Tropeland - BILLIGT SALT!
Tropeland - Mega lækre koraller!
Tropeland - Ugetilbud! Koraller og Antired.
Tropeland - Lørdagstilbud!
decocean - Koraller, Muslinger, og Salt på tilbud
oceanreef.dk - ny sending fisk udpakket 650 stk

Månedens Akvarie April 2016

Moderator
Indlæg: 6132
Tilmeldt: lør 7. feb 2009 23:03
Geografisk sted: Fredericia
Postnummer: 7000 Fredericia
Saltvand siden: 2009

Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf Marco R » tors 31. mar 2016 23:59

Månedens Akvarie (MarkBruhn)

April 2016 Af Marco R


FTS


Lidt om Mark


Jeg er meget stolt over at være udnævnt til "Månedens Akvarie". Det er jo en kæmpe ros at få æren af at fremvise ens arbejde på denne måde til så mange her i Danmark. Mange tak for det.
Til daglig arbejder jeg som formand for et stort asfalthold, som laver en masse spændende projekter rundt om i Syddanmark. Jeg har været formand i 5 år, og er meget glad for mit arbejde. Jeg bor alene i mit hus, i en lille bondeby som hedder Bevtoft ude på landet i det sønderjyske. Her er meget fredeligt og højt til himlen. Jeg er næsten færdig med at nyrenovere det hele her, og synes det er dejligt at sætte sit eget præg på huset. Jeg har 2 tvillingedrenge på 7 år, som er her hos mig næsten hver weekend, og vi bruger meget tid sammen på saltvandshobbyen. Ellers bruger jeg tid med kæresten, så der er altid nok at se til. 

Set fra sideruden


Jeg har altid interesseret mig for biologi, kemi og naturen. Så da jeg for nogle år siden fik øjnene op for det at holde koraller, der blev jeg helt solgt. Jeg elsker udfordringer, og det at kunne holde de sarte koraller, synes jeg, er meget tiltalende. Jeg startede op med et lille 250 liters Eheim akvarium. Men da det jo selvfølgelig har sine begrænsninger ift. størrelsen. Besluttede jeg mig for at tænke stort. Jeg fandt hurtigt ud af, at det godt kunne betale sig at investere i kvalitetsudstyr, da man jo som oftest får, hvad man betaler for. Så jeg gik i et par måneder, og planlagde mit byggeri af denne balje. Jeg ville gerne gennemtænke det så godt som overhovedet muligt, så det bare kom til at spille. Mit mål var fra starten af et 99% SPS-system.


Displaytanken


Displaytanken:
Jeg fik mit display lavet så stort som overhovedet muligt hos Claus fra Tropeakvarier. Den mand har virkelig styr på det at lave akvarier. Størrelsen var begrænset af muligheden for at få det ind i huset. Hvis det havde været meget større, så skulle det have været limet på stedet, da det skulle stå som en rumdeler imellem køkkenalrum og stue. Selve akvariet måler L200 x D80 x H70 cm = 1120 liter. Totalt fra gulv til loft. Det er fremstillet i Weiss-glas på de to langsider samt på ende siden ude i rummet. Overløbet er lavet midt på den korte ende ind mod muren. Fik også lavet en stor lampekasse, i hvid foamalux, med skydelåger, som passer til stilen i resten af huset. Jeg fik åbnet op ned til betongulvet og bygget soklen af betonblokke, så jeg var sikker på det kunne klare den enorme vægt. Derefter blev soklen beklædt med klippeagtige sten for at gøre den pæn at se på.


