Side 1 af 1
Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 17:50
af bhjensen
Hvorledes afliver man bedst/nemmest/hurtigst og mest humant en dødsyg
fisk??
Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 17:55
af pederrevnørd
Jeg ville komme den i fryseren. Jeg har hørt det sku være mest humant.
Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 18:14
af Peters1
Der er vist en del forskellige meninger om dette emne, som i forvejen er svært at svare på...
Jeg har altid klippet hovedet af dem for at få det hurtig overstået, men det er ski ikke særlig rart at gøre

Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 18:17
af dyne
sådan som fisker gor det med et slag over nakken ellers ville jeg nok bruge kogene vand men det er nok bare mig
Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 18:21
af Nolan
Hovedet af !
Kogende vand er ikke en rar metode i mine øjne - vore
fisk er ofte ret "kødfulde" og dermed tager det lang tid, før de er så gennemkogte, at de dør af det.
Frysemetoden mener jeg også er rimelig human.
Fisk er vekselvarme og går derfor "i stå" ved lave temperaturer.
/Kim
Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 18:22
af spdiving
Et hurtig dask over nakken og så en tur i
Det har jeg altid benyttet.
Steen
Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 18:35
af bio
Der er mange meninger om at aflive dyr ved frysning.
Fisk er måske nok vekselvarme, men det betyder ikke nødvendigvis at de bare sover stille ind. Der er god grund til at tro at der hos krybdyr dannes krystaller i blodet inden de dør, hvilket sandsynligvis er meget smertefuldt. Jeg kan ikke se nogen grund til at dette ikke skulle være tilfældet hos
fisk, så jeg vil bestemt ikke mene det er humant at aflive
fisk ved frysning. Det er desuden en langsommelig proces at fryse ting ned, med mindre man er i besiddelse af flydende kvælstof. Et slag over nakken og så af med hovedet, det er efter min mening den hurtigste, og derfor den rigtige måde at gøre det på.
Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 18:39
af dyne
ahh man bruger det til
hummer så helt galt kan det ik være har gjort det til ferskvandsfisk før og de var væk med det samme tror det samme gælder for saltvandsfisk men skal ik kunne sige det håber da ik jeg kommer til at gøre det da det aldrig er sjovt

Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 18:54
af bio
dyne skrev:ahh man bruger det til hummer så helt galt kan det ik være har gjort det til ferskvandsfisk før og de var væk med det samme tror det samme gælder for saltvandsfisk men skal ik kunne sige det håber da ik jeg kommer til at gøre det da det aldrig er sjovt

Er det frysning eller kogning du snakker om?
Mange steder er man faktisk begyndt at aflive hummere ved at dele hovedet i to inden de kommes i kogende vand pga. den mulige langsomme død ved kogning.
Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 19:05
af StarF
dyne skrev:ahh man bruger det til hummer så helt galt kan det ik være har gjort det til ferskvandsfisk før og de var væk med det samme tror det samme gælder for saltvandsfisk men skal ik kunne sige det håber da ik jeg kommer til at gøre det da det aldrig er sjovt

kommer da så sandeligt an på fiskens størrelse, jo støre fisk jo længere tid tager det for den et "kogt", personligt vil jeg mene slag over hovedet, og så af med hovedet.
Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 20:07
af apfolmer
hvorfor koge, stege eller andet.. ???? :O ... har sgki da aldrig hørt ¤¤¤¤¤
Af med hovedet med en hobbykniv.. det er da den mest humane og HURTIGE måde... WUPTI .. !

Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 21:17
af Tykki
Hvor latterligt! Lige som fiskehandleren for faen. Af med roen!
Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 21:28
af Han$en
Af med hovedet.. Frysning, kogning eller hvad helvede man kan finde på, er næppe sjovere for fisken eller firbenet, end for dig selv

Re: Aflivning af fisk mv.??
: fre 25. mar 2011 23:55
af MizzGaia
Så vidt jeg ved er det heller ikke lovligt mere, at koge hummere mens de er levende. de skal have et snit ned i hovedet først så de er døde, inden de kommes i. At koge levende dyr er da helt klart dyremishandling.
Hvis fisken er stor, så ville jeg give den et gok i hovedet med en "gokker" Kan ikke lige navnet, men lystfiskere bruger den til at slå fisken ihjel med hurtigt.
Hvis fisken er lille ville jeg bare tage en skarp kniv og vupti af med hovedet.
Det er absolut ikke rart, men det går hurtigt og fisken lider ikke.
Re: Aflivning af fisk mv.??
: lør 26. mar 2011 07:27
af chiliprinsessen
"Gokkeren" hedder en Priest....