Hougaard - Forhandleroversigt (01/09/2010)

Kvartalets Akvarie November 2021 (sydsjælland)

Moderator
Indlæg: 6361
Tilmeldt: lør 7. feb 2009 22:03
Geografisk sted: Fredericia
Postnummer: 7000 Fredericia
Saltvand siden: 2009

Kvartalets Akvarie November 2021 (sydsjælland)

Indlægaf Marco R » søn 21. nov 2021 22:05

Kvartalets Akvarie (sydsjælland)

November 2021 Af Marco R


1.jpg


Lidt om Christian


Jeg hedder Christian, og er 53 år. Jeg startede med saltvand i 2010, og fik hurtigt en mentor, Tim W, som jeg har rigtig meget at takke for af viden og hjælp til denne hobby. Uden en mentor så var jeg nok gået kold 100 gange. Det har været guld værd, og jeg mener det er uundværligt. Startede med et lille 60 liters som lynhurtigt blev til 2 små akvarier mere, men små akvarier er bare ikke nok. Så inden for ret kort tid fik jeg bygget et super lækkert akvarie på specialmål hos Decocean, og jeg havde dengang GHL-computer, 2 doseringsmaskiner og hjemmebygget LED-lys. Lavede en masse forskellige experimenter med bl.a. lanthanumclorid til po4 fjernelse, deepsandbed (DSB) i displayakvariet.

2 - thumbnail_1 mit 1 salt 66l boyu.jpg

3 - 1.1 66l boyu nu med sten og koraller.jpg

4 - 2 15l på skrivebordet et halvt års tid.jpg

5 - thumbnail_3 mit desigt m halvering af overflade fordamp.jpg

6 - thumbnail_3.1 klar til step up.jpg

7 - thumbnail_3.2 maj 2011 365liter hjemmedesignet i stuen.jpg

8 - thumbnail_3.3 på plads.jpg

9 - 3.4 365l med stensætning.jpg

10 - 3.5 365l.jpg

11 - thumbnail_3.6 færdigt og tilvokset.jpg

12 - thumbnail_3.8 sagde du hjemme bygget led lampe.jpg

13 - thumbnail_3.9 koraller og fisk1.jpg

14 - thumbnail_3.7 færdigt masser af fisk.jpg


Jeg har haft stort set alt i forskellige fisk samt lidt af hvert i koraller, og det var alt sammen en ret dyr fornøjelse og desværre også en evig kamp med værdier. Fisk der jagtede hinanden til døde, koraller der døde i perioder med for store udsving, og da jeg lukkede ned i 2015 grundet 2 ting - en flytning samt et pestanemoneudbrud ude af kontrol, sagde jeg ALDRIG mere saltvand. Det er for dyrt, og jeg vil ikke være slave af, at jeg konstant skulle være over mit akvarie.
Hurtigt fik vi indbygget det lækre akvarie i stuen og fyldt discus i. Til stor fornøjelse og glæde for alle, samt pengepungen. Det har vi den dag i dag stadig med Discus og lidt småfisk. I et par år havde vi stadig 3-4 forskellige akvarier kørende med en Axolotl (salamander), Moskusskildpadder, Cichlider og havedam med forskelligt. Fine farver og forskelligartet bevægelse og en gave til børn der bare elsker det. Så jeg var uden saltvand i et par år, og på trods af at jeg havde besluttet aldrig mere saltvand. Så manglede der noget, og min kone blev gravid i 2018. Så tænkte jeg, vores lille pige skal sku ikke vokse op uden et akvarie med et par klovnefisk.

15 - thumbnail_4 tidligere salt nu discus - saltv pause.jpg


Så jeg satte mig og lagde en fin plan for et lille (billigt og simpelt setup uden dyre koraller, fisk eller akvariecomputere). Bare et lille ca. 100 liters. Jeg savnede nørderiet og eksperimenterne, og så er der bare ikke noget som et par klovnefisk, der boltre sig i Bobbletip-anemoner.
Planen hed automatisk vandskift, daglige små vandskift på 1-3 liter pr. dag. Barbund = ingen sand, ingen Balling, ingen akvariecomputer, ingen SPS-koraller men kun Zoa’er, BTA, andre anemoner, skiver og blød-koraller. Placeret i en kølig kælder og nul sollys til at ramme akvariet. Det setup ved jeg kan tåle de udsving, der kan opstå, hvis man ind imellem har for travlt, og akvariet må passe sig selv i en måned eller to.
Det gik rigtig fint i starten. Det meste af mit gamle udstyr var solgt, og der var kommet meget nyt, og bedre, grej til på bare de 2-3 år, jeg var væk. Så lidt nyt blev indkøbt og testet af. Mine koraller voksede ikke helt som tidligere og som forventet. Mere vil hurtigt have mere, og et akvarie blev til 2, så 3 og 4, og de blev ombygget et efter et med fælles sump. Det forårsagede selvfølgelig at min plan heller ikke holdt en meter længere. Der blev også indkøbt lidt dyre koraller igen og lidt for mange fisk. De daglige vandskift kunne slet ikke tilføre det, som der var behov for og heller ikke holde NO3 og Po4 nede = igen en kamp. Nu med dyre koraller som gik til igen, og mistrives i de perioder jeg havde travlt. Godmorgen min bare r.v - efter et år havde jeg 3 stk. 113 l liters kørende, brugt en masse penge på udstyr og koraller endnu en gang, og var næsten havnet i samme situation som før, nu også med en baby på armen og tidsmangel.
Marts 2019 skal jeg lukke det hele ned igen og glemme det. Kiggede mig i spejlet endnu en gang – NEJ – jeg skal tænke mig bedre om og lægge en holdbar plan igen. 2 stk. 113 liters med klovnefisk blev det reduceret til. Kørte stadig ikke optimalt, og det gav jo egentlig ingen mening med 2 stk. ens 113 liters side by side og en sump delt i 2 med Zoa-frags i den ene halvdel.

16 - thumbnail_5 2018 setup der tog fart 2 stk 113l.jpg

17 - thumbnail_5.1 113l nr 2 med skummer.jpg

18 - thumbnail_5.2 IMG_0264.jpg

19 - thumbnail_5.3 IMG_0389.jpg

20.jpg

21.jpg


Nej et Reefer 350 med kvalitets udstyr og et fragment-akvarie til Zoa’er. Ergo lukkede jeg endnu et akvarie ned, og fik frag-akvariet koblet på fællessumpen, fik indkøbt Red Sea-akvariet og begyndte at bygge systemet langsomt op. Det er ikke oppe at køre endnu, så jeg nyder stadig bare mit ene 113 liters og mit Zoa frag-akvarie, som nu har kørt siden start 2018.
Mit udstyr er løbende udskiftet til at skulle køre mit nye Red Sea Reefer 350, frag-akvarie og mini-sump (ombygget standart Red Sea-sump), derfor hænger valg af udstyr og et 113 liters akvarie ikke helt sammen.
Da jeg kørte daglige vandskift, kørte jeg med Autoaqua, som er en lille computer med optiske sensorer til at styre aftapning og påfyldning samt tilførsel af osmosevand ved løbende fordampning. Den virker perfekt, og var det bedste, som jeg havde købt til akvariet i lang tid. Har sidenhen tilkøbt Autoaqua med magnetventil og optisksensor til at lukke for osmosevandet. Jeg glemte det altid, når jeg lavede osmosevand i en 60 liters balje, så lortet løb altid over og ud i kloarken i flere timer. Det sker ikke mere. Nu slukker den bare, når vandstanden når sensoren. Begge produkter kan varmt anbefales.

22.jpg

23.jpg


Min til tider dyrt købte erfaring har ført mig til følgende beslutning og valg. Det giver ikke mening for mig at købe hverken skummer, returpumpe eller cirkulationspumper, som altid skal køre på max for at magte opgaven. Så nøgleordet er: godt overdimensioneret udstyr som er gearet til at kunne magte opgaven på halv kraft, hvilket giver mulighed for at skrue op i perioder ved behov.
Alt skal være svagstrøm. Jeg har set stive, porøse halvdefekte 230V ledninger nok på pumper og varmelegemer og andet udstyr, som jo bliver på grænsen til livsfarligt. Ergo ingen 230V ledninger i saltvand hos mig. Ja det er sku en gåde, at man på dyre mærker ikke kan ofre og prioritere noget 230V ledning, som rent faktisk kan tåle at komme i saltvand!
Jeg holder mest af koraller i vilde farver, og som har noget bevægelse i vandet. SPS-koraller siger mig ikke ret meget. Nok mest fordi de er for stationære, skal løbende klippes til ved god vækst og er ikke gode for mig at holde, hvis jeg i en periode slet ikke får passet eller målt på vandet.
Bobbletip Anemoner og Zoa’er er klart mine favoritter. Hammer Torch og Vidunderkoral er også ret fede men mere følsomme. Har forsøgt mig med Rockflower anemoner, men jeg har måtte opgive det. De døde langsomt, måske af sult, nærmest lige meget hvad jeg gjorde for at fodre dem.

24.jpg


Selvom det kun er på 113 liter, og forestår udskiftning, så nyder vi det ret meget, og det har kørt perfekt længe. Hos os skal det kunne tåle perioder, hvor vandværdierne kan svinge lidt. Har dog bidt i det sure æble og købt doseringspumper for at køre lidt Balling igen. Har også forsøgt mig med lidt forskellige saltmærker og testet forskelligt udstyr af i jagten på det optimale udstyr.
Forsøg, test af udstyr, eksperimenter, ombygning og skøre påhit må jeg bare indrømme er vigtige elementer i hobbyen samlet set for mig, og en medvirkende grund til at jeg ikke vil undvære saltvand. Det er mit lille private eksperimentarium til glæde og frustration.


Displaytanken


Displaytanken:
IM 40 på 113liter og målene er L50 x D48 x H48cm med indvendig sump bagerst, men hvor jeg har boret 3 huller, så den er koblet på min centralsump, hvor bagkamre er bibeholdt til filtersokker og lidt aktivkul.


25.jpg


Sumpen:
Sumpen er et standart Red Sea Reefer sump, som følger med til mit kommende Red Sea Reefer 350, og som er ombygget til plads til skummer og rullefilter samt vandrotation til chaetoalger, og måler L70 x D43 x H35 cm.


26.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg


Dekoration:
P.T kun levende sten, ingen keramik hos mig tak.

Teknik


Styring:
AutoAqua smart AWC Duo SAWC-400P til vandskift og top-of. Virker bare 200%, og giver stabillitet og kvalitet.

Osmoseanlæg:
Ja et Fa.gondzik med harpix.

Ozon:
Nej Ikke p.t. Har kørt med det tidligere, men føler ikke lige for det mere.

Osmolator:
AutoAqua smart AWC Duo SAWC-400p.

Lys:
AI Prime på display og Evergro på Zoa-akvariet. AI Prime fungerer fint til mit behov, oveni købet selvom jeg har topglas på for at minimere vandfordampning. Dog bemærk en ting og lyt til et godt råd: skru ned for UV-lyset på dem, da plastiklinsen ellers smelter ganske enkelt over tid ligeud for den ene diode. Plastikken nedbrydes af en eller anden årsag. Tror jeg kørte dem på 80-100%, indtil jeg opdagede problemet. Evergro-lampe over Zoa-akvariet virker super fint.

Skummer:
Deltech 1500i. Har prøvet 6-8 stykker gennem tiden. Store, små, runde eller firkantede - var meget tilfreds med ATI Powercone 250 (ikke original pumpe men Jecod). Nu er jeg rigtig godt tilfreds med Deltech1500i, da den er støjsvag, og det er fedt, at den kan skilles totalt ad for rengøring, og fedt at den har stop funktion mod overskumning.

Rullefilter:
Claresea SK5000. Jeg hader filtersokker, der skal rengøres, eller latterligt filtervat der stopper til og ændre på vandstanden i sumpen. Det er noget af det bedste, jeg har tilført her i anden omgang sammen med Brightwell Bio-klodser. Efter jeg fik Bio-klodser i sumpen og rullefilter på, har det ikke været muligt at holde liv i Chaeto-algerne, som ellers holdt min NO3 nede.

Returpumpe:
Apex Cor 20. Den er vanvittig, og er absolut den mest støjsvage returpumpe, jeg har prøvet, og den kører kun på halv kraft.

Cirkulation/ pumper:
Ja Nero 5 og hellere en for meget end en for lidt. Bedste og mest støjsvage cirkulationspumpe på markedet efter min mening.

Varmelegeme + køler:
Nej, da rumtemperatur er 25-26 grader.

Køler:
Nej, det er ikke nødvendigt.

Doseringsmaskine:
Ja, 2 stk. H2Ocean P4 Pro med Wifi. 3 stk. til Balling og 1 stk. KH-buffer og en til sporestoffer fra KZ-system 1234 (sporstoffer).

Foderautomat:
Nej, men ville gerne prøve en Apex på et tidspunkt.