Venstre side

Nærbillede af venstre side

Set fra sideruden

Nærbillede af højre side

Højre side


Sumpen:
Sumpen har jeg stående oppe på et hjemmelavet bord, som ca. er 65 cm højt. Bordet er beklædt med hvide højglanslåger, så det er pænt og stilrent i mit teknikrum. Sumpen måler L150 x D45 x H45 cm, og er forbundet til displaytanken i stuen via rør og slanger gennem væggen. Det at have sumpen oppe i højden er simpelthen så dejligt ift. rengøring osv. Alt bliver bare nemmere, når det er i god arbejdshøjde. Sumpen er opdelt i 3 rum. Det første hvor nedløbet er, måler ca. 60 x 45 cm, og huser en DSB og fragmentområde. Det oplyses af en GHL Mitras HV, så jeg har gode forhold og masser af lys til mine SPS-fragmenter. Dernæst kommer en boblefælde, som er lavet, så jeg kan sætte et stykke filter deri, hvis jeg har brug for at fjerne svæv fra vandet. Efter boblefælden kommer skummerrummet, hvor der også er 2 stk. 300 W Eheim varmelegemer. Returkammeret måler 20 x 45 cm og huser selvfølgelig returpumpen, og så har jeg min Deltec reactor stående der også.


Sumpen

Nærbillede af sumpen


Dekoration:
Jeg har valgt en meget luftig dekoration med 3 søjler fra Atoll og lidt andet hjemmelavet søjle-halløj. De Atoll-søjler er super fede, synes jeg, og så er der masser af muligheder til at sætte de forskellige stenkoraller rundt omkring. Jeg købte i samme omgang nogle kg døde LS, så jeg kunne lave en søjle mere og et enkelt platau også. Selve bagvæggen af baljen, ind mod muren med overløbet, har jeg også dekoreret. Tog nogle plexiglasplader, og skar dem til. Knuste nogle LS, og limede det med PU-skum. Det har fungeret rigtig godt, synes jeg, og det er i dag ved at være godt indgroet i forskellige plade-koraller.  Jeg har ca. 1 cm koralgrus som bundlag, men det er for tiden ikke så ligeligt fordelt. Det er pga. jeg gerne vil begrænse antallet af cirkulationspumper. Derfor kører de nuværende rimelig hårdt på, da mine koraller godt kan lide dette. Så sandet bliver skubbet lidt rundt.


Placering af Atoll-søjler inden sand kommes i

Dekoration af bagvægsplader

Den færdige indretning set fra venstre side

Den færdige indretning set fra sideruden

Den færdige indretning set fra højre side

Det færdige resultat af dekorationen af akvariet og bordet


Teknik


Ja jeg kommer jo nok ikke udenom, at jeg er en udpræget tekniknørd og synes, det er noget sjovt legetøj sådan noget. 

Styring:
Det meste styres af min GHL Profilux computer, som jeg programmerer trådløst fra min bærbare computer. Denne er med div. prober, sensorer osv., så jeg har et godt overblik over, hvad der sker på systemet. Jeg er virkelig glad for denne styring, som gør det nemt og overskueligt at have med at gøre.

Osmoseanlæg:
Har det næststørste anlæg fra rent-postevand, på 300 GPD, med boosterpumpe og harpiks filter.

Osmolator:
Tunze 5017.

Lys:
- Displaytank: Jeg har den helt store Hybridlampe fra ATI med 4x75 W LED og 8x80 W T5. Skifter 4 af rørene hver 6 mdr., så alle rør er skiftet på års basis. Dette er for at jeg ikke skal dimme T5-rørene ned eller hæve lampen ved skift af rørene. Der er rimelig meget power i de rør, og derfor kan nye rør let brænde korallerne.
- Fragmenttank/DSB: Der har jeg ren LED fra GHL Mitras. Udmærket lampe.

Skummer:
Af skummer har jeg en Bubble King Supermarin 250 + RD3 Speedy. Den justerbare pumpe gør, at jeg kan justere den fra 2-99%, og det er en dejlig ting til at finjustere næringen i systemet kontra belastning fra foder og fisk. Den er jeg rigtig glad for.

Returpumpe:
Er en Jebao DC 6000 l/t. Den er jeg rigtig glad for, og den kan også justeres i ydeevne.

Fosfatreaktor:
Har en reaktor koblet på bypass fra returen, og kører konstant med 150g Rowaphos som skiftes en gang om måneden.

Cirkulation/ pumper:
- Displaytanken: Jeg kører i øjeblikket med den store model af Maxspect Gyre, som er FX150. Denne er monteret lodret ved siden af overløbet og kører på 70%. Ud over denne har jeg 2 stk. Tunze 6095, som kører skiftevis på 60-80%, og de bliver styret af min Tunze Multicontroller 7095. Jeg er stadig ikke helt tilfreds med flowet, da jeg har lidt udfordringer grundet den fine vækst på korallerne. Overvejer kraftigt at skifte over til 2 x Vortech MP60wQD, men nu må vi se ;-)
- Fragmenttank/DSB: Har også en lille cirkulationspumpe i min DSB/fragmenttank for at skabe lidt mere røre der også.

Varmelegeme:
2 stk. 300 W varmelegeme fra Eheim, som styres via min Profilux-computer.

Kalkreaktor:
Jeg kører med topmodellen fra Grotech HCR200 som bare er super nem at arbejde med. Jeg er lidt ny indenfor kalkreaktor-verdenen, men er virkelig glad for at være gået fra balling til kalkreaktor. Synes jeg kan se en lille forbedring af farverne på korallerne. Uanset om det er placeboeffekt eller ej, så er jeg i hvert fald overbevist om, at det er måden at køre et større SPS-system på. Især fordi jeg til sidst tilsatte over 1 liter dagligt af de 2 balling-væsker, og det var et større projekt til sidst at blande de mængder.

Doseringsmaskine:
GHL 4 kanals doseringsmaskine. Denne er ikke i brug i øjeblikket, men har den lige ved hånden, hvis der skulle blive brug for det.

UV-filter:
Af UV har jeg koblet 2 stk. Deltec 39 W UV-filter på en bypass fra returen. De bliver kun tændt, hvis jeg føler behov for det. Evt. ved nyankomne fisk.


Styringen af akvariet og kalkreaktor

ATI Hybridlampe

Bubble King Supermarin 250 + RD3 Speedy

Teknikrummet


Vandværdier


Jeg benytter mig af at få testet mit vand hos Triton en gang om året. Men vil se, om jeg ikke kan få taget mig sammen til at få sendt en prøve af sted hvert halve år. Det er en fin sikkerhed at kunne få overblik over alle macro-elementerne i vandet, som jeg jo på ingen måde kan teste selv. 

Mine vandværdier er meget stabile, og de ser således ud:
- pH: 8,6 ppm
- KH: 8-9 ppm (Salifert)
- Ca: 420-430 ppm (Salifert)
- Mg: 1350-1400 ppm (Salifert)
- NO3: 5 ppm (Salifert)
- PO4: 0,034 ppm (fra en Triton måling. Det er ikke noget, som jeg går så meget op i at teste for. Men har et Gilbers testsæt ligende)
- Salinitet: 1.026 (refraktometer)
- Temperatur: 26 ºC


Vedligeholdelse


Tilførsel (automatisk):
- Grotech HCR200. Der er et udløb på 90 ml/min, og pH i reaktoren er 6,1 ppm. I alt 130 l i døgnet
- Medie: Arm grov

Tilførsel (manuelt):
Intet.

Vandskifte + rengøring:
Jeg synes faktisk ikke, der er meget mere vedligeholdelse af den her store balje ift. mit gamle 250 liters. Jeg renser ruderne 2 gange om ugen. Cirkulationspumperne bliver renset ca. hver anden måned. Skummer- og returpumpe renses en gang halvårligt. Ved godt, de sikkert bør renses oftere, og har da også tænkt mig at sætte det op til 3 gange årligt for de sidstnævnte pumper. Før skiftede jeg ca. 60 liter vand hver anden uge. Men her på det sidste skifter jeg 10 liter 3 gange ugentligt. Jeg bruger Red Sea Pro Coral salt, og synes det fungere rigtig godt med dette salt. Min DSB tager alt det detrius som før samles i nedløbsrummet i sumpen. Der er faktisk ikke andet rengøring i sumpen end at rense forruden engang imellem, så det ser pænt ud og selvfølgelig tømme skummer-koppen.

Foder


Jeg fodrer pt med 3-4 blandede frostterninger + lidt flagefoder fra Omega Sea One og Ocean Nutrition dagligt. Jeg kommer ikke andet i vandet end foder, og så selvfølgelig det som min kalkreaktor tilsætter for at holde værdierne stabile. Yderst simpelt og nemt at gå til  Til fiskene bruger jeg en salig blanding af flagefoder fra:


Koraller


SPS:
Da det som tidligere nævnt er et 99% rent SPS-dominerende system. Er det ganske nemt at nævne navnene på ikke SPS-koraller. Jeg har uoverskuelig mange forskellige SPS-koraller, da det er min store passion. Især Acropora tiltaler mig rigtig meget. Jeg er samler og har ikke travlt med bare at fylde i. Jeg har stadig plads til mange flere, og den plads skal bruges, når de rigtige arter byder sig. Mit akvarium er en del af husets inventar, og synes det er skønt at have pladsen til at kunne udvide samlingen løbene i forhåbentlig mange år endnu 

LPS:

- Duncanopsammia axifuga
- Caulastra
- Fungia (grøn og grøn/lilla)
- Dragon Eye

Blødkoraller:
- Jeg har en enkelt Zoanthus-koloni.


20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36


Fisk og invertebrater


Vil starte med at nævne, at jeg ikke går særlig meget op i fisk. Jeg har dem kun som nyttedyr, fordi de er pæne at se på og skaber liv, og så er de med til at give mine elskede SPS-koraller deres næring. 

Fisk i DT:
- 1 stk. Zebrasoma Flavescens (Gul kirurg)
- 2 stk. Paracanthurus hepatus (Paletkirurgfisk) (Den ene er en Yellow belly)
- 2 stk. Chelmon rostratus (Almindelig pincetfisk)
- 4 stk. Sphaeramia nematoptera (Pyjamas-kardinalfisk)
- 1 stk. Siganus magnificus (Pragtkaninfisk)
- 6 stk. Chromis viridis (Blågrøn jomfrufisk)
- 3 stk. Pseudanthias squamipinnis (Juvel-fanebars)
- 3 stk. Pseudanthias dispar (Dispar-fanebars)
- 1 stk. Synchiropus picturatus (LSD Mandarinfisk)
- 1 stk. Chaetodermis penicilligerus (Filfisk)
- 1 stk. Halichoeres leucoxanthus (Indisk kanariegylte)
- 1 stk. Pseudocheilinus hexataenia (Seksstribet gylte)
- 1 stk. Scarus quoyi (Papegøjefisk)
- 2 stk. Amphiprion ocellaris (Almindelig klovnfisk) (et par)
- 1 stk. Pterapogon kauderni (Baggai-kardinalfisk) (men har planer om en mere)

Invertebrater i DT:
2 stk. Lysmata amboinensis (Dannebrogsreje)
X antal blandet snegle (forskellige)


Chelmon rostratus

Halichoeres leucoxanthus, Pseudanthias dispar, Chromis viridis, Pseudanthias squamipinnis, Sphaeramia nematoptera og Siganus magnificus

Chromis viridis, Pseudanthias squamipinnis og Sphaeramia nematoptera

Sphaeramia nematoptera

Halichoeres leucoxanthus, Scarus quoyi, Chromis viridis, Chelmon rostratus, Pseudanthias squamipinnis, Sphaeramia nematoptera, Siganus magnificus og Paracanthurus hepatus

Siganus magnificus, Pterapogon kauderni, Chromis viridis, Sphaeramia nematoptera, Pseudanthias dispar, Chelmon rostratus, Zebrasoma Flavescens, Halichoeres leucoxanthus, Pseudanthias squamipinnis og Paracanthurus hepatus

Sphaeramia nematoptera og Scarus quoyi

Pseudanthias dispar, Chromis viridis, Pseudanthias squamipinnis, Sphaeramia nematoptera, Siganus magnificus, Halichoeres leucoxanthus, Paracanthurus hepatus, Pterapogon kauderni og Scarus quoyi

Paracanthurus hepatus

Paracanthurus hepatus, Pseudanthias dispar, Chromis viridis, Scarus quoyi, Chelmon rostratus, Pseudanthias squamipinnis og Paracanthurus hepatus

Chromis viridis, Pseudanthias squamipinnis, Pseudanthias dispar og Paracanthurus hepatus


Problemstillinger og udfordringer


Jeg synes efterhånden, jeg har prøvet en del. Har haft et katastrofalt angreb af parasitter på mine fisk under opstarten. Har haft bobblealger, som min Foxface fik udryddet totalt. En epidemi af glasroser, som brændte mine SPS-koraller voldsomt. Men heldigvis har mine Pincetfisk taget sig af dette. Pt har jeg bøvl med de små søstjerner, som er blevet alt for mange. Er på jagt efter et par Harlekin-rejer, som nok skal få bugt med dem. Men det største knæk jeg har haft på systemet, var et dyk i temperatur over en længere periode. Kunne ikke forstå, hvorfor det hele begyndte at gå skævt. Jeg fik da lokaliseret problemet, og det viste sig, at min temperaturmåler ikke sad ordentligt i stikket bag i computeren, så den viste en forkert måling. Har i dag fået flere temperaturmålere på for at kunne dobbelttjekke.

Pseudanthias dispar, Halichoeres leucoxanthus, Paracanthurus hepatus, Sphaeramia nematoptera og Pseudanthias squamipinnis


Har også en flydemåler til at måle saltindhold, som jeg bruger jævnligt for at krydstjekke mit refraktometer. Har i denne hobby lært, at det er en god ting at dobbelttjekke og krydstjekke, så man formindsker risikoen for katastrofer. Det er ca. 3 mdr. siden, jeg fik styr på temperaturen igen, og nogle af mine SPS-koraller er stadig mærkede efter hændelsen. Det tog alligevel meget hårdt på dem, og det resulterede da også i lidt omrokering m.m.

FTS


Afslutning


Vil her til slut benytte lejligheden til at takke forum og dets brugere, for alle de lærerige tråde jeg har læst og studeret gennem tiden. Uden dette forum ville jeg nok aldrig have nået det fine resultat, som jeg har i dag.


FTS

Moderator
Indlæg: 6132
Tilmeldt: lør 7. feb 2009 23:03
Geografisk sted: Fredericia
Postnummer: 7000 Fredericia
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf Marco R » fre 1. apr 2016 00:00

Spørg endelig løs, hvis I har spørgsmål, ellers nyd Marks meget smukke og harmoniske akvarie - god læselyst :happy:

Rev Rokke
Brugeravatar
Indlæg: 3410
Tilmeldt: tors 1. dec 2011 00:39
Geografisk sted: Ganløse
Postnummer: 3660 Stenløse
Saltvand siden: 2005

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf crazy seahorse » fre 1. apr 2016 01:33

Tillykke med udnævnelsen, Mark. Fuldt fortjent.
Det er et rigtigt flot akvarie du har fået "skruet" sammen. Flot teknikrum, nemt og overskueligt.
Skidt med dit temperatur problem, men det der den slags stød vi nok alle oplever i løbet af vores saltvandskarriere.
Fint du fandt årsagen og fik den klaret.

Erik
"Most of the failures with marine aquaria are due to lack of knowledge of the biological processes that occur in the aquarium." Martin A Moe Jr.

Mit akvarie: viewtopic.php?f=138&t=56762

Dværg kejser
Brugeravatar
Indlæg: 475
Tilmeldt: søn 24. apr 2011 14:26
Postnummer: 3230 Græsted
Saltvand siden: 2011

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf gnizten » fre 1. apr 2016 07:27

Verdensklasse, og fuldt fortjent. Stort tillykke herfra... Elsker at se din samlede strategi giver bonus
Mange hilsener
Tom.

Rev Rokke
Brugeravatar
Indlæg: 3478
Tilmeldt: ons 26. dec 2007 19:35
Geografisk sted: Kolind
Postnummer: 8560 Kolind
Saltvand siden: 2005

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf PederP » fre 1. apr 2016 09:00

Det er bare en superflot balje du har fået skruet sammen Mark :)

Tillykke med udnævnelsen!

Rev Papegøje fisk
Brugeravatar
Indlæg: 4933
Tilmeldt: fre 6. apr 2012 23:00
Postnummer: 4684 Holmegaard
Saltvand siden: 2012

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf MoG » fre 1. apr 2016 09:21

Tillykke med udnævnelsen Mark!
Smukt, gennemført og lækkert setup! :GO
Morten

Scooter Blenny
Indlæg: 237
Tilmeldt: lør 23. maj 2015 20:38
Postnummer: 6200 Aabenraa
Saltvand siden: 2014

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf mathias6200 » fre 1. apr 2016 09:27

Tillykke Mark

Satme en lækker balje :) er glad for der kun er 20 minutters kørsel til den lækker balje og en god saltvandssnak :)

Dragefisk
Brugeravatar
Indlæg: 2204
Tilmeldt: man 2. jan 2006 21:02
Geografisk sted: Hobro
Postnummer: 9500 Hobro
Saltvand siden: 2006

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf palamo123 » fre 1. apr 2016 09:41

Tillykke.
Flot akvarie....lækre detaljer
Mvh

Kenneth

308 liters design
Følg min Youtube kanal her.:
http://www.youtube.com/channel/UCW6geBexL2S0rCtAGekNnqw

Dragefisk
Indlæg: 2220
Tilmeldt: tirs 12. jun 2012 21:18
Postnummer: 2450 København SV
Saltvand siden: 2012

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf dyr200 » fre 1. apr 2016 10:17

tillykke mark og det ser virkelig godt ud som altid :)

mvh

Morten

Dragefisk
Brugeravatar
Indlæg: 2392
Tilmeldt: man 9. jun 2008 11:16
Postnummer: 9620 Aalestrup
Saltvand siden: 2007

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf Kasper j. » fre 1. apr 2016 10:35

Et stort tillykke og det er et super flot akvarium med det bedste af det bedste teknik :-) Og et fedt teknikrum.

Jeg støtter Saltvandsforum.dk
Brugeravatar
Indlæg: 2686
Tilmeldt: søn 13. aug 2006 20:49
Geografisk sted: 8961 Allingåbro
Postnummer: 8961 Allingåbro
Saltvand siden: 1974

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf peder » fre 1. apr 2016 11:00

Halløj hvor en flot og gennemført balje :GO , totalt lækker teknikrum og en sump hvor man ikke får hold i ryggen hver gang man skal rode :wink:
En helt fortjent udnævnelse et meget flot rev :W
Mvh. Peder
"stå ej til søs lad de andre stå"

http://saltvandsforum.dk/viewtopic.php?f=138&t=60977 Månedens akvarie Juli 2013

Naso kirurg
Brugeravatar
Indlæg: 1349
Tilmeldt: fre 13. apr 2012 14:53
Postnummer: 9370 Hals
Saltvand siden: 2010

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf toni » fre 1. apr 2016 11:25

Super flot og stort tillykke med tittelen! :beer:
Lukket 2 år og 3 måneder : Toni's 840 l: http://saltvandsforum.dk/viewtopic.php?f=95&t=59694
Billede

Rev Rokke
Brugeravatar
Indlæg: 3498
Tilmeldt: søn 7. jan 2007 15:17
Geografisk sted: Silkeborg
Postnummer: 8600 Silkeborg
Saltvand siden: 2007

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf christiantt » fre 1. apr 2016 14:21

Selvfølgelig! Flot flot balje og god sammensætning af teknik :TH

Rev Rokke
Brugeravatar
Indlæg: 2850
Tilmeldt: søn 8. dec 2013 20:15
Postnummer: 4700 Næstved
Saltvand siden: 2012

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf Mic4700 » fre 1. apr 2016 14:23

Hele vejen igennem , en Suveræn Balje , stort tillykke med titlen , fuldt fortjent. :GO :GO
Aqua Medic Xenia , Aqua Medic Dc runner 3.2 , Jebao Ow-40 , Giesemann Infiniti 4*24w T5 , 1*150w Hqi , Bubble King 180 mini , Grotech Tec3 NG , Fauna Marin Balling light.
Mvh. Michael.

http://www.saltvandsforum.dk/viewtopic.php?f=93&t=85143

Naso kirurg
Brugeravatar
Indlæg: 1228
Tilmeldt: tors 13. dec 2012 20:01
Postnummer: 6541 Bevtoft
Saltvand siden: 2012

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf MarkBruhn » fre 1. apr 2016 16:04

Mange tak for roserne.
Korallerne fik godt nok et seriøst knæk efter temp dykket. Men de bliver smukkere og smukkere for hver dag så taber ikke flere på den konto. :-)

Har i påsken lavet en stor omrokering af de største koraller. Selve plasseringen af dem fra starten har ikke været helt optimal, da de efterhånden skyggede en del for dem nedenunder. Så nu er de største trimmet ind og rykket nedad så de mindre og mere langsom voksende er kommet op og blive mere belyste. :-)
Så må vi se om der skal flyttes yderligere koraller om et halvt års tid igen.

God weekend
Venlig hilsen Mark :)
Se min rumdeler på: http://saltvandsforum.dk/viewtopic.php?f=95&t=65170

Dragefisk
Brugeravatar
Indlæg: 2145
Tilmeldt: ons 16. feb 2011 20:30
Geografisk sted: 9800 Hjørring
Postnummer: 9800 Hjørring
Saltvand siden: 2011

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf bima » fre 1. apr 2016 18:34

peder skrev:Halløj hvor en flot og gennemført balje :GO , totalt lækker teknikrum og en sump hvor man ikke får hold i ryggen hver gang man skal rode :wink:
En helt fortjent udnævnelse et meget flot rev :W

+1 :GO
Det ser rigtig godt ud :W
Mvh Henning Schneider

518 liters hjørneakvarie viewtopic.php?f=94&t=45569

Jeg støtter Saltvandsforum.dk
Brugeravatar
Indlæg: 4090
Tilmeldt: søn 15. jan 2012 13:22
Postnummer: 2640 Hedehusene
Saltvand siden: 2012

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf PoulD » fre 1. apr 2016 19:34

Tillykke med den velfortjente titel. Det er en flot balje.
I went to the Jatujak Market last week. Got a Frogfish for my wife . . . best trade I've ever made.

Kan man skabe sig en mindre formue på saltvand?: viewtopic.php?f=93&t=52791

Palet kirurg
Indlæg: 883
Tilmeldt: lør 25. feb 2012 00:47
Geografisk sted: Hadsten
Postnummer: 8370 Hadsten
Saltvand siden: 2012

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf Bo Steen » fre 1. apr 2016 19:41

Mega flot..... :GO :GO
Hilsen Bo)

Foxface
Brugeravatar
Indlæg: 1136
Tilmeldt: man 11. maj 2015 15:42
Geografisk sted: Midtfyn
Postnummer: 5792 Årslev
Saltvand siden: 2015

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf Tutter » fre 1. apr 2016 19:44

Hvor er din balje dog smuk, fuld fortjent månedens akvarie. :W

Dværg kejser
Brugeravatar
Indlæg: 421
Tilmeldt: man 23. jun 2008 13:11
Postnummer: 6760 Ribe
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf D.Damgaard » lør 2. apr 2016 07:04

Wup wup, en fryd for øjet
Vh. Dennis Damgaard
"We must go see for ourselves" - Jacques Yves Cousteau

Picasso aftrækker
Indlæg: 1842
Tilmeldt: man 22. okt 2007 20:06
Geografisk sted: middelfart

Re: Månedens Akvarie April 2016

Indlægaf Thue » lør 2. apr 2016 09:57

Super flot balje, man kan virkelig se der bliver lagt tid og sjæl i dette flotte rev, og ikke mindst at det bærer frugt af ens arbejde

Så tillykke med udnævnelsen det er fuldt fortjent

Tilbage til Månedens Akvarie

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster