Side 1 af 1

saltvand

: fre 21. dec 2007 22:18
af M.R.Rasmussen
jeg står med et lille problem

jeg har fået salt hjem fra akvarieudstyr og en hydrometer

jeg skal blande op til 54 med 10kilo LS i

hvordan der står nemlig ikke nået på pakke ?


På forhånd tak for hjælpen

: fre 21. dec 2007 22:20
af zikoo
3 kg salt rækker op til 60 l vand

: fre 21. dec 2007 22:21
af Carsten
Smid saltmåleren i vandet og hæld så salt i til vægtfylden er nået.
Der skal bruges 33 gram salt til 1 liter.

: fre 21. dec 2007 22:25
af thyme
tænkte på, jeg har nogen gange oplevet at mit saltniveau er blevet lidt lav i forbindelse med rengøring/roderi i akvariet. Hvad plejer i at gøre? Et vandskift med lidt stærkere saltvand eller?

: fre 21. dec 2007 22:29
af RedSea
evt lav en stærk opløsning i vand du har varmet op (ikke varmt vand fra hanen) og tilsat langsomt i sumpen.

: fre 21. dec 2007 22:36
af Lord Mike
zikoo skrev:3 kg salt rækker op til 60 l vand
Nu ved jeg ikke hvilken salt du bruger, men ved normal salt bruger man ca. 2kg til 60 liter vand og ikke 3kg.

60 x 0,033 = 1,980

: lør 22. dec 2007 00:03
af Kalle
Jeg "plejer" altid poste dette link... :)

Saltberegner

Har selv brugt den, både til store og små blandinger - passer ganske udemærket.

: lør 22. dec 2007 10:34
af Carsten
thyme skrev:tænkte på, jeg har nogen gange oplevet at mit saltniveau er blevet lidt lav i forbindelse med rengøring/roderi i akvariet. Hvad plejer i at gøre? Et vandskift med lidt stærkere saltvand eller?
Det burde ikke kunne lade sig med mindre du tilsætter noget ferskvand.

: lør 22. dec 2007 11:00
af thyme
Carsten skrev:
thyme skrev:tænkte på, jeg har nogen gange oplevet at mit saltniveau er blevet lidt lav i forbindelse med rengøring/roderi i akvariet. Hvad plejer i at gøre? Et vandskift med lidt stærkere saltvand eller?
Det burde ikke kunne lade sig med mindre du tilsætter noget ferskvand.
Nej, men der kommer forsvinder jo altid lidt vand idet jeg ha armene i vandet, det er kun 120 liters. Og så topper osmolatoren lidt af. Men det kan være jeg skal ha en bøtte saltvand stående til at tage det.

: lør 22. dec 2007 11:08
af Carsten
Du må godt nok sjaske meget med vandet, hvis det er grunden til at salt holdigheden falder. Hvad er saltholdingheden inden du roder og bagefter??

: lør 22. dec 2007 11:11
af thyme
Det er muligt :) Men det er nu heller ikke på én gang det sker. Det er over en periode, ikke noget jeg kan måle før og efter

: lør 22. dec 2007 16:50
af da_nizzel
evt lav en stærk opløsning i vand du har varmet op (ikke varmt vand fra hanen) og tilsat langsomt i sumpen.
hvorfor ikke varmt vand fra hanen ???

: lør 22. dec 2007 16:52
af GedemeisterDK
varmt vand = bakteriesuppe :)

: lør 22. dec 2007 17:42
af Musiker
Hvis min saltholdighed ligger lidt til den lave side, smider jeg bare en kop salt i sumpen i retur kammeret. Efter nogle timer så er salten opløst og saltholdigheden er som regel på plads igen.

Når jeg blander nyt vand, hælder jeg 9 liter vand op i en spand og tilsætter 300g salt. Det plejer at passe meget godt.

Mvh Henrik

: lør 22. dec 2007 18:34
af RedSea
jeg plejer at koge 1 liter vand og opløse saltet deri, fordelen er at man i varmt vand kan opløse mere salt

: lør 22. dec 2007 21:40
af seier
jeg plejer at koge 1 liter vand og opløse saltet deri, fordelen er at man i varmt vand kan opløse mere salt
Det er ikke så smart. man skal helst opløse saltet i den fulde mængde vand og heller aldrig hælde salt i først og derefter vand over.

: søn 23. dec 2007 14:22
af thyme
seier skrev:
jeg plejer at koge 1 liter vand og opløse saltet deri, fordelen er at man i varmt vand kan opløse mere salt
Det er ikke så smart. man skal helst opløse saltet i den fulde mængde vand og heller aldrig hælde salt i først og derefter vand over.
og det er fordi?

: søn 23. dec 2007 15:28
af Per A
thyme skrev:og det er fordi?
Energi fråds! :wink:

: søn 23. dec 2007 15:31
af RedSea
Jep, energi fråds. Nej, det er nu bare for ikke at hælde for meget vand i når jeg nu kun vil have salten.

Hvorfor skal man nu opløse i den fulde mængde vand? Det giver da ikke nogen fordel, andet end du får en svagere salt koncentration

: søn 23. dec 2007 20:45
af seier
Hvorfor skal man nu opløse i den fulde mængde vand? Det giver da ikke nogen fordel, andet end du får en svagere salt koncentration
hvis du for eksempel hælder et halvt kilo salt i en liter vand udfældes ca pga den høje saltkoncentration. Det er også derfor man skal hælde saltet i vandet og ikke omvendt.

Re:

: lør 19. apr 2008 15:31
af Vænge
RedSea skrev:jeg plejer at koge 1 liter vand og opløse saltet deri, fordelen er at man i varmt vand kan opløse mere salt
Bare en note - det er en minimal ekstra mængde salt man kan opløse ved højere temperaturer. Hvis man f.eks. tager helt almindelig NaCl kan man ved 0 grader celsius opløse ca. 35,6 g/100ml hvorimod man ved 100 grader kun kan opløse ca. 3 g mere pr. 100 ml.

Derfor har temperaturen af vandet ikke den store indflydelse på opløseligheden af salt... :)

Re: saltvand

: lør 19. apr 2008 15:48
af thyme
Det var en gammel tråd der blevet hevet op i der ;)

Men tak for info, der kan man da tydeligt se det ikke kan betale sig.


Som opfølgning kan jeg oplyse at jeg den anden dag efter ikke at have målt koncentrationen i lang tid fik målt vandet til 1020:(
Så jeg udregnede den mængde salt jeg skulle bruge (AquaCalculator) og opløste det i ferskvandskaret, så skulle det nok komme til at passe igen.