30.jpg

31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg


Vandværdier


Jeg bruger refraktometer til salt, Red Sea testsæt til Mg og Ca. Hanna Checker til kh og PO4 og Iodine og Salifert til NO3.

- KH: 8,5 ppm (Hanna Checker)
- Ca: ca. 380 ppm (Red Sea)
- Mg: 1350 ppm (Red Sea)
- NO3: 10 ppm (Salifert)
- PO4: 0,1 ppm (Hanna Checker)
- pH: Måler jeg slet ikke
- Saltnintet: 1025 (refraktometer)
- Temperatur: 25-26 ºC


Vedligeholdelse


Tilførsel (automatisk):
Tropic Marine Balling, KZ System 1234 (sporstoffer) og hjemmeblandet KH-buffer.

Tilførsel (manuelt):
NO3, Polypboost, KH-buffer, Ca-buffer og Mg-buffer.

Vandskifte + rengøring:
Vandskift på ca. 25% hver 1 til 2 måneder samt støvsugning i sump og akvarier ved hvert vandskift. Mine koraller kan godt lide vandskift en gang i mellem. Så jeg ønsker faktisk så lille samlet vandvolume som muligt, så mine vandskift ikke behøver at være alt for store og uden en sandbund som tikkende PO4 atombombe. Så kan værdierne godt styres på et lille system.

Foder


Helt standart frost mysis og artemia + div. flage foder.

Koraller


SPS:
Ingen.

LPS:
- 1 stk. Acanstrea
- 1 stk. Fungia

Blødkoraller:
- Div. Zoanthus sp.
- Capnella imbricata (Kenyatræ)
- Discosoma Ironman (skiveanemone)
- Ricodea Yuma
- Rhodactis sp. (skiveanemone)


36.jpg

37.jpg

38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

47.jpg

48.jpg

49.jpg

50.jpg

51.jpg

52.jpg


Zoa-akvariet: :


53.jpg

54.jpg

55.jpg

56.jpg

57.jpg

58.jpg

59.jpg

60.jpg

61.jpg

62.jpg

63.jpg

64.jpg

65.jpg

66.jpg

67.jpg

68.jpg

69.jpg

70.jpg

71.jpg

72.jpg

73.jpg

74.jpg

75.jpg

76.jpg

77.jpg

78.jpg

79.jpg

80.jpg

81.jpg

82.jpg

83.jpg

84.jpg


Fisk og invertebrater


Fisk i DT:
- 2 stk. Amphiprion ocellaris (Almindelig klovnfisk)
- 1 stk. Paracanthurus hepatus (Paletkirurg)
- 2 stk. Chelmon rostratus (Almindelig pincetfisk)
- 1 stk. Synchiropus splendidus (Mandarinfisk)
- 1 stk. Halichoeres melanurus (Haleplads-gylte)
- 4 stk. Zebrasoma veliferum (Zebrastribet kirurgfisk)
- 1 stk. Pseudochromis elongatus (S) (Den aflange dottyback)

Invertebrater i DT:
- 4-5 stk. Turbosnegle
- 4-6 stk. Eramitkrebs
- 1 stk. Søpindsvin
- 1 stk. Søæble (kobolt-blå)
- Flere BTA’er


85.jpg

86.jpg

87.jpg

88.jpg

89.jpg

90.jpg

91.jpg

92.jpg


Problemstillinger og udfordringer


Puha igennem tiden - det kan der skrives hele bøger om. Seneste store problem var et vanvittigt alge-attack af flere forskellige alger igennem et helt år eller mere. Det har været ved at drive mig til vanvid, og løsningen har jeg kun lige fundet - meget simpel og er kirurger og eramitkrebs. Årsagen er muligvis sporestoffer fra mit KZ-system 1234 dosering.

93.jpg


4 ting jeg har gjort for at stabilisere og få fuld kontrol på NO3 og po4:
- 1: Tilpas mængden af fisk. Øh har lige fået lidt for mange igen for at holde mine alger nede.
- 2: Bio klodser fra Brightwell.
- 3: Claresea SK5000 rullefilter.
- 4: Nul sand og støvsugning af display samt sump hver anden måned ved vandskift.
Jeg er utrolig tæt på at tro, at mit nuværende setup måske ville kunne undvære skummeren helt efter 6 stk. bio-klodser og rullefilter. Meeen jeg er ret glad for den skummer, da den kører perfekt, og tømmer vel kun skummerkoppen en gang hver 14. dag, og tror ikke, at den går uden skummer, når akvariet bliver byttet ud med mit nye Red Sea Reefer 350 liters.

94.jpg


Afslutning


Hvad saltvands-fremtiden bringer må guderne vide, men planen er 1 stk., og kun 1 stk., Red Sea Reefer 350 liter + ca. 80 liters fragment-/Zoa-akvarie med fælles sump. Klovnefisk og anemoner + det løse - men planer kan jo ændre sig med tiden, så vi må se.


95.jpg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.

Moderator
Indlæg: 6361
Tilmeldt: lør 7. feb 2009 22:03
Geografisk sted: Fredericia
Postnummer: 7000 Fredericia
Saltvand siden: 2009

Re: Kvartalets Akvarie November 2021

Indlægaf Marco R » søn 21. nov 2021 22:06

Spørg endelig løs, hvis I har spørgsmål, ellers nyd Christians flotte og spændende akvarie - god læselyst :happy:

Rev Rokke
Indlæg: 3487
Tilmeldt: søn 10. maj 2009 23:15
Postnummer: 5210 Odense NV

Re: Kvartalets Akvarie November 2021

Indlægaf Gino » man 22. nov 2021 13:33

Det var seriøs beskrivelse af setuppet:-)

Der er sket noget siden opstart af første akvarie!

Lækre zoaer også
Red Sea 425XL, 3x Radion G4 pro, Bubble King Double Cone 180 skummer, Clarisea SK3000, Ecotech VM1 retur, Apex Computer system, GHL 2.1 SA, 2x Vortech MP40QD, Alkatronic, Mastertronic, Dosetronic, Teco TK500 køler.

Sommerfugl fisk
Indlæg: 508
Tilmeldt: fre 9. sep 2016 09:41
Postnummer: 2300 København S
Saltvand siden: 2016

Re: Kvartalets Akvarie November 2021

Indlægaf tim_rn » man 22. nov 2021 13:46

Lækkert! Og fedt zoa setup

Jeg støtter Saltvandsforum.dk
Indlæg: 1813
Tilmeldt: fre 28. maj 2004 19:25
Geografisk sted: Strøby egede
Postnummer: 4600 Køge
Saltvand siden: 2009

Re: Kvartalets Akvarie November 2021

Indlægaf ttkthomsen » man 22. nov 2021 19:18

Lækkert, tak for god læsning.

Jeg støtter Saltvandsforum.dk
Indlæg: 96
Tilmeldt: tors 12. nov 2020 18:47
Geografisk sted: Århus v. Hasle
Postnummer: 8210 Århus V
Saltvand siden: 2020

Re: Kvartalets Akvarie November 2021

Indlægaf True » ons 24. nov 2021 20:01

:GO Kæmpe tillykke med kvartals akvarie.
Du har da haft nogle udfordringer undervejs, fedt du stadig er begejstret for saltvand. Flotte billeder og akvarie.
Kæmper selv lige nu med ICH har du oplevet det og hvis hvad gjorde du ved det.

Jeg støtter Saltvandsforum.dk
Brugeravatar
Indlæg: 2501
Tilmeldt: man 27. aug 2007 21:47
Geografisk sted: Kolding
Postnummer: 6000 Kolding
Saltvand siden: 2007

Re: Kvartalets Akvarie November 2021

Indlægaf nbd » tors 25. nov 2021 10:02

Spændende læsning. Det lyder som om, det har været en kostbar læreproces. Men du er bestemt nået flot i mål :clap:

Spørgsmålet er nu, hvor længe der går før du skal prøve noget nyt? :T

Rev Papegøje fisk
Indlæg: 4258
Tilmeldt: tors 27. maj 2004 23:02
Geografisk sted: Fyn
Postnummer: 5210 Odense NV
Saltvand siden: 2004

Re: Kvartalets Akvarie November 2021

Indlægaf Anders månsson » tors 25. nov 2021 13:44

Flotte små akvarier du har haft igennem tiderne! Har du stadig dsb?

Sommerfugl fisk
Indlæg: 541
Tilmeldt: ons 9. feb 2011 14:38
Postnummer: 4760 Vordingborg
Saltvand siden: 2010

Re: Kvartalets Akvarie November 2021

Indlægaf sydsjælland » tors 25. nov 2021 20:18

:-) tak skal i have og tak til Marco for den flotte præsentation :-)
Jeg har dog aldrrig haft ICH - det har jeg stadig tilgode - har du læst den her :
https://www.saltvandsforum.dk/viewtopic ... 48#p766212

Jeg skal prøve noget nyt om lidt :-) "stilstand ingen udvidelser" med et zoaakvarie og et reefer 350 :-)

Og Anders nej jeg har ikke dsb mere - har heller ikke rigtig tillidt til det virker ordentligt i vores små forhold :-) syntes jeg har prøvet det efter alle kundstens regler.

:-)

Moderator
Indlæg: 6361
Tilmeldt: lør 7. feb 2009 22:03
Geografisk sted: Fredericia
Postnummer: 7000 Fredericia
Saltvand siden: 2009

Re: Kvartalets Akvarie November 2021

Indlægaf Marco R » tors 25. nov 2021 20:46

sydsjælland skrev::-) tak skal i have og tak til Marco for den flotte præsentation :-)


Det var så lidt, var mig en fornøjelse :happy:

Glæder mig til at se hele setup'et sammen i en Akvarietråd :wink: :happy:

Jeg støtter Saltvandsforum.dk
Indlæg: 96
Tilmeldt: tors 12. nov 2020 18:47
Geografisk sted: Århus v. Hasle
Postnummer: 8210 Århus V
Saltvand siden: 2020

Re: Kvartalets Akvarie November 2021

Indlægaf True » tors 25. nov 2021 20:58

Ja, har læst artiklen fra Crasy seahors, den er nærmest blevet min Bibel :K virkelig super info. :GO

Naso kirurg
Brugeravatar
Indlæg: 1295
Tilmeldt: man 23. jul 2007 01:29
Postnummer: 4690 Haslev
Saltvand siden: 2007

Re: Kvartalets Akvarie November 2021 (sydsjælland)

Indlægaf TimW » fre 14. jan 2022 23:19

tak christian for de fine ord du var sku også en hård elev i starten fordi jo du syntes jo det var på din måde og det sku nok lykkedes men man lærer jo når tingene står i kø for at komme videre. men sikke mange gode saltvands stunder vi har haft og venskab der efter fedt du kører i nu det er sku flot

Rev Papegøje fisk
Indlæg: 4258
Tilmeldt: tors 27. maj 2004 23:02
Geografisk sted: Fyn
Postnummer: 5210 Odense NV
Saltvand siden: 2004

Re: Kvartalets Akvarie November 2021 (sydsjælland)

Indlægaf Anders månsson » lør 15. jan 2022 09:26

jeg studsede lige over dit flotte akvarie og din fiskeliste...
Hvordan går det med de ret mange og ret så store fisk på 113liter?
jeg har selv ret mange fisk i mit eget akvarie, men ville egentlig gerne have flere...

Sommerfugl fisk
Indlæg: 541
Tilmeldt: ons 9. feb 2011 14:38
Postnummer: 4760 Vordingborg
Saltvand siden: 2010

Re: Kvartalets Akvarie November 2021 (sydsjælland)

Indlægaf sydsjælland » lør 15. jan 2022 14:23

Hej Anders
Det kan jeg godt forstå du studser over - fiskene listen omfatter alle fisk i de 2 akvarier.
Fisk er fordelt ca 50-50 på de 2 akvarier /
Frakment/zoa akvarie indeholder 1gylte - 3 kirouger - pinsetfisk som holder mine zoa totalt fri for alger og et glasrose udbrud tog pinceten sig af.
Palleten er død den fik noget galt i halsen - og en kiroug er solgt.
Så de 113 liter indeholder NU 2 alm klovne - 1 kiroug - 1 mandarin - 1 lillerød fætter - 1 pinzet men har haft et par stykker mere i, som var lige i overkanten.
Men 2 klovne 2-3 små kirouger - og en mandarin eller 2-3 små fisk - går fint i 113 liter.
Kirougerne skal bare videre efter ca et års tid så bliver de for store.
plejer at have en dværgkejser - :-)

Rev Papegøje fisk
Indlæg: 4258
Tilmeldt: tors 27. maj 2004 23:02
Geografisk sted: Fyn
Postnummer: 5210 Odense NV
Saltvand siden: 2004

Re: Kvartalets Akvarie November 2021 (sydsjælland)

Indlægaf Anders månsson » man 17. jan 2022 17:07

Tak for svaret... Så lader jeg være med at sætte flere fisk i min balje ha ha

Tilbage til Kvartalets Akvarie

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster