Deep Ocean - De Jong
oceanreef.dk - så er vi klar igen
decocean - Virkeligt flotte Tridacna og Koraller
decocean - Dyreste Koral nogensinde i butikken
Tropeland - Ny MEGA lækker sending koraller!!
Tropeland - LØRDAGSTILBUD PÅ SCOLYMIA KUN 299,-

Månedens Akvarie Juli 2015 (kenneth olsen)

Moderator
Indlæg: 6125
Tilmeldt: lør 7. feb 2009 23:03
Geografisk sted: Fredericia
Postnummer: 7000 Fredericia
Saltvand siden: 2009

Månedens Akvarie Juli 2015 (kenneth olsen)

Indlægaf Marco R » tirs 30. jun 2015 23:54

Månedens Akvarie (kenneth olsen)

Juli 2015 Af Marco R


FTS


Lidt om Kenneth Olsen


Hej Alle,
Så er det ved at være sommer i København. Endelig og forhåbentlig også i resten af landet. Det er skønt med solen og det kunne ikke være en bedre start på sommeren, da vi blev kontaktet, om vi var interesseret i at være Månedens Akvarie for Juli 2015 på Saltvandsforum. Det er vi selvfølgelig meget beæret over og vil gerne fortælle lidt mere omkring vores akvarie, og hvem vi er.
Jeg hedder Kenneth Olsen og er 35 år gammel. Kommer oprindelig fra en stor gård på Djursland, men flyttede til København i 2001. Til daglig arbejder jeg som Visuel Merchandising Manager for et stort tøj firma. Der er nok mange, der ikke ved, hvad det indebær, men det handler om at skabe mersalg via butiksindretning og produktplacering samt supportere det overordnet image på et brand eller butik. På den måde kan vi lokke flere penge ud af jer kunder uden at have direkte kontakt, som eksempelvis en sælger nu har.
Min "partner in crime" hedder Dino Bitsiaras og kommer oprindelig fra det varme Athen i Grækenland. Han arbejder til daglig som HR director for et fly selskab.

Kenneth

Dino


Vi holder til på Vesterbro i København - nærmere den berømte og berygtede Istedgade i centrum. Elsker det kreative miljø der findes der, og for jer Jyder der kun kender Istedgade som en gade for ludere og lommetyve - ja luderne er der skam endnu, men der er sket en stort opblomstring af cool cafeer, drinks steder, restauranter og butikker. Så tag endelig en tur ned af gaden når I er i staden. Hvis I får lyst til topløs servering eller en fræk fadøl (kommer ikke nærmere ind på, hvad det er her på siden) - ja så kan det stadig findes i gaden!
I fritiden elsker vi at rejse ud i verden, træning, drinks med vennerne, optage videoer af det vi oplever samt fotografering på meget amatørbasis, og derud over har jeg også en ca. 35 bonsai træer, der bliver klippet, formet og passet, samt dertilhørende blog jeg løbende opdatere. Vi elsker at dykke, og har blandt andet været under vandet i Costa Rica, Jamaica, Brasilien og flere gange på Filippinerne.

Så er maden snart klar på Filippinerne april 2014 =)

På dykkerferie i Jamaica i november 2014

Bonsai træ


Efter at have haft saltvandsakvarie sådan "off and on" siden 2004 må jeg jo nok betragte mig selv som "reef junkie" for resten af livet. De gange hvor man har lukket ned af den ene eller anden grund. Så går der jo ikke længe inden, at man savner det igen. Har haft en 4-5 akvarier igennem tiden.
Er bestemt ikke "mester" i saltvandsakvarier, men igennem tiden har man jo fået mere og mere erfaring. Så har da nok viden til i dag at kunne køre et mixed reef uden de store problemer, vil jeg mene. Kan genkende de mest almindelige symptomer, når tingene ikke trives, og ved, hvad der skal til for at rette ind igen. I sommeren 2012 begyndte vi at lege med tanken om at gå i gang med et nyt akvarieprojekt, som så er vores nuværende den dag i dag. Der kom vand i det i december 2012.

Opstarten:
Opstarten gik ikke helt smertefrit, og den primære årsag var ganske enkelt manglede TÅLMODIGHED! Selv om jeg har flere nystartet akvarier på CV'et, så er det møg svært at holde nallerne fra akvariet, og det kan være dyre lærepenge. Men man kan finde hele problemstillingen i vores tråd "Koralrev på Istedgade".

START TO "FINISH":


7.jpg
Billede af første illustration jeg lavede på vores nuværende akvarie
7.jpg (20.14 KiB) Vist 18362 gange

8.jpg
Skitse over stensætningen for at få en ide om hvordan det skulle se ud
8.jpg (13.1 KiB) Vist 18362 gange

9.jpg
Skitse over stensætningen for at få en ide om hvordan det skulle se ud
9.jpg (9.88 KiB) Vist 18362 gange

10.jpg
Akvariet kom hjem i stuen
10.jpg (37.47 KiB) Vist 18362 gange

11.JPG
Begyndelsen på stenopbygningen
11.JPG (28.69 KiB) Vist 18362 gange

12.JPG
Test af radion lamper
12.JPG (21.74 KiB) Vist 18362 gange

Illustration af akvariet i stuen hvor det står

Illustration af akvariet i stuen hvor det står

15.JPG
Billede et par måneder efter opstart
15.JPG (21.07 KiB) Vist 18362 gangeDisplaytanken


Displaytanken:
Selve akvariet er L200 cm x D60cm x H50cm, og er bestilt igennem DecOcean. Forside og siderne er i Weissglas. Da vi gerne ville have den ”indbygget” effekt, valgte vi at lave lyskassen lige så høj som underskabet ( 80cm) og ingen synlige håndtag eller låger. De blev malet i højglans hvid, så de matcher vores gulve. Det fungerer rigtig godt for os på et æstetisk plan, selvom det ikke er så praktisk, men det kommer jeg ind på senere.


FTS


Sumpen:
Sumpen er lavet af Carsten, og har målene L95 x D51 x H36 og med god inddeling og plads, hvis der skulle mere udstyr på senere.


17.JPG
Sumpen
17.JPG (18.85 KiB) Vist 18362 gange


Dekoration:
Der blev fortaget en del tanker omkring selv akvariet, og hvad vi ville opnå på længere sigt.
Nøgleordene var: Enkelt, strømlignet, minimalistisk.
Indretningen af akvariet skulle være enkelt og ingen sten op af bagvæggen. Overløbskassen blev også placeret i midten af akvariet.
Det er mere det æstetiske, det rene, det simple der tiltaler os. De forskellige stenopbygninger/søjler/øer skal ses som små levende kunstværker, hvor man sørger for balance både i farvevalg, og hvordan korallerne vokser.

I forhold til selve stenopbygningen var målet at lave en velbalanceret opsætning, så det ikke synsmæssigt vælter/ læner sig til den ene side.


18.JPG
Stenopsætning
18.JPG (27.07 KiB) Vist 18362 gange


Teknik


Generelt kører vi med et forholdsvis enkelt set up, og det fungere for os.

Styring:
Aquatronica computer til måling af:
- Redox
- pH
- Salinitet
- Temperatur

Osmoseanlæg:
AQUA MEDIC EASY LINE 90.

Osmolator:
Tunze Osmolator.

Lys:
4 stk. RADION ECOTECH LED-lamper.

Skummer:
SKIMZ SM201 skummer.

Returpumpe:
Tunze Silence 1073.020 returpumpe på 2400 l/t.

Cirkulation/ pumper:
1 stk. Maxspect Gyre XF 150 - lige skiftet fra 2 stk. Tunze pumper og ikke fortrudt.

Varmelegeme:
Aqua medic 300w titanium varmelegme.

Doseringsmaskine:
Grotech TEC III NG doseringspumpe til balling med 3 kanaler.

semiautomatisk vandskiftetank:
1 stk. Tunze Recirculation Pump Silence 150 to 800 l/h 3 to 8 W. Se beskrivelse under Vandskifte + rengøring hvordan dette fungere.


Aquatronica computer og Tunze Multicontroller 7096 - Multicontrolleren er dog ikke i brug nu grundet køb af Maxspect Gyre XF 150

Teknikrum


Vandværdier


- pH: 8,0-8,4 ppm (ikke noget vi måler ofte. Der bliver luftet ud dagligt i stuen, hvor akvariet står)
- KH: 9 ppm
- Ca: 440 ppm
- Mg: 1500 ppm (ligger lidt højt, og er ved at få den ned)
- NO3: 5-8 ppm
- NO2: 0 ppm
- PO4: under 0,024 ppm
- Salinitet: 1.026
- Temperatur: ca. 26 ºC (om sommeren kan den godt komme op på en 28-29, men så åbner vi alle paneler op, og holder gardinerne trukket for men med åbne vinduer. Har overvejet en køler, men indtil videre har det ikke været det store problem)


Vedligeholdelse


Tilførsel (automatisk):
Vi kører med Balling fra DecOcean, og det fungere fint for os. Det er nemt at styre og justere med doserings maskinen.
Der tilføres dagligt:
KH: 90 ml
CA: 70 ml
Mg: 10 ml

Tilførsel (manuelt):
Vi tilsætter Shango kai Complete og sponge power.
1-2ml et par gange om ugen får akvariet også et skud EASY REEF plankton.

Vandskifte + rengøring:
Hos os fungerer det nok som hos de fleste andre. Skummer-koppen bliver renset en gang om ugen ca. Filtervattet udskiftes også 1-2 gange om ugen, ellers bliver der også renset rude 1-2 gange om ugen. Bagvæggen er sort, og der sætter sig lidt alger på. Den bliver renset ca. en gang om måneden. Det er ikke helt nemt at komme til, og man skal passe på ikke at knække koralgrene af, når man er i gang, men når man er færdig, er det det hele værd, og korallerne står SMUKT op af den sorte baggrund.
Vandskifte fortages ca. hver 14 dag og dette sker vha. et semiautomatisk vandskifte. Det semiautomatiske vandskifte forgår på en sådan måde, at ved siden af sumpen er der et ca. 60 liters akvarie opkoblet som en del af hovedsystemet normalt. Når vi laver et vandskifte, afkobler vi dette akvarie og tømmer det for vand, og derved laver et vandskifte på ca. 60 liter. Derefter kommer vi salt og nyt osmosevand i. Det står så og bliver blandet. Når saltet er godt blandet, så opkobler vi akvariet igen på hovedsystemet via sumpen. Hvor det nye vand langsomt bliver blandet med resten af akvariet. På den måde undgår man at hælde nyt saltvand direkte ned i hovedet på fisk og koraller.

Foder


Vi fodre meget varieret af både piller, flagfoder samt frost en gang imellem.

Tørfoder: OMEGA ONE: MARINE FLAKES, FIRST FLAKES, MARINE PELLETS og KELP PELLETS.
Frost: Div. fra DecOcean.


Koraller


Vi elsker vores koraller, og har en blandet landhandel af forskellige slags. Navne er jeg ikke stærke på. Derfor undlader jeg at forsøge at nævne dem her. Har dog både SPS, LPS, polypper, Gorgonia, Læder koraller, svampe, Ricordia etc. etc.. Nogle trives mere end andre, men især vores store staghorn Acropora vokser som en sindsyg og giver en flot effekt i akvariet. Personligt er det, det jeg forbinder med et koralrev. Store flotte staghorn der vokser i det "åbne vand", men der er smag jo forskelligt.
Jeg synes, det er flottest med et mixed-reef. Selv blødkorallerne elsker vi. Det giver en flot bevægelse i akvariet, når de vugger frem og tilbage.


21.jpg
21
21.jpg (34.52 KiB) Vist 18362 gange

22.jpg
22
22.jpg (30.95 KiB) Vist 18362 gange

23.jpg
23
23.jpg (27.42 KiB) Vist 18362 gange

24.jpg
24
24.jpg (33.64 KiB) Vist 18362 gange

25.jpg
25
25.jpg (54.49 KiB) Vist 18362 gange

26.jpg
26
26.jpg (33.89 KiB) Vist 18362 gange

27.jpg
27
27.jpg (30.06 KiB) Vist 18362 gange

28.jpg
28
28.jpg (43.27 KiB) Vist 18362 gange

29.jpg
29
29.jpg (54.39 KiB) Vist 18362 gange

30.JPG
30
30.JPG (36.74 KiB) Vist 18362 gange

31.JPG
31
31.JPG (32.31 KiB) Vist 18362 gange

32.JPG
32
32.JPG (35.75 KiB) Vist 18362 gange

33.JPG
33
33.JPG (45.72 KiB) Vist 18362 gange

34.JPG
34
34.JPG (21.35 KiB) Vist 18362 gange

35.JPG
35
35.JPG (22.3 KiB) Vist 18362 gange

36.JPG
36
36.JPG (32.22 KiB) Vist 18362 gange

37.JPG
37
37.JPG (45.44 KiB) Vist 18362 gange

38.JPG
38
38.JPG (36.88 KiB) Vist 18362 gange

39.JPG
39
39.JPG (36.63 KiB) Vist 18362 gange

40.jpg
40
40.jpg (32.9 KiB) Vist 18362 gange

41.jpg
41
41.jpg (22.23 KiB) Vist 18362 gange

42.jpg
42
42.jpg (35.7 KiB) Vist 18362 gange

43.jpg
43
43.jpg (26.31 KiB) Vist 18362 gange

44.jpg
44
44.jpg (29.77 KiB) Vist 18362 gange

45.jpg
45
45.jpg (34.16 KiB) Vist 18362 gange

46.jpg
46
46.jpg (32.1 KiB) Vist 18362 gange

47.jpg
47
47.jpg (37.85 KiB) Vist 18362 gange

48.jpg
48
48.jpg (37.45 KiB) Vist 18362 gange

49.JPG
49
49.JPG (44.66 KiB) Vist 18362 gange

50.JPG
50
50.JPG (33.45 KiB) Vist 18362 gange

51.JPG
51
51.JPG (35 KiB) Vist 18362 gange


PORNO LYS på ISTEDGADE:
Ja, lys er jo til stor diskussion på Saltvandsforum, og især om det skal være mere naturligt, eller om der skal mere porno lys på. Det der fungere for os, og det vi synes, der er flottest, er det mere blå lys. Det fremhæver farverne på korallerne på de mest fantastiske måder.
I dagtimerne har vi mere almindeligt hvidt lys henover baljen, men i de aftentimer hvor vi mest er hjemme, går det over i en mere blå tone, og det nyder vi. For os handler det om en fortolkning af naturen - fremhæve det smukke.
Når alt kommer til alt, er det næsten umuligt at genskabe et naturligt rev hjemme i stuen. Både på grund af den naturlige størrelse, men også fordi det ville se forkert ud. Vi prøver at fremhæve de flotte og smukke farver, som korallerne kan få i det rigtige lys, og samtidig gemmer man det mindre attraktive væk. Her tænkes i form af de mere brune farver der også findes flere af, når man kører mere alm. hvidt lys, men også i form af at skjule pumper, ledninger etc.. I naturen vil man se en masse døde koraller, der ligger på bunden og et ”naturligt kaos” – det er smukt, men hvis man genskaber det hjemme i stuen, kan det hurtigt blive kaotisk og ikke værdsat. Hvis man på den anden side prøvede at photoshoppe et billede af et hjemme-akvarie ind i et billede af et naturligt rev, så ville det også se malplaceret ud.
Vi elsker de vilde farvekombinationer, som det blå lys giver, men nej det er ikke naturligt, men det er den nyklippet hæk rundt om huset heller ikke - men pænt ja!


52.jpg
Venstre
52.jpg (37.84 KiB) Vist 18362 gange

53.jpg
Midt venstre
53.jpg (37.23 KiB) Vist 18362 gange

54.jpg
Midt højre
54.jpg (40.08 KiB) Vist 18362 gange

55.jpg
55
55.jpg (38.33 KiB) Vist 18362 gange


Fisk og invertebrater


Fisk i DT:
Der har vi lidt en blandet landhandel, og er bestemt ikke god til navne på hverken fisk og koraller. Der er blandt andet:
- 2 stk. Amphiprion percula (Orangegul klovnfisk) (et par) (der yngler hele tiden)
- 1 stk. Zebrasoma Xanthurum (Kejser kirurg) (er kongen i akvariet. Overvejer om han skal væk)
- 2 stk. Pseudochromis fridmani
- 1 stk. Genicantus Larmarck (Svalehalekejserfisk)
- 2 stk. Pterapogon Kauderni (Baggai-kardinalfisk)
- 1 stk. Synchiropus Splendidus (Mandarinfisk)
- 1 stk. Centropyge eibli (Eibls dværgkejserfisk)
- 1 stk. Odonus niger (Rødtandet aftrækkerfisk) (opføre sig pænt)
- 1 stk. Halichoeres chrysus (Kanariegylte)
- 1 stk. Paracheilinus carpenteri (Pink Flasher Wrasse)
- 1 stk. Peppermint angel fish (just kidding!!)
- 2 stk. Wetmorella albofasciata (White Banded Possum Wrasse)
- 2 stk. Nemateleotris decora (Violet ildhalekutling)
- 2 stk. Elacatinus oceanops (Neon Goby)

Invertebrater i DT:
3 stk. Astropecten polycanthus (Sandsøstjerne)
X antal blandet snegle.


56.jpg
Amphiprion percula
56.jpg (28.22 KiB) Vist 18362 gange

57.jpg
Nemateleotris decora
57.jpg (29.06 KiB) Vist 18362 gange

58.jpg
Pterapogon Kauderni
58.jpg (18.1 KiB) Vist 18362 gange

59.JPG
Amphiprion percula
59.JPG (38.04 KiB) Vist 18362 gange

60.JPG
Et par Pterapogon Kauderni
60.JPG (33.95 KiB) Vist 18362 gange


Problemstillinger og udfordringer


Som nævnt tidligere så havde vi en del problemer under opstarten, men nu står akvariet og passer sig selv, og der er en fin balance i det.
Vi har lært, at man ikke skal hvile på laurebærene. Vi havde en periode den sødeste en-øjet pindsvinefisk, men den svinede en del, når den spiste, og vi fik et peak i NO3 og PO4, og når man ikke lige får målt - så kan det gå stærkt! Det kunne vi se på vores koraller. Især vores store flotte og helt skrigende pink hystrix bukkede begge under, men heldigvis var det de eneste 2 koraller, som vi mistede på den konto. At få vendt akvariet igen tog lidt tid, men nu er vi meget tilfreds med det hele.
Har en enkelt lilla Acropora, som har haft manglende vokseværk, og ikke har vokset 1 mm siden, vi fik den for 2 år siden snart. Så for et par måneder siden knækkede jeg en gren af, og prøvede at placere den højere oppe under lyset og i mere strøm som en test. Den er begyndt at sætte fod. Kan være den store koral skal derop også.
Har en brun pladealge, der spreder sig hen over stenene, men prøver at fjerne den manuelt, hvor jeg kan komme til det. Det er ikke det store problem, men holder bestemt øje med den.

Hvis man kunne gøre det om:
1: Ville vi opbygge akvariet som rumdeler i stedet for med overløb for enden.
2: Den store låge ind til sumpen er ALT for stor at flytte flere gange om ugen. Det ville være bedre, hvis den var i en 2-3 sektioner i stedet for.
3: Hvis man havde tålmodigheden - så starte akvariet op med koral-frags og ikke store koraller. Det giver en meget mere naturlig vækst, når korallen vokser sig stor på netop den plads, men hvem har tålmodighed til det? Haha.

61.JPG
FTS
61.JPG (26.31 KiB) Vist 18362 gange


Afslutning


Som afslutning vil vi sige KÆMPE tak til saltvandsforum og medlemmerne. Der er altid råd at hente og en masse interessant læsning.

Håber I kan lide den nye video, som vi har skudt af vores bajle.

Venlig Hilsen
Kenneth & DinoModerator
Indlæg: 6125
Tilmeldt: lør 7. feb 2009 23:03
Geografisk sted: Fredericia
Postnummer: 7000 Fredericia
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf Marco R » tirs 30. jun 2015 23:55

Spørg endelig løs, hvis I har spørgsmål, ellers nyd Kenneth og Dino's meget smukke og harmoniske akvarie - god læselyst :happy:

Rev Rokke
Brugeravatar
Indlæg: 2844
Tilmeldt: søn 8. dec 2013 20:15
Postnummer: 4700 Næstved
Saltvand siden: 2012

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf Mic4700 » ons 1. jul 2015 00:22

Tillykke med titlen , godt gået. :GO
Red Sea Reefer 450 , Giesemann Matrix2 dimtec. 6*54w. T5. , Vortech Mp40wqd , Buble King 180 Mini, Vectra S1 returpumpe , Grotech Tec3 NG , Fauna Marin Balling light.
Mvh. Michael.

viewtopic.php?f=93&t=85143

Naso kirurg
Brugeravatar
Indlæg: 1349
Tilmeldt: fre 13. apr 2012 14:53
Postnummer: 9370 Hals
Saltvand siden: 2010

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf toni » ons 1. jul 2015 00:25

Stort tillykke med titlen til jer begge to! :beer: det er fantastisk smukt som altid :)
Lukket 2 år og 3 måneder : Toni's 840 l: http://saltvandsforum.dk/viewtopic.php?f=95&t=59694
Billede

Foxface
Indlæg: 1022
Tilmeldt: ons 2. maj 2012 19:35
Geografisk sted: Faxe
Postnummer: 4640 Fakse
Saltvand siden: 2012

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf jahn » ons 1. jul 2015 06:20

Det er super flot :GO

Rev Rokke
Indlæg: 2829
Tilmeldt: man 20. maj 2013 21:45
Postnummer: 2450 København SV
Saltvand siden: 1983

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf charlie saltvand » ons 1. jul 2015 07:58

Kanon flot Kenneth!

Dino må være et meget tålmodigt menneske :GO


Tillykke med den SMUKKE balje. :W

Må man komme forbi og se det "live" en dag? Og få nogle gode råd, Jeg er jo flyttet ret tæt på.

Også gerne foto råd, du/i tager nogle fantastiske fotos :K

Charlie
Ca 920L.3xmaxspect180W+1 Kessil;3xMP40QD;2x Rosmont mx15200;1xgyre150;Apex fusion styring;Triton tilgang.Drømmer om kejser og sommerfugle fisk+ Nemme sps i dette system.
Min balje viewtopic.php?f=94&t=73750

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1689
Tilmeldt: lør 27. okt 2012 16:09
Postnummer: 8260 Viby Jylland
Saltvand siden: 2013

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf jonas _sandager » ons 1. jul 2015 08:39

Mega fedt :beer:

Moderator
Brugeravatar
Indlæg: 6600
Tilmeldt: søn 22. jun 2008 20:13
Postnummer: 9300 Sæby
Saltvand siden: 2008

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf AndersGS » ons 1. jul 2015 08:46

Flot som altid :beer:

Dværg kejser
Indlæg: 408
Tilmeldt: tors 26. feb 2009 13:44
Geografisk sted: Galten
Postnummer: 8464 Galten

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf Grath » ons 1. jul 2015 09:09

Tillykke med det - Super flot tank.!

Foxface
Brugeravatar
Indlæg: 1136
Tilmeldt: man 11. maj 2015 15:42
Geografisk sted: Midtfyn
Postnummer: 5792 Årslev
Saltvand siden: 2015

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf Tutter » ons 1. jul 2015 09:53

Stort tillykke det er et super smukt akvarie. :W

Jeg støtter Saltvandsforum.dk
Brugeravatar
Indlæg: 2653
Tilmeldt: søn 13. aug 2006 20:49
Geografisk sted: 8961 Allingåbro
Postnummer: 8961 Allingåbro
Saltvand siden: 1974

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf peder » ons 1. jul 2015 12:08

Tror jeg skrev tidligere i jeres tråd at denne balje kunne vokse til "en smuk svane" og det tror jeg da' nok jeg fik ret i!! :y
Stort tillykke helt fortjent med udnævnelsen, og hvilke en helt fantastisk zoa samling i har fået :beer: lad mig endelig høre hvis du laver nogle frags :wink:
Mvh. Peder
"stå ej til søs lad de andre stå"

http://saltvandsforum.dk/viewtopic.php?f=138&t=60977 Månedens akvarie Juli 2013

Rev haj
Brugeravatar
Indlæg: 7885
Tilmeldt: lør 18. sep 2010 21:04
Geografisk sted: Gilleleje
Postnummer: 3250 Gilleleje
Saltvand siden: 1978

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf pederrevnørd » ons 1. jul 2015 16:32

Stort tillykke begge 2 :W
Smuk balje, og smukke billeder.

Kh
Peder
1500 liter SPS System, Balling, BT SPS salt, 4x Maxspect Razor 180W, 2 x GYRE, Skimz, Sangokai
http://www.advancedaquarist.com/blog/di ... f-aquarium
http://www.advancedaquarist.com/blog/th ... f-aquarium

Dragefisk
Brugeravatar
Indlæg: 2189
Tilmeldt: man 2. jan 2006 21:02
Geografisk sted: Hobro
Postnummer: 9500 Hobro
Saltvand siden: 2006

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf palamo123 » ons 1. jul 2015 18:30

Det er bare super flot. Og fedt I deler jeres viden og proces i det hele.

Lige et sp:
Det er da ikke det vilde forbrug I har af balling? Spørger fordi jeg kun ligger en smule højere end jer og kører med Decoceans lite balling(måske er det svaret). Det er meget drøj i forbrug.
Mvh

Kenneth

308 liters design
Følg min Youtube kanal her.:
http://www.youtube.com/channel/UCW6geBexL2S0rCtAGekNnqw

Foxface
Indlæg: 975
Tilmeldt: fre 28. maj 2004 20:25
Geografisk sted: Strøby egede
Postnummer: 4600 Køge
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf ttkthomsen » ons 1. jul 2015 20:59

Konge balje :W, hvordan gik det egentlig med klovnfiskeynglen?

Jeg støtter Saltvandsforum.dk
Brugeravatar
Indlæg: 4082
Tilmeldt: søn 15. jan 2012 13:22
Postnummer: 2640 Hedehusene
Saltvand siden: 2012

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf PoulD » ons 1. jul 2015 23:47

Tillykke med den velfortjente titel :GO
I went to the Jatujak Market last week. Got a Frogfish for my wife . . . best trade I've ever made.

Kan man skabe sig en mindre formue på saltvand?: viewtopic.php?f=93&t=52791

Rev Rokke
Brugeravatar
Indlæg: 2979
Tilmeldt: søn 13. feb 2011 20:43
Geografisk sted: Hjørring-Nordjylland
Postnummer: 9800 Hjørring
Saltvand siden: 2011

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf AndersBoerglum » tors 2. jul 2015 06:48

Rigtigt flot :)
Mvh:
Anders Børglum Christensen.

Rev Rokke
Brugeravatar
Indlæg: 2936
Tilmeldt: tors 22. jul 2010 00:58
Geografisk sted: Kølkær(Herning)
Postnummer: 7400 Herning
Saltvand siden: 2010

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf dyne » tors 2. jul 2015 08:26

Smukker end smuk nemmere kan det vist ikke siges
Stort tillykke med tilden
100/50/40
2 mp40qd
Atb nabo b skummer
2 radion g3 pro
Jeabo 6000 retur
Apex
Tunze kalkreactor
Shallow reef viewtopic.php?f=92&t=73969&p=710142#p710142
viewtopic.php?f=91&t=60023

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 09:17

Mic4700 skrev:Tillykke med titlen , godt gået. :GO


Takker :-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 09:18

toni skrev:Stort tillykke med titlen til jer begge to! :beer: det er fantastisk smukt som altid :)


Tusinde tak Toni :-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 09:18

jahn skrev:Det er super flot :GO


TAK Jahn :-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 09:20

charlie saltvand skrev:Kanon flot Kenneth!

Dino må være et meget tålmodigt menneske :GO


Tillykke med den SMUKKE balje. :W

Må man komme forbi og se det "live" en dag? Og få nogle gode råd, Jeg er jo flyttet ret tæt på.

Også gerne foto råd, du/i tager nogle fantastiske fotos :K

Charlie


Jo tak... Haha.. Ja tålmodigheden bliver sat på prøve en gang imellem :-) haha.

Du må hellere end gerne komme forbi til en kold øl eller kaffe en dag :-)

Vi kan lige skrives ved om hvornår det ku blive :-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 09:21

jonas _sandager skrev:Mega fedt :beer:


tusinde tak Jonas :-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 09:50

AndersGS skrev:Flot som altid :beer:


Takker Anders..:-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 09:53

Grath skrev:Tillykke med det - Super flot tank.!


Tusinde tak... Det var også en god grund til lige at få renset rude og få de sidste ting til at spille når man nu skulle være månedens akvarie.. Haha... Så en forårs rengøring skader jo aldrig..:-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 09:53

Tutter skrev:Stort tillykke det er et super smukt akvarie. :W


Takker :-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 10:01

peder skrev:Tror jeg skrev tidligere i jeres tråd at denne balje kunne vokse til "en smuk svane" og det tror jeg da' nok jeg fik ret i!! :y
Stort tillykke helt fortjent med udnævnelsen, og hvilke en helt fantastisk zoa samling i har fået :beer: lad mig endelig høre hvis du laver nogle frags :wink:


Hej Peder - tak :-) er selv blevet meget tilfreds med akvariet.. Men der er jo altid ting man gerne vil gøre noget ved... Men man bør jo også nyde alt det der spiller :-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 10:02

pederrevnørd skrev:Stort tillykke begge 2 :W
Smuk balje, og smukke billeder.

Kh
PederHejsa Peder - tusinde tak :-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 10:04

palamo123 skrev:Det er bare super flot. Og fedt I deler jeres viden og proces i det hele.

Lige et sp:
Det er da ikke det vilde forbrug I har af balling? Spørger fordi jeg kun ligger en smule højere end jer og kører med Decoceans lite balling(måske er det svaret). Det er meget drøj i forbrug.


Hejsa - jo tak :-)

Ja - forbruget er ikke så højt... Men ved heller ikke om det skyldes vores ugentlige vandskifte.... Men ku godt være en kombinationen :-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 10:07

ttkthomsen skrev:Konge balje :W, hvordan gik det egentlig med klovnfiskeynglen?Takker :-)

Jamen det gik jo egentlig fint... Vi havde 28 styk til sidst der var "salgsklar" - indtil vi fandt ud af den pumpe der var i yngel akvariet var rusten i bunden... Plus jeg fik den fantastiske ide at rense akvariet lige efter jeg havde smurt "go negl" på mine fingre... Så der var 20 af dem der døde... Så ved ikke om det var den ene eller anden grund...men pisse ærgerligt! De sidste blev solgt :-)
Ku være sjovt at prøve igen.. Når tiden er til det :-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Kejser fisk
Brugeravatar
Indlæg: 1640
Tilmeldt: ons 25. aug 2004 12:02
Geografisk sted: KBH V
Postnummer: 1500-1799 København V
Saltvand siden: 2009

Re: Månedens Akvarie Juli 2015

Indlægaf kenneth olsen » tors 2. jul 2015 10:08

PoulD skrev:Tillykke med den velfortjente titel :GOTAKKER Poul :-)
KORALREV PÅ ISTEDGADE
viewtopic.php?f=94&t=53436

Næste

Tilbage til Månedens Akvarie

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst