Side 1 af 1
info om saltvandsfisk
: tirs 17. maj 2005 20:27
af Dantheman
Hejsa. Er der nogen der ved hvor jeg kan finde info om de forskellige saltvandsfisk?
altså hvor der står hvor store de bliver, hva akvarie de mindst må gå i, hvordan deres temperament er osv.

: tirs 17. maj 2005 20:38
af Henrik S.
: tirs 17. maj 2005 20:51
af Dantheman
tak for det

: tirs 17. maj 2005 20:58
af Peters1
: tirs 17. maj 2005 21:20
af Carsten
Fishbase.org er nok den mest omfattende men måske og ret kedelig.
Den bygger udelukkende på videnskablelige facts.
: tirs 17. maj 2005 22:33
af Dantheman
Hvilke vil i mene man kunne holde i et 250 L, hvor der er masser af svømmeplads og gode gemmesteder?
Hvilke dværgkejsere kan gå sammen, tænkte på jeg rigtig gerne vil have den de kalder fire bird vist.
Men er der ikke mulighed for alm, eller bliver de alt for hurtigt store. Hva med sommerfugl fisk osv.
: ons 18. maj 2005 07:49
af bennyben
jeg har en ildkejser og afrika kejser gående sammen uden problemer i 250 l
: ons 18. maj 2005 08:12
af nyberg
: ons 18. maj 2005 12:23
af Dantheman
: ons 18. maj 2005 12:46
af mikkel
Snuppet fra
http://www.wetwebmedia.com:
For their size, these angels can be downright feisty; in particular the "smallest of the small", those Centropyge that rarely exceed 2 1/2" (C. acanthops, C. argi, C. aurantonotus, C. fisheri, C. flavicauda, C. nigriocellus, C. resplendens). All dwarf angels are territorial, especially with members of their own species, then other Centropyge. Only folks with very big systems, four or more feet long, should tempt fate with more than one of the same species... and then only with plenty of cover and their watchful eye.
As regards their use in reef set-ups, I have seen this done successfully with several species, and just about equally turn into a disaster. Dwarf angels will sample live corals and other invertebrates as well as micro and macro-algae. Before attempting one, keep in mind how difficult a pygmy angel will be to remove should it turn into a nibbler in your reef. Still not dissuaded? If you must, try one of the dwarf-dwarf species or a very small individual of a full size model.
: ons 18. maj 2005 12:49
af Brian
Jeg har selv haft en Centropyge bispinosus i min balje på 470 liter og den er faktisk ret pladskrævende. Tror ikke du skal regne med mere end 1 på dine 250 liter vand.
: ons 18. maj 2005 13:08
af nyberg
Om der en eller flere dværgkejsere mener jeg ikke kan gøre den store forskel, så længe de enes og akvariet i øvrigt ikke overbelastes. De et trods alt ikke særligt terrioriale, men patruljerer rundt i hele akvariet ind og ud imellem stenene for at finde føde.
Man burde også kunne holde flere individer af samme art sammen, så længe de sættes i akvariet på samme tid. P.t. har jeg to stk. C. acanthops. De blev i sin tid taget vel imod af en C. bispinosus.
: ons 18. maj 2005 13:11
af Dantheman
ok, så bliver det helt klart flame angel

de er ellers bare monster flotte, men hvad kunne jeg som alternativ ellers have i mit akvarie ? Gobbyer selvfølgelig, men har set nogen som har lidt paletkiruger i 250 L, og nogle med sommerfugle, bliver de ikke hurtigt for store ?
: ons 18. maj 2005 14:06
af nyberg
Palett-kirurgen er en rimelig aktiv svømmer og holder af et rummeligt akvarie. Så vil du absolut have én, så anskaf dig en lille model. Men vent med at sætte den i til dit akvarie er velindkørt.
en hel del somerfuglefisk er næringsspecialister på koraller og vil ikke spise andet. Nogle arter kan med lidt held vænnes til dødt foder. Pincetfisken (Chelmon rostratus) og Chaetodon kleinii skulle tilhøre de lettere arter. Men dermed er det ikke sagt, at de er lette.
Hvor "gammelt" er dit akvarie? For er det nyetabableret ville jeg holde mig til mere "sikre" arter det føste stykke tid, hvis jeg var dig

: ons 18. maj 2005 14:09
af Dantheman
det er ikke en gang sat op endnu hehe

Men det bliver det inden længe, men jeg vil lade det stå i ca 2 uger til værdierne er rigtige før jeg sætter noget levende i. Men starter stille rolig op, men et par koraller og et par nemme fisk

: ons 18. maj 2005 15:00
af nyberg
Du skal være opmærksom på, at selv efter et par uger og med rigtige værdier er akvariet næppe fuldkomment modnet. Derfor kan du opleve at der kommer nitrit i vandet, når du indsætter levende dyr. Så som du selv skriver, så start stille og roligt og vent gerne med korallerne. Det ville være ærgeligt, hvis du falder af i svinget fordi for mange af dine dyr dør for dig i starten og det hele forekommer umuligt. Jeg har set akvarister falde af på den bekostning.
: ons 18. maj 2005 15:03
af Dantheman
Jah det ville være ærgeligt, men bare rolig jeg giver skam ikke op

Men vil stadig ikke miste noget hehe

Men når jeg så har fået værdierne i orden, så tilsætter jeg en erimitkrebs muligvis, måske lidt gobbyer og har det en uges tid, klarer de sig godt, så køber jeg lidt koraller - en eller to måske tre, klarer de sig også godt, så køber jeg en flame angel.
Hvordan vil det gå tror du ?