Det er vist heller ikke en situation som forekommer ret tit. Da der er ganske meget sulfat i saltvand (den 3. mest forekommende ion i havvand. Der er mere sulfat i havvand end calcium og magnesium til sammen) og da der ikke rigtig er noget der forbruger det (bortset måske fra skummeren) er det ikke noget som bare lige falder. Men hvis man f.eks. tilsætter en eller anden form for clorid via balling, f.eks. calciumclorid, og ikke bruger f.eks. magnesiumsulfat i sin balling, vil sulfat falde langsomt over tid. I særdeleshed hvis man kører uden vandskift.christiantt skrev:Det har jeg slet ikke tænkt over!!PoulD skrev:Umiddelbart synes jeg dit sulfat indhold ser ekstremt lavt ud, med 670 mg/l. Undrer mig i øvrigt også lidt over hvad grunden mon er til de anbefaler 700-990 mg/l når der nu i naturligt saltvand er > 2.500 mg/l.
For lav sulfat kan forårsage bakterieinfektioner / RTN / STN. Jeg ville mene NSW værdier burde være det man skulle stile efter.
Klippet fra Faunamarin.de
Hvordan kan det være lavt?? Bliver det fjernet/opbrugt af noget??
Jeg har aldrig hørt om at man skulle tilsætte sulfat
.