Side 3 af 3
Re: til vsv´erne
: lør 22. jan 2011 00:36
af ole kekkonen
Olsen skrev:StarF skrev:vi tager den lige igen.
vodka, sukker og edikke vil ALLE virke fint alene. Grunden til man blander 3 ting, er for at have 3 forskellige kulstoffe, til at fodre bakterierne med. Så der er mindre chance for at der opstår monokultur i bakterierne. Det er også derfor at nogle tilsætter bakterier (f.eks zeobak).
Men hvor "mindre" er mindre chance?
Hvis de alle virker fint alene, så er der vel ingen grund til at blande dem. Ved godt jeg måske er lidt for meget i detaljen her, men vil bare gerne være sikker på at det virker fint alene..
Hej olsen,jeg vil mene din tid er bedre tjent med at finde en konkurrence dygtig bakterie flora
hvis floran vedligeholdes ville patogener(sygdoms fremkaldende)bakterier være i mindre overflod samt du ville opnå en højere population af de gode imaterielle baktusser.
praktisk talt er det en umulig opgave at eliminere en multikultur i vore systemer,og dog det kan lade sig gøre at holde lave værdier
med uv og diatomeer filtrering foreksempelvis,det svære er så at gøre det uden to seperate systemer...
Re: til vsv´erne
: lør 22. jan 2011 00:41
af StarF
ronny.w skrev:StarF skrev:ronny.w skrev:Olsen skrev:StarF skrev:vi tager den lige igen.
vodka, sukker og edikke vil ALLE virke fint alene. Grunden til man blander 3 ting, er for at have 3 forskellige kulstoffe, til at fodre bakterierne med. Så der er mindre chance for at der opstår monokultur i bakterierne. Det er også derfor at nogle tilsætter bakterier (f.eks zeobak).
Men hvor "mindre" er mindre chance?
Hvis de alle virker fint alene, så er der vel ingen grund til at blande dem. Ved godt jeg måske er lidt for meget i detaljen her, men vil bare gerne være sikker på at det virker fint alene..
Kan du så forklare mig hvad de 3 ting gør individuelt ?
det er bakterie mad i bund og grund, med 3 forskellige kulstoff typer/forbindelser/what ever, som forskellige bakterie kulturer kan leve af.. og man bruger 3 forskellige mad typer, for som sagt at undgå monokultur.
Nu spurgte jeg jo ikke dig
Det er meget vigtig at folk ved hvad de forskellige ting gør førend at de begynder at sortere div. ting fra i vores hobby
Der er mange folk som " jeg gør det fordi han gør det" uden at vide hvad de gør og hvorfor de gør det.
så så jeg forkert, beklager. Men ja enig.
Re: til vsv´erne
: lør 22. jan 2011 16:07
af Olsen
StarF skrev:ronny.w skrev:StarF skrev:ronny.w skrev:Olsen skrev:StarF skrev:vi tager den lige igen.
vodka, sukker og edikke vil ALLE virke fint alene. Grunden til man blander 3 ting, er for at have 3 forskellige kulstoffe, til at fodre bakterierne med. Så der er mindre chance for at der opstår monokultur i bakterierne. Det er også derfor at nogle tilsætter bakterier (f.eks zeobak).
Men hvor "mindre" er mindre chance?
Hvis de alle virker fint alene, så er der vel ingen grund til at blande dem. Ved godt jeg måske er lidt for meget i detaljen her, men vil bare gerne være sikker på at det virker fint alene..
Kan du så forklare mig hvad de 3 ting gør individuelt ?
det er bakterie mad i bund og grund, med 3 forskellige kulstoff typer/forbindelser/what ever, som forskellige bakterie kulturer kan leve af.. og man bruger 3 forskellige mad typer, for som sagt at undgå monokultur.
Nu spurgte jeg jo ikke dig
Det er meget vigtig at folk ved hvad de forskellige ting gør førend at de begynder at sortere div. ting fra i vores hobby
Der er mange folk som " jeg gør det fordi han gør det" uden at vide hvad de gør og hvorfor de gør det.
så så jeg forkert, beklager. Men ja enig.
Ronny.w.: Nej jeg kan ikke forklare hvad de gør individuelt, det er netop detfor jeg spørger. Men når man får at vide fra folk at man sagtens kan nøjes med at bruge ren vodka og det er "fint nok", så vil jeg jo netop gerne være sikker, derfor de gentagende spørgsmål. Og når folk skriver at der er "risiko" for monokultur, så kunne jeg da rigtig godt tænke mig at vide noget om hvor sandsynlig det er at risikoen indtræder og hvor katastofal den er hvis den intræder. Alt det er der ingen der har nævnt noget om... men det ved du måske, for så vil jeg da gerne beriges med viden

Re: til vsv´erne
: lør 22. jan 2011 17:38
af ronny.w
Olsen skrev:StarF skrev:ronny.w skrev:StarF skrev:ronny.w skrev:Olsen skrev:StarF skrev:vi tager den lige igen.
vodka, sukker og edikke vil ALLE virke fint alene. Grunden til man blander 3 ting, er for at have 3 forskellige kulstoffe, til at fodre bakterierne med. Så der er mindre chance for at der opstår monokultur i bakterierne. Det er også derfor at nogle tilsætter bakterier (f.eks zeobak).
Men hvor "mindre" er mindre chance?
Hvis de alle virker fint alene, så er der vel ingen grund til at blande dem. Ved godt jeg måske er lidt for meget i detaljen her, men vil bare gerne være sikker på at det virker fint alene..
Kan du så forklare mig hvad de 3 ting gør individuelt ?
det er bakterie mad i bund og grund, med 3 forskellige kulstoff typer/forbindelser/what ever, som forskellige bakterie kulturer kan leve af.. og man bruger 3 forskellige mad typer, for som sagt at undgå monokultur.
Nu spurgte jeg jo ikke dig
Det er meget vigtig at folk ved hvad de forskellige ting gør førend at de begynder at sortere div. ting fra i vores hobby
Der er mange folk som " jeg gør det fordi han gør det" uden at vide hvad de gør og hvorfor de gør det.
så så jeg forkert, beklager. Men ja enig.
Ronny.w.: Nej jeg kan ikke forklare hvad de gør individuelt, det er netop detfor jeg spørger. Men når man får at vide fra folk at man sagtens kan nøjes med at bruge ren vodka og det er "fint nok", så vil jeg jo netop gerne være sikker, derfor de gentagende spørgsmål. Og når folk skriver at der er "risiko" for monokultur, så kunne jeg da rigtig godt tænke mig at vide noget om hvor sandsynlig det er at risikoen indtræder og hvor katastofal den er hvis den intræder. Alt det er der ingen der har nævnt noget om... men det ved du måske, for så vil jeg da gerne beriges med viden

http://www.reefkeeping.com/issues/2008- ... /index.php
Re: til vsv´erne
: ons 26. jan 2011 23:37
af Han$en
Har i andre oplevet lettere tåget vand med
VSV?
Jeg ved ikke om det kan skydes
VSV'en direkte, men kan ikke komme på andre ting. Værdierne ligger som de skal, Nitrat holdes ca på 1, ellers er resten i 0, Ca 440, og Mg 1380..
Men mit vand har været en smule tåget en uges tid nu, og kul tager det ikke.. Har samlet små 400L vand, fodre dagligt, og tilsætter 2ml om dagen.. Hvad siger i - Kan tågen skyldes
VSV'en?
Re: til vsv´erne
: tors 27. jan 2011 06:55
af nbd
Jeg har én gang oplevet tåget vand. Det skyldes bakterieopblomstring pga. for kraftig
vsv-tilsætning. Spring et par dages dosering over, så forsvinder det af sig selv (bl.a i din
skummer).
Re: til vsv´erne
: tors 27. jan 2011 13:04
af Han$en
Prøver at give det et par dage uden, og se om det kan skyldes OD så
