Side 1 af 1

Klægning af artemia

: lør 14. jul 2007 10:34
af jesper/aarhus
Hvordan klægger i jeres artemia?

Jeg har nu forsøgt et par gange - men med dårligt resultat synes jeg.

1. Hvilken saltopløsning?

2. Klægges i vand fra hovedakvariet eller nyt saltvand?

3. Cirkulation? Har prøvet med hhv. luft samt et lille PH.

3. Klægning i et lille akvarium (har prøvet) eller klægning i sodavandsflasker (ligeledes prøvet)

3. Bedste klægnings temperatur?

øvrige fifs.....?

: lør 14. jul 2007 11:33
af Carsten
Det er rigtigt mange år siden jeg har forsøgt at klække artemia, så jeg husker ikke rigtigt mere hvordan jeg gjorde det.
Men en meget væsenlig ting husker jeg dog omkring det.
Æggene mister lynhurtigt evnen til at klække, så hvis de ikke er helt friske
duer de ikke. Selvom du lige har købt dem, er det desværre ingen garanti

: lør 14. jul 2007 11:37
af GedemeisterDK

: lør 14. jul 2007 11:47
af ThomasK
Når jeg klækker artemia laver jeg en liter saltvand med samme salinitet som akvarievand, dvs. 30-35 g akvariesalt, smider en luftsten i og lader det stå med æggene ved stuetemp. indtil æggene klækker efter ca 36 timer. De æg jeg har brugt har ikke altid været friske, i nogen tilfælde flere år gamle. Når du skal bruge de klækkede artemia kan du lade dem stå uden en luftsten i et par min, så vil de klækkede artemia svømme i de midterste vandlag og du kan suge dem op uden at få skaller osv. med.

Thomas

Thomas

: lør 14. jul 2007 12:26
af Carsten
Og et lille fif!
Sæt en lille lyskilde lige uden for beholderen, så søger de klækkede artemia mod lyset og er lettere at suge op.

: lør 14. jul 2007 13:22
af ronny.w
Vi (malawi) gjorde det ved artemia og myg at vi tog en 1L sodavands flaske og satte på hovedet skar bunden af, brorede et lille hul i låget, satte en luftslange til igennem låget, og brugte denne som en klække Station, efter 1½ dag, havde man så foder.

og det virker 100 %

: lør 14. jul 2007 13:56
af TorbenC
Når jeg plejer at bruge artemia, klækker jeg dem bare i en flaske med saltvand og en luftsten.

En anden ting, burde de ikke kunne klækkes i akvariet? bare ved at hælde lidt æg i :)

: lør 14. jul 2007 14:33
af Carsten
Boris skrev:Når jeg plejer at bruge artemia, klækker jeg dem bare i en flaske med saltvand og en luftsten.

En anden ting, burde de ikke kunne klækkes i akvariet? bare ved at hælde lidt æg i :)
Jo, det gør de også, men skallerne er ikke smarte af få i akvariet.
De kan ikke fordøjes af fiskene.

: lør 14. jul 2007 14:43
af TorbenC
Det tænker jeg lige en løsning til.

: lør 14. jul 2007 16:15
af nielsk
Jeg klækker i en alm. dyb tallerken med akvarievand. Bare drys æggene forsigtigt ud så de hviler på overfladespændingen og vupti efter 24 timer, fyldt med nauplier - og de søger selv mod lyset i rummet fx vindue. De er lette at suge op med en plasticsprøjte..

Du behøver ingen luftcirkulation!

Bare ikke overfyld så er der ikke ilt nok til dem og de dør. Ca 5x5 cm område drysset med æg.

Og æg kan holde sig i MANGE MANGE år - det handler bare om god start kvalitet. Dem jeg klækker i øjeblikket har ligget i min fryser i 5 år :!: :!:
Køb de dyre med høj klækkeprocent og gem dem i fryseren...

: søn 15. jul 2007 08:16
af UrbanSage
Jeg har et kilo aeg i koeleskabet jeg har klaegget av det sidste aars tid nu.

Jeg bruger en 2 liters plastik sodavands flaske jeg har skaaret bunden af og vendt paa hovedet. Hovedet skrues i en fod som er lavet til formaalet, igennem foden tilfoeres en tynd slange som luft tilfoeres gennem.

Jeg bruger akvarie vand som vejer ca. 1.026 og jeg goer ikke andet ved det end at tage det direkte fra akvariet over i sodavands flasken.

Derefter bobler det stille og roligt i 24-30 timer hvorefter jeg draener vandet plus aegge skaller fra de levende artemia som bliver dumpet i akvariet.

: søn 15. jul 2007 09:08
af Hvidtfeldt
Lidt hjælp fra Danmarks akvarium :D http://www.danmarksakvarium.dk/bagom.html

: søn 15. jul 2007 19:40
af HansR
Jeg bruger det samme system som, ronny.w og har stor succes med at klække artemia. Jeg har klækket nogle, som har ligget 42 år, som jeg fik fra en forsker i USA, men dette er usædvanligt og de havde været holdt i iltfri atmosfære. De holder sig bedst i totalt iltfri atmosfære, nogle siger i petroleum (dette må vist siges at være et kuriosum for akvarister).
Jeg er helt enig i at kvaliteten er meget svingene, på det produkt man køber. Jeg har tidligere haft meget høje klækkeprocenter, men de sidste jeg har købt, er jeg forbavset over hvor dårlige er. Jeg har til gengæld haft meget gode erfaringer med at købe afskallede på nettet og i Delbeek and Sprung er der desuden en anvisning på hvordan man afskaller cysterne selv.

/Hans

: man 16. jul 2007 08:26
af jesper/aarhus
Takker for svarene.

Har endelig fået mere succes med klægningen.
Bruger ½ liters sodavandsflasker + luft, og mine små kardinaler æder lystigt på livet løs