Side 1 af 1

Lav KH og Nitrit - Ny sump ?

: tirs 10. okt 2006 21:58
af Nolan
Af én eller anden grund har jeg fået en algeopblomstring (grønne tråde og bryopsis) indenfor den sidste uge. Pludseligt er der grønt over det hele igen :x

Idag tog jeg mig så sammen til at foretage lidt målinger - det viser sig at min KH er noget lav - lige omkring 7 - og jeg kan pludselig måle både nitrit (0,01) og nitrat (0,5). Ikke alverden men de er der og det har de ikke været før. De andre værdier (pH, PO4 og Ca i mit tilfælde) er indenfor spec.

Det kan vel ikke være den smule næring, der giver algerne ?
Men hvorfor kan jeg måle nitrit ?

Jeg satte min sump til for 3-4 uger siden - der er et refugium med lidt Caulerpa og lidt koralsand. Kan det være denne, der er årsagen ?
Jeg tænker lidt på, om der kan ophobes noget i sandet ?

Hjælp inden jeg spasser helt af .....

/Kim

: tirs 10. okt 2006 23:10
af Lars M
Efter min mening er det din sump der cyckler. Der har været organisk mariale som skal omsættes. Vent en uges tid, så burde værdierne komme på plads.
Nitritten bør hurtidt være over stået, ellrs har du en forureningskilde, død fisk på et par kilo etc :P

Vær lige opmærksom på at en sump samler temmelig meget slam op, som skal fjernes regelmæssigt.

: ons 11. okt 2006 00:02
af Nolan
Jeg har haft en del problemer med organisk materiale, der samledes forskellige steder i baljen. Det var egentlig grunden til at jeg gik over til sumpen. Meget af dette slam har nu lagt sig i sumpen - så det er nok, som du siger, sumpen der cycler.
Kan det hjælpe på det, hvis jeg "rydder op" og derefter smider noget sand fra akvariet ned i sumpen for at "starte" den op? Der ryger også lidt sten derned, når jeg alligevel skal rode i baljen i weekenden - jeg skal have ommøbleret en del på stenene for at rykke den indbyggede sump ud, da den jo ikke er i brug længere (der er stadig flow igennem den, så det er ikke derfor).

Døde fisk el.lign. er der ikke noget af - baljen har egentligt aldrig set sundere ud end den gør nu (bortset altså fra algeopblomstringen) og både mine Xenia, skiver og sinularia stortrives som aldrig før.

Jeg prøver at se tiden an i en uge eller to, før jeg går i panik.

Mvh
Kim

: ons 11. okt 2006 10:00
af Celia
Med forbehold for at vi selv er nye... så vil jeg prøve at svare ;)

Vi har oplevet det samme, vandværdier ok - men KH er gået ned og Nitrat op.
Løsning - tilsæt "KH" - i form af bagepulver eller den rene form.

Ang nitrat så har vi ikke kunne holde liv i vores Caulerpaalger og det er nok fordi vi ikke har haft noget nitrat de har kunne leve af. Nu da den er steget en smule, så har vi fået en ny håndfuld og har smidt i. Det ser pænt ud nu.

: ons 11. okt 2006 10:15
af Rune kristiansen
Celia skrev:Med forbehold for at vi selv er nye... så vil jeg prøve at svare ;)

Vi har oplevet det samme, vandværdier ok - men KH er gået ned og Nitrat op.
Løsning - tilsæt "KH" - i form af bagepulver eller den rene form.

Ang nitrat så har vi ikke kunne holde liv i vores Caulerpaalger og det er nok fordi vi ikke har haft noget nitrat de har kunne leve af. Nu da den er steget en smule, så har vi fået en ny håndfuld og har smidt i. Det ser pænt ud nu.
Bagepulver kan ikke anbefales, men natron (eng; bakingsoda) hvis vi absolut skal hen mod det gastronomiske hjørne.
Bagepulver er oftest et blandingsprodukt (En carbonat (kulsyredanner) hovedsageligt NBC / En syre typisk vinsten eller phosphat / stivelse))
Så vær opmærksom på forskellen på forskellen mellem "Baking powder" -bagepulver og baking soda - natron.

: ons 11. okt 2006 11:16
af Celia
Rune kristiansen skrev:
Celia skrev:Med forbehold for at vi selv er nye... så vil jeg prøve at svare ;)

Vi har oplevet det samme, vandværdier ok - men KH er gået ned og Nitrat op.
Løsning - tilsæt "KH" - i form af bagepulver eller den rene form.

Ang nitrat så har vi ikke kunne holde liv i vores Caulerpaalger og det er nok fordi vi ikke har haft noget nitrat de har kunne leve af. Nu da den er steget en smule, så har vi fået en ny håndfuld og har smidt i. Det ser pænt ud nu.
Bagepulver kan ikke anbefales, men natron (eng; bakingsoda) hvis vi absolut skal hen mod det gastronomiske hjørne.
Bagepulver er oftest et blandingsprodukt (En carbonat (kulsyredanner) hovedsageligt NBC / En syre typisk vinsten eller phosphat / stivelse))
Så vær opmærksom på forskellen på forskellen mellem "Baking powder" -bagepulver og baking soda - natron.
Nemlig ! jeg undskylder ;) :oops:

: ons 11. okt 2006 12:39
af Nolan
Jeg gav med det samme baljen et par teskeer Natron for at få KH'en op igen, da jeg opdagede det. Skal lige have målt igen i morgen, for at se om den er kommet derop ad igen.

;-)

/Kim