Skummer
: fre 7. okt 2011 16:16
Rigtigt. Det er der kommer op i kaffen skal gerne have en konsistens som tynd sovs. Meget tyndt. Det skal være brunt. Nogle skummere er bedre end andre. De rigtigt gode laver så vidt jeg ved under 1mm bobler. De skal være så bitte små som muligt da de så kan binde skidtet bedre. Hvis en skummer er helt hvid af små bobler skummer den som den skal. Boblerne skal brydes ca i midten af koppen.Mikkel E skrev:Det er lidt svært at svare på, da der er mange som kører dem forskelligt, men generelt skal der være så mange bobler som muligt og gerne så man ikke kan se boblerne, forstået på den måde at der helst skal være så mange at de ligesom går ud i ét.
Den afskummede konsistens skal have en farve fra noget der minder om æblejuice til kaffefarvet.
Måske du skulle uddybe hvad det er du kommer i kaffenjesper kristensen skrev: Det er der kommer op i kaffen skal gerne have en konsistens som tynd sovs. Meget tyndt. Det skal være brunt.
Ha ha ja der var jeg sku for hurtig. Der er ikke nogen præcis konsistens nej. Bare man kan se det er brunt så spiller det og selvfølgelig skal det ikke være heeeeelt vildt lysebrunt for så skal koppen tømmes hele tiden ja. Det er tegn på skummeren skal 1-2 cm længere op.Mikkel E skrev:Måske du skulle uddybe hvad det er du kommer i kaffenjesper kristensen skrev: Det er der kommer op i kaffen skal gerne have en konsistens som tynd sovs. Meget tyndt. Det skal være brunt.![]()
Så vidt jeg ved er der ikke den store dokumentation for hvordan konsistensen præcis skal være og hvor tit man skal tømme koppen. Hvis den er for tynd skal du rende og tømme koppen hele tiden og hvis den er for tyk er der mere snask der sætter sig og man får derfor en dårligere afskumning.