki
mikkeljacobsen89 skrev:Det er ikke usandsyneligt.
NH4 omsættes til NO2 som igen omsættes til NO3. (Nemt beskrevet)
Hvis der så ikke er nogle koraller, alger mm. til at bruge af NO3'en falder den jo ikke.
Du kan evt. prøve at dossere noget vodka, da dette vil booste væksten af de nitrificerende bakterier - Pas dog på ikke at overdossere ;)
Lyder til at være et forsøg værd ;)
Hvad blandings forhold er tilrådet her?
Har aldrig før lavet det, dog læst om det

Re: NO3

: tors 24. jan 2013 19:04
af AndersBoerglum
Hvad måler du med, og hvor lang tid har det kørt?

Re: NO3

: tors 24. jan 2013 19:09
af Mikki
andersboerglum skrev:Hvad måler du med, og hvor lang tid har det kørt?
Tetra NO2 og NO3 og NH3 og NH4+ og PO4 systema

Re: NO3

: tors 24. jan 2013 19:23
af Mikki
Mikki skrev:
andersboerglum skrev:Hvad måler du med, og hvor lang tid har det kørt?
Tetra NO2 og NO3 og NH3 og NH4+ og PO4 systema
Det har kørt i 6 måneder ca

Re: NO3

: tors 24. jan 2013 20:15
af PoulD
En ordentlig skummer er, efter min mening, en godt middel til at fjerne overskydende næring, tidligt i processen, inden vandet bliver forurenet. Du skrev vist selv på et tidspunkt, hvis jeg forstod det rigtigt, noget om, at din skummer var for lille.

Muslinger er iøvrigt også gode vandrensere.

Og lige for at rette en lille slåfejl i Mikkel's indlæg (uden at være krakilsk), så tror jeg Mikkel mente denitrificerende bakterier. Det er i al fald den slags bakterier som omdanner NO3 til N2, som derefter fordamper. Det er også denne slags bakterier som kræver carbon (f.eks. vodka).

Andre typer af bakterier ryger også i nogen grad med i afskumningen, så også på den måde fjerner en god skummer næring.

Re: NO3

: tors 24. jan 2013 20:29
af amddurin
Mikki skrev:
mikkeljacobsen89 skrev:Det er ikke usandsyneligt.
NH4 omsættes til NO2 som igen omsættes til NO3. (Nemt beskrevet)
Hvis der så ikke er nogle koraller, alger mm. til at bruge af NO3'en falder den jo ikke.
Du kan evt. prøve at dossere noget vodka, da dette vil booste væksten af de nitrificerende bakterier - Pas dog på ikke at overdossere ;)
Lyder til at være et forsøg værd ;)
Hvad blandings forhold er tilrådet her?
Har aldrig før lavet det, dog læst om det
Læs her: http://www.saltvandswiki.dk/wiki/VSV - men pas på med det, det kan give Cyano problemer og VSV (Eller ren vodka) burde ikke være nødvendigt, hvis du ikke har mange fisk i forhold til LS + skummer effekt...

:beer:

Re: NO3

: tors 24. jan 2013 20:32
af Mikki
PoulD skrev:En ordentlig skummer er, efter min mening, en godt middel til at fjerne overskydende næring, tidligt i processen, inden vandet bliver forurenet. Du skrev vist selv på et tidspunkt, hvis jeg forstod det rigtigt, noget om, at din skummer var for lille.

Muslinger er iøvrigt også gode vandrensere.

Og lige for at rette en lille slåfejl i Mikkel's indlæg (uden at være krakilsk), så tror jeg Mikkel mente denitrificerende bakterier. Det er i al fald den slags bakterier som omdanner NO3 til N2, som derefter fordamper. Det er også denne slags bakterier som kræver carbon (f.eks. vodka).

Andre typer af bakterier ryger også i nogen grad med i afskumningen, så også på den måde fjerner en god skummer næring.
Er enig i at en god skummer er nødvendig og har en der kan gå an indtil der kommer forøgelse af liv deri, men er på udkig efter en afløser.
Der hvor jeg står af er at hvis NO2 bliver til NO3 burde der så ikke også kunne måles PO2?

Re: NO3

: tors 24. jan 2013 21:11
af PoulD
PO2 ??? hvor kom det lige fra :-)
Jeg går ud fra du mener NO2.
Når du (heldigvis) ikke kan måle NO2 er det fordi du har nok af en anden slags bakterier (Nitrobacter) som omdanner alt hvad de kan opstøve af NO2 til NO3.
Derfor kan du ikke måle noget NO2.
Men hvis du ikke har nogen af den slags bakterier som omdanner NO3, eller noget som forbruger eller fjerner NO3, i tilstrækkeligt omfang, bliver NO3 jo med tiden akkumuleret op til ganske anseelige mængder.

Re: NO3

: tors 24. jan 2013 21:45
af mikkeljacobsen89
PoulD skrev:En ordentlig skummer er, efter min mening, en godt middel til at fjerne overskydende næring, tidligt i processen, inden vandet bliver forurenet. Du skrev vist selv på et tidspunkt, hvis jeg forstod det rigtigt, noget om, at din skummer var for lille.

Muslinger er iøvrigt også gode vandrensere.

Og lige for at rette en lille slåfejl i Mikkel's indlæg (uden at være krakilsk), så tror jeg Mikkel mente denitrificerende bakterier. Det er i al fald den slags bakterier som omdanner NO3 til N2, som derefter fordamper. Det er også denne slags bakterier som kræver carbon (f.eks. vodka).

Andre typer af bakterier ryger også i nogen grad med i afskumningen, så også på den måde fjerner en god skummer næring.
Du har selvfølgelig ret Poul :) Det gik lige lidt stærkt ;)