Re: Mængde af De Jong salt
: ons 15. maj 2013 18:15
Er du sikker på dine målinger for det der fatter jeg ikke en bjælde af.Petercw skrev:Hej med jer,
Et tilfælde at jeg faldt over tråden her, men jeg har selv skiftet fra tidligere red sea pro over til De Jong fra Reeffarmer.
Jeg har oplevet at mine vandskift på 30 L. nu kræver næsten 1,5 Kg. salt i stedet for det 1,0 kg. før. Nu bruger jeg altså 50% mere salt for at opnå samme 1,026 værdi når mit vand er 25 grader.
Det er nu rart at se andre med samme dilemma. Jeg har prøvet meget salt før, men aldrig har jeg oplevet at skulle bruge 50% mere salt.
Jeg har lige for et par dage siden fået en ny spand ( denne her: http://www.decocean.dk/shop/p/2002" onclick="window.open(this.href);return false; ) fra Carsten hos Decocean. Jeg har dog ikke taget hul på poserne endnu.
Jeg er i hvert fald færdig med at bruge De Jong salt.
Hvis nogen har en spand som endnu ikke er taget hul på, så kan i da veje spanden med indhold. Det må da indikere om det har suget en masse vand?
Jeg bruger 2,45 kg til en 60L bøtte og rammer 1,025 hver gang. Jeg laver to af disse ved hvert vandskift og det er det samme i begge bøtter.
Jeg er lidt usikker på den nøjagtige mængde i bøtterne da jeg ikke ved hvor de 60L præcist er. Jeg mener at jeg kommer lidt mere i (ca 62,5L)
Du burde bruge ca 1,225 Kg til 30 L og så skulle du ramme 1,025
Jeg har regnet mit ud til ca 38 - 39gr. pr liter med den fejlmargin der nu er.
Jeg bruger én 20Kg spand om måneden + en sjat. Så jeg har i det årstid jeg har kørt med det salt, brugt i omegnen af 12 -15 spande.
Jeg får den samme måling hver gang, med den samme mængde.
Jeg har ikke prøvet Red Sea pro, men mener at jeg har hørt at den mængde du bruger (33,33g/l) passer meget godt.
Prismæssigt er der en lille fordel til De Jong da RSP koster 25,00/kg mod DJ 15,00/kg Selv med dit merforbrug skulle det stadig bedre kunne betale sig med DJ.
Men nu skal prisen jo ikke være afgørende, det vigtigste er jo at man er tilfreds med sit salt. Og RSP skulle være rigtig godt.
Måske kan der være tale om at dit har suget vand. Jeg blander mit op i et andet lokale end der hvor akvariet står. Saltspanden lukkes umiddelbart efter det sidste salt er hevet op.
Salt opsuger væske lynhurtigt. På alle restauranter førhen (kommer ikke så meget på restaurant mere) var der altid riskorn i saltbøtterne for at forhindre at det klumpede pga opsugning.
Saltet optog fugten fra luften og det forhindrede risen åbenbart.
Erik