Side 1 af 1

VSV blandinger, fordele og ulemper...

: søn 25. okt 2009 20:58
af steenmillinder
fordele og ulemper hved de forskellige VSV blandinger, læste at sukker kunne give anledning til hvidt bakterie slimlag.. Eddiken er det en 3,5,10(til madlavning) eller 35%(flydende eddikesyre fra supermarkedet) ? Går udfra at vodkaen er en 37,5%(bruger selv ren alcohol, fordi jeg får det MEGET billigere)..

Re: VSV blandinger, fordele og ulemper...

: søn 25. okt 2009 22:25
af StarF
Vodka = Slave vodka fra Aldi
Sukker siger sig selv
Eddike er klar mad eddike.

blandning:
200ml vodka, 1½ ske fuld sukker, 50ml eddike.

og så justere du blandningen alt efter hvordan dit akvarie reagere, om der kommer hvidt bakterie lag eller ej. Det er evt også derfor man tilsætter bakterier, via en bakterie kilde.

Re: VSV blandinger, fordele og ulemper...

: søn 25. okt 2009 23:11
af Knut-Arne Berg
Vel..siden det her skal komme frem både fordeler...og ulemper,,så mener jeg at denne "vodka kur",favoriserer enkelte arter bakterier,på bekostning av andre viktige bakterier.
( les..fare for monokultur).
I ett sunt kar som er i god balanse(bliver mere stabilt,og ting fungerer bedre da i baljen),så ser jig det som en svakhet med denne Vodkakur.
I det mindste mener jig at en da bør kompensere dette med å tilbakeføre mangfold i bakteriesubstans ved å tilføre f.eks. konsentrerte kulturer som prodibio,eller andre merker.
Det jig er litt usikker på er Hvor mye/fort denne stadige tilførsel av vodka klarer å ødelegge mangfoldet av bakteriestammene i baljene våres.
Har selv forsøkt litt forskjelligt gjennom tidene,og sier dette utifra det jeg har sett og merket.
Det er mikroskopiske økosystem vi prøver å efterligne i baljene våres,og vil påstå det er helt umuligt å få samme forrhold i baljene våres som ute på reefene,så det er bare å være udmyk her,og prøve å opptimalisere forrholdene på beste måde,og det viktigste moment her er så absolutt renest muligt vann/balansert næringstilførsel,og mangfold i bakteriefloraen i mikrosystemene våres.
Det er en skjør balansegang vi streber efter her. :dizzy:

Re: VSV blandinger, fordele og ulemper...

: søn 25. okt 2009 23:19
af StarF
for ikke at risikere monokultur, tilsætter man jo baktarier i en eller anden form, gør man jo også med zeovit.

Re: VSV blandinger, fordele og ulemper...

: søn 25. okt 2009 23:25
af Knut-Arne Berg
StarF skrev:for ikke at risikere monokultur, tilsætter man jo baktarier i en eller anden form, gør man jo også med zeovit.
Riktigt det StarF! :K
Kører jo selv med zeovit her,he-he,men siden zeoviten ikke va nevnt her av trådindlegger,så ville jig ikke inn på dette emnet :T
Det hadde lett blitt en avsporing på spørsmålet som blev stilt.
Men ja.. er godt fornøyd med zeovit,en så langt ja. :GO , men det er jo ett helt andet og mere komplex kapittel å drifte efter,he-he.. :grouphug:

Re: VSV blandinger, fordele og ulemper...

: man 26. okt 2009 20:13
af steenmillinder
det var ikke så meget det med monokulture jeg var ude efter, en balje er i mine øjne et DYBT unaturligt fænomen som har meget lidt med et havet at gøre. I havet har fisk millioner af liter vand pr. fisk, jeg vil ha at nitraten og fosfaten ikke er til at måle og 3,5% salt.
Det er mere forholdet mellem de 3 ingridienser, starF du siger 'justerer du blandingen efter hvordan baljen reagerer' hvad mener du præcis med det?
Anden ting, der er 3 typer mad eddike, en med 3% eller 5% og 10% eddikesyre i, er det en 3'er?.
Er der nogen der har overblik over hvad de 3 'kulkilder' gør hver især?

Re: VSV blandinger, fordele og ulemper...

: man 26. okt 2009 21:28
af ole kekkonen
Du kan da sagtens holde akvariet i balance med kemi ved at formindske pH-ændringer forårsaget af syre- eller base tilsætning,modsatt naturen som du er inde på hvor dyrene sørger for kemien.
vodka sukker ethanol generelt fremskynder patogener såvel som "gode" bakterier og ved OD suges all oxygenen ud af vandet når de respirerer,man kan få et stygt mix også uden akvarie beboere. :wave: