Side 1 af 1

Skummer

: fre 7. okt 2011 16:16
af John Erik
Hej
Hvordan afgør man, om ens skummer kører optimalt?
Hilsen
John Erik

Re: Skummer

: søn 9. okt 2011 14:42
af Mikkel E
Det er lidt svært at svare på, da der er mange som kører dem forskelligt, men generelt skal der være så mange bobler som muligt og gerne så man ikke kan se boblerne, forstået på den måde at der helst skal være så mange at de ligesom går ud i ét.
Den afskummede konsistens skal have en farve fra noget der minder om æblejuice til kaffefarvet.

Re: Skummer

: søn 9. okt 2011 14:56
af jesper kristensen
Mikkel E skrev:Det er lidt svært at svare på, da der er mange som kører dem forskelligt, men generelt skal der være så mange bobler som muligt og gerne så man ikke kan se boblerne, forstået på den måde at der helst skal være så mange at de ligesom går ud i ét.
Den afskummede konsistens skal have en farve fra noget der minder om æblejuice til kaffefarvet.
Rigtigt. Det er der kommer op i kaffen skal gerne have en konsistens som tynd sovs. Meget tyndt. Det skal være brunt. Nogle skummere er bedre end andre. De rigtigt gode laver så vidt jeg ved under 1mm bobler. De skal være så bitte små som muligt da de så kan binde skidtet bedre. Hvis en skummer er helt hvid af små bobler skummer den som den skal. Boblerne skal brydes ca i midten af koppen.

Re: Skummer

: søn 9. okt 2011 15:18
af Mikkel E
jesper kristensen skrev: Det er der kommer op i kaffen skal gerne have en konsistens som tynd sovs. Meget tyndt. Det skal være brunt.
Måske du skulle uddybe hvad det er du kommer i kaffen :T

Så vidt jeg ved er der ikke den store dokumentation for hvordan konsistensen præcis skal være og hvor tit man skal tømme koppen. Hvis den er for tynd skal du rende og tømme koppen hele tiden og hvis den er for tyk er der mere snask der sætter sig og man får derfor en dårligere afskumning.

Re: Skummer

: søn 9. okt 2011 15:28
af jesper kristensen
Mikkel E skrev:
jesper kristensen skrev: Det er der kommer op i kaffen skal gerne have en konsistens som tynd sovs. Meget tyndt. Det skal være brunt.
Måske du skulle uddybe hvad det er du kommer i kaffen :T

Så vidt jeg ved er der ikke den store dokumentation for hvordan konsistensen præcis skal være og hvor tit man skal tømme koppen. Hvis den er for tynd skal du rende og tømme koppen hele tiden og hvis den er for tyk er der mere snask der sætter sig og man får derfor en dårligere afskumning.
Ha ha ja der var jeg sku for hurtig. Der er ikke nogen præcis konsistens nej. Bare man kan se det er brunt så spiller det og selvfølgelig skal det ikke være heeeeelt vildt lysebrunt for så skal koppen tømmes hele tiden ja. Det er tegn på skummeren skal 1-2 cm længere op.

Re: Skummer

: tirs 11. okt 2011 12:59
af witzner
hej jeg vil til at starte op jeg har fundet mig et brugt arkvarie på 750 litter ca 150 cm lL70cm B 70cm H alle rør er der og sump er der hvad skal jeg have af skummer til???? og er det nødventigt med et osomoseanlæg??? høber nogen vil være søde og hjæpe mig hilsen søren

Re: Skummer

: tirs 11. okt 2011 13:45
af jimmi
Hej Søren,

Husk at oprette din egen tråd, så er du også sikker på meget mere hjælp :)

Her er en god skummer til meget billige penge til sådan et system http://www.saltvandsforum.dk/viewtopic. ... 15&t=46932.

Osmoseanlæg afhænger af om vandkvaliteten fra dit vandværk er i orden - de fleste kører med et - nogle bare for en sikkerheds skyld.