Side 1 af 1

fodring af koraller med rejer i lage

: lør 15. dec 2007 15:24
af Dan Binderup
vil det være utilrådeligt at bruge rejer i lage til fodring af eksempelvis euphyllia og anemone, eller skal der bruges frisk frost fra fryseren........

: lør 15. dec 2007 15:27
af knoltot
det er et kort svar JA.. der er puttet mange konsaveringsmiddeler i rejer i lage

: lør 15. dec 2007 17:05
af Helena
SÅÅÅh hvilke om jeg må spørge.

: lør 15. dec 2007 17:14
af thyme
Fodrer i jeres euphyllia'er? Jeg har endnu ikke gjort det, men er det nødvendigt?

: lør 15. dec 2007 17:18
af Benjaminkn
det er ikke nødvendigt men ret sjovt at se på ;)

: lør 15. dec 2007 17:53
af RedSea
hvordan fodrer man en euphyllia?

: lør 15. dec 2007 20:21
af Carsten
Jeg fodrer jævnligt mine med artemia. De bliver simpelthen sprøjtet ud over dem. så klarer de selv resten

: lør 15. dec 2007 20:28
af Lars M
På dit spørgsmål :jump

Jeg ville hellere bruge frosne rejer, men en enkelt gang kan vel ikke skade.

: lør 15. dec 2007 20:57
af Helena
De rejer der står i mit køleskab er der vand, salt og sukker i, skal der bruges en halv til en hel reje hver gang, tror jeg ikke det kan rykke noget, men læs hvad der er tilsat, vi lagde en halv blåmusling i til rejer og eremitter i går det havde de meget hygge ud af.

: søn 16. dec 2007 09:51
af knoltot
Helena skrev:SÅÅÅh hvilke om jeg må spørge.
nu skal jeg jo nok passe hvad jeg siger men jeg har aldrig set rejer i lage uden der er puttet både farvestof og op til flere E nummer i..

: søn 16. dec 2007 09:55
af Helena
NÆÆh du skal bare læse hvad der står på bøtten... :D Der er nok forskel på dem.

: søn 16. dec 2007 10:03
af knoltot
ja der må være forskel for dem vi kan købe her der er der konsaviringsmiddeler i (har også selv arbejdet på rejefabrik og sjovt nok kunne vi aldrig få at vide hvad der helt presis er i lagen)

: søn 16. dec 2007 14:34
af UrbanSage
Mit akvarie foder blend har friske fisk, rejer og andet.
Men jeg bruger ogsaa oesters paa daase. Men kun hvis det er lagret i vand.
Det maa ikke vaere i olie eller noget.

: søn 16. dec 2007 14:42
af herzberg
I netto kan man købe en pose med blandet frosne ting. der er blæksprutte, muslinger, rejer, og sikkert også andre ting. Det bruger jeg til min anemone i ny og næ.

: søn 16. dec 2007 18:30
af Mikkel E
Spørgsmålet er nok snarere om det kan betale sig, når de først er åbnet så holder de sig ikke så længe i lage, jeg ville ihvertfald ikke bruge dem 2 dage efter de er åbnet, så er det nok alligevel nemmere og billigere med de frosne.

: søn 16. dec 2007 18:48
af Hvidtfeldt
De kan godt holde sig i mere end 2 dage. Hvis du køber nogen ordenlige ved fiske manden kan de godt.

: man 17. dec 2007 21:30
af Helena
Mikkel E skrev:Spørgsmålet er nok snarere om det kan betale sig, når de først er åbnet så holder de sig ikke så længe i lage, jeg ville ihvertfald ikke bruge dem 2 dage efter de er åbnet, så er det nok alligevel nemmere og billigere med de frosne.
Sludder med dig, de kan faktisk holde sig op til 10 dage, efter åbning forudsat at du ikke hælder lagen ud og kun tager dem op du skal bruge, med en ren ske, og en god kvalitet rejer selvfølgelig.

: man 17. dec 2007 22:28
af Mikkel E
Hmm, de kan sikkert godt holde sig i længere tid, men smagen forsvinder også, så jeg har alligevel ikke lyst til at spise dem et par dage efter...

: tirs 18. dec 2007 10:30
af knoltot
Helena skrev: Sludder med dig, de kan faktisk holde sig op til 10 dage, efter åbning forudsat at du ikke hælder lagen ud og kun tager dem op du skal bruge, med en ren ske, og en god kvalitet rejer selvfølgelig.
hmm.. hvis de kan holde sig 10 dage er der også andet en vand og sukker i.. der findes ikke noget så letfordævligt som skaldyr.. om det er ved fiske manden eller brugsen er sådan set lige meget da de alle mærker kommer fra en eller anden fabrik.. og den bedste kvalitet reje køber man enten løsfroset eller som hel med skald (skal lige skynde mig at sige jeg godt selv kan lide rejer i lage) men der er ikke der men for den bedste kvalitet..

: tirs 18. dec 2007 11:18
af Helena
DEn bedste kvalitet reje køber man som reje i lage, kun tilsat salt o sukker, som mig bekendt er nogle af de bedste og ældste konserveringsmidler der findes :D Hilsen Fiskehandleren.Vi sælger frosne skalrejer, løsfrosne rejer i lage kommer ikke af døren i min forretning.

: tirs 18. dec 2007 11:33
af knoltot
løs frosne rejer i lage har jeg da heller aldrig hørt om.. ikke meget løsfrost i noget der vil være en stor klump..men er det alm løsfrost vi snakker om de er og vil være de bedste... ikke tilsat noget som helst kogt og froset samme dag de er fanget.. skal så lige tilføjes der at der jo så heller ikke er så meget smag ved dem da da ikke er andet en salt i vandet når de bliver kogt. og ikke ligger i en væske som giver rejen smag

: tirs 18. dec 2007 21:35
af Helena
STAVEFEJL, skal vi ikke bare konstatere at smag og behag er forskellig. Ellers kan vi jo blive ved med at diskutere rejer i al evighed. :lol:

: ons 19. dec 2007 12:10
af knoltot
jo det jo der :lol